2013. március 19., kedd

Tények és tanulságok - március 15-16.





Ezt az írásomat csak olyan ébresztőnek szánom. Akinek van füle az hallja...

Olvasom a fészen az elmúlt időszak érveit-ellenérveit....és megjegyzem, hogy szarok rá.

Szarok arra, hogy bűnhődik-e Pintér vagy a bandája, vagy kitüntetik-e őket. Leszarom, hogy van egy csomó ember, aki Stockholm-szindrómában szenved és isteníti a szerveket, mert 30 óra után kiszabadították Őt és gyermekeit, fel sem fogva azt, hogy nem is kellett volna ilyen helyzetbe kerülnie, megfelelő intézkedés-sorozattal.

Engem csak az érdekel, hogy tanultunk-e belőle? Vontunk-e mérleget állampolgári szinten? Lesz-e otthon mindenkinek több napra való élelem és folyadék, víztisztító, aggregátor, etc?
Az útnak indulók beteszik-e az alapvető túlélőcsomagokat és hideg élelmet az autókba, az esetlegesen sűrűn szedett gyógyszereikkel együtt? (Mennyit olvashattuk hogy pölö inzulin kell ennek vagy annak?)
Tele lesz-e a tank? Lesz-e pótakksi a telóhoz, vagy kidobják-e a csilivili tenyérnyi mobilokat a fél vagy egynapos készenléti idejükkel?

Gyanítom, hogy az emberek többsége le sem szarja ezt. Pedig intő példa volt mindannyiunk számára, hiszen ha mindez január közepén történik és nem jön az olvadás, akkor még mindig nagy bajban lennénk ám ;) A fagyások miatt nem csak az a (legalábbis a hivatalos adatok alapján) 6 személy halt volna meg. Nem csak azt a 138 embert fogták volna el bűnelkövetés miatt és sorolhatnám.

Továbbmegyek: ez csak egy alig egy-két napos SHTF volt (SHTF: Shit hits the fan, vagyis szar kerül a ventilátorba), ha mindezt több napig-hétig tart, már se rendőrség, se civil segítségnyújtók nem lettek volna. Hogy miért? Rettentően egyszerű: a megnövekedett bűnözési hullám miatt mindenki a családjánál marad azt védeni.

Bűnözés: a túlélésért folytatott harc. Egy bizonyos pont után már Te is annak minősülsz majd, ha túl akarsz élni egy hosszabb katasztrófahelyzetet.

Egyetlen egy szaros kis vihar miatt összetört 220 elektromos tartóoszlop csak Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. Még csak tornádó sem kellett ahhoz, hogy egy terület teljes elektromos infrastruktúrája tönkremenjen.
A hivatalos szervek pedig nincsenek erre felkészülve. Fel lehetnének, de nincsenek. Egy normális országban, ahol nem ennyire agymosottak az emberek, ott elzavarnák egy ilyen helyzet után a szakmailag impotens vezetőket. Nem sorolom azokat a tényeket amik nyilvánvalóak: rendőreink több helyen a pajzsukkal ástak. Tűzoltóink egy éjszakát voltak lámpa és megfelelő téli ruházat nélkül. Szervezetlenség miatt (amibe beleszólt az ünnepi időszak is) volt aki 30 órát is szolgálatban volt, kemény fizikai munkát végezve és bizony későn riasztották őket is.

Ők hősök. Nem kevesebbek, de:

az átlagembernek le kell vonni azt a következtetést, ami törvényszerűen adódik egy ilyen helyzetből:

magadra vagy utalva.

A hivatalos szervek és a civilek csak addig nyújtanak segítséget, amíg a bűnözési hullám el nem indul és a családjuk biztonságban van. Ne legyenek illúzióink, magunkra vagyunk utalva. Kevés a rendőr, a 16000-es honvédségünkből mindössze 3000 fő a tényleges harcoló honvéd, a katasztrófavédelem jelenlegi irányítása pedig katasztrofális.
Egy "összeomlás" pedig nem csak természeti csapás miatt következhet be. Itt van a gazdasági összeomlás, ami akár a folyamatos elszegényesedést követő bűnözési hullám megnövekedése is okozhat. Például.

Nem kívánom azokat a prepper praktikákat leírni, amiket már mások megfogalmaztak, amíg lehet, addig tanulmányozzátok őket.
Aki pedig ezek után is inkább a struccpolitikát folytatja, az a természetes úton való szelektáció mintapéldája lesz családostul.

Maradok tisztelettel csak egy:

Senki

aki
Alfonz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése