2013. március 23., szombat

Kártárítést fizetnek a bankok - USA 03.23.


Kártérítést fizetnek az átvert jelzáloghiteleseknek a bankok? Nem is keveset!

Kártérítést fizetnek az átvert jelzáloghiteleseknek a bankok? Nem is keveset! Na persze nem itthon…
 
Ismét több milliárd dollár kártérítést fizetnek a jelzáloghiteleseknek az amerikai bankok, amiért a gazdasági válság idején szabálytalanul foglalták le ingatlanjaikat. A kormányzat tavaly szólította fel a pénzintézeteket, hogy vizsgálják át: történtek-e szabálytalanságok a 2009-es és 2010-es árverezések során. Becslések szerint csaknem 4 millióan számíthatnak kártérítésre.
 
Négymillió jelzáloghitelesnek összesen 8 és fél milliárd dollár kártérítést fizetnek az amerikai bankok, mert szabálytalanul foglalták le ingatlanjukat még 2008-ban. A pénzügyi válság kezdetén ugyanis a pénzintézetek tömegével bocsátottak ki szabálytalan iratokat, amiket nem az illetékesek írták alá.
 
A kártérítés fizetésével a bankok elkerülték azt, hogy az összes ügyet egyenként vizsgálják ki. A csalásban olyan neves pénzintézetek is részt vettek, mint a Bank of America és a Citigroup. A visszaélésekre két évvel később derült fény, az ügyben az amerikai kormány vizsgálatot rendelt el. (folytatás a videó után!)

Kártérítést fizetnek a bankok: 




Februárban öt vezető bank rekordösszeget, 26 milliárd dollárt ajánlott fel a jelzálogkölcsön-visszaélések károsultjainak. Ennek majdnem felét azok kapták, akiknek a tőketartozásuk nagyobb volt, mint amennyit az ingatlanjuk ér. A mostani kártérítések összege néhány száz dollártól 125 ezer dollárig terjed.
Forrás: MNO
Itthon: Magyarországon 2013. március elsejével véget ért a FIDESZ-KDNP által meg nem hosszabbított kilakoltatási moratórium, melynek „köszönhetően” az idei év első negyedében több mint tízezer ember kerül az utcára.
Mindez annak ellenére történik, hogy Magyarország miniszterelnöke és a jelenlegi Nemzetgazdasági Miniszter is több alkalommal kijelentette:  „A bankok egyszerű profitérdekből becsapták a magyar embereket…A moratórium lejártával sem lesz kilakoltatás…a kormány senkit sem hagy az út szélén”…stb.
Ezeket a kijelentéseket és a bank álnok, kétszínű, csaló szándékát nem csak közjogi méltóságaink, hanem immár számos pénzügyi szakember és a Fővárosi Törvényszék is megállapította.
Magyarország kormánya és vezető tisztségviselői a tények ismeretében és korábbi kijelentéseik ellenére, illetve a moratórium meghosszabbításával kapcsolatban hozzájuk írt levelek és petíció kapcsán mégis inkább süketnek és vaknak tettetik magukat. Ennek a magatartásnak a következményei beláthatatlanok…

 Forrás:


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése