2013. március 15., péntek

Havazás és összefogás


 
Ezt a havazást az Univerzum intézte, hogy leteszteljen minket....És ez a teszt jól sikerült..... 

Tegnap valami olyasmit lehetett megtapasztalni ebben az országban, aminél azt hiszem, nem lehetett volna méltóbb megemlékezés az 1848-49-es szabadságharc eszméire. Összefogtunk, emberek! :) Nem kellett hozzá se Orbán, se Gyurcsány, még Bajnai sem, csak mi. Aki az utakra kiment segíteni, aki befogadta éjszakára az idegeneket, aki csak egy megosztással is segített a Facebook-on, nem kérdezte, jobb- vagy baloldali érzelmű-e az, aki bajba jutott. 


Emberség volt, emberség! Aki itt volt tegnap éjjel, szerintem mind tudja, miről beszélek, milyen érzés volt. :)


Épp Republic-ot hallgatok:
"... volt már rossz, de lesz még jobb,
az is elég, ha szeretsz most valahogy..."


Cipőék a XX. , Petőfiék a XIX. századból üzenik: maradjunk emberek! És tegnap ebből ez az ország jelesre vizsgázott. :) 

Aki még az utakon vesztegel, jusson épségben haza! ♥
Nagyon boldog március 15-ét mindenkinek! :) ♥

Világosi Nikoletta
 *
 Itt van egy állandóan frissülő lista, a segítséget nyújtó személyek önmaguk teszik fel az adatokat
https://docs.google.com/spreadsheet/lv?key=0AvIH71PS-K7-dGFyRXFUNFBjNGVhaHQzR1RickZQd0E&toomany=true#gid=0
 
"Most indulunk Pestről, hova menjünk segíteni? Étel ital összkerekes autó van nálunk! Írjatok vagy hivjatok! 30 541 1606"

Fontos!
Osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson!
Írd Facebook falunkra, ha segítséget kérsz vagy segíteni tudsz!
Travelminit.hu - Szállás, Program és Utazás 
*

 
 Példátlan, döbbenetes!  A Pintér Sándor belügyminisztert kísérő Hír Tv-s tudósító azt közölte: az M1-es autópályán hóban rekedteknek arra kell számítaniuk, hogy a második éjszakát is az autójukban kell tölteniük, mert ma már nem tudják kimenteni őket.
(Az Index felvétele)
 
  "Szárnyas Fejvadász" publikus facebook oldalán található a jelenlegi legtöbb segélykérés és segélykiáltás!!!Oda fut pillanatnyilag a legtöbb segélykérés,de az Időkép valamint a Köpönyeg publikus facebook oldalán is találhatnak bajbajutottak mentésére szolgáló üzeneteket és felhívásokat!!!
Kérek Mindenkit,hogy akár saját,illetve ismerőse oldalán talál egy segélykérő üzenetet,ossza meg minél előbb,mert több ezer ember már több,mint 24 órája,köztük nagyon sok kiskorú gyermekkel rostokol a kihűlt autóban étlen,szomjan!! A segélykérők telefonszámokat is kiírnak az üzeneteik mellé,így fel is tudják hívni Őket!!
  *
 Szolidaritásból JELES ! Rengeteg civil fogott össze, hogy segítsen bajba jutott embertársainak.
http://www.VilagHelyzete.com/
Külön köszönet jár minden tűzoltónak, mentőnek, rendőrnek, katonának, katasztrófavédőnek, polgárőrnek és önkéntesnek, aki ma a bajba jutottak mentésén dolgozott és dolgozik.

Ne hagyjátok, hogy megosszanak benneteket politikusok és a média ! Ne egymásra mutogassatok, hogy ez kinek a hibája. Egyszerűen lehetetlen a képen is látható helyzetben mindenkit azonnal kimenteni....
 *
 Köszönjünk annak a közel 1000 embernek, aki ma velünk meditált, imádkozott 14 órakor a EGYMÁSRA HANGLODÁSÉRT és az EGYÜTTMŰKÖDÉSÉRT.

A mai nap nagyon különös f
elismeréssel ajándékozott meg minden magyar embert...

Úgy tűnik megtörtént az EGYMÁSRA HANGOLÓDÁS, EGYÜTTMŰKÖDÉS, nem is kis méretekben! Az időjárási viszontagságoknak köszönhetően, és a kiszolgáltatottságunknak köszönhetően, egy olyan napra ébredtünk, ahol a szomszéd falu, városka lakói és dolgozói nem ismeretlen emberek többé már, akik a "panaszkodásiktól eggyet sem bírnak lépni előre", és "mindenkit csak a maga érekét tartja szem előtt" ahogyan ezt a médiában megpróbálták elhitetni velünk, hanem kiderült, hogy óriási léptékű áldozatra vagyunk képesek egytől egyik, ha segíteni kell egymásnak, ha szükség van, még hozzá teljesen ÖNZETLENÜL!
A magyar társadalomnak van mit ünnepelnie ma, még ha az összes hivatalos ünnepséget törölték is a naptárból!
A MAGYAR TÁRSADALOM e századi történetében példátlan mértékben segített a bajba jutottakon...kinyitottak a színházak, a plázák, a szupermarketek, takaróval, meleg teával és szendvicsekkel látták el a bajba jutottakat, pizzériák, éttermek, ingyen sütöttek, főztek, az ország terepjáróval rendelkező tulajdonosai spontán szervezett konvojokkal indultak élelmet, vizet osztani és menteni az utakon rekedt embereket... a szállások ingyen kínáltak ágyat, rengetegen fogadtak idegeneket a házukba....
Ma végre fény derült VALÓDI TERMÉSZETÜNKRE!
Arra, hogy valójában a MI KOLLEKTÍV TUDATUNK NAGY RÉSZE nem más, mint egy ÓRIÁSI SZERETET HÁLÓ, ami összeköt mindannyiunkat! Az te szenvedésed az enyém is, az én örömöm a tiéd is! Személyesen köszönöm ezt az élményt nektek, mindenkinek a segített és segít, és hogy átélhettem, még ha csak közvetetten is, hogy számíthatunk egymásra, hogy számít nekünk a másik, hogy szeretnénk, hogy körülöttünk jól menjenek a dolgok, és a TÖBBSÉGÜNK, kész áldozatokat is hozni, időt, erőforrást nem kímélve... Mi vagyunk a 99 %, ne feledjétek!!! KÖSZÖNÖM!
 Katinka Egres
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése