2013. március 20., szerda

Rabszolgasors Magyarországon


 
    Joe Black
Avagy rabszolgasors Magyarországon 2011-ben.

Az alábbi elemzést a Szabad Európa Portál készítette. Nem azt a politikát ismerheted meg belőle, ami a kirakatban van, hanem a valóságot. Azt a valóságot, mit sok magyar embernek nehezére esik elfogadni, mert évtizedek óta másra programozták az agyát.

Ki áll a magyar pártok mögött?

2010-ben hazánk 2321 milliárd forintot, azaz 11,6 milliárd dollárt fizetett csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény.Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett. Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár.

Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát. 22 milliárd dollárt.Mit kértek cserébe? „Mindössze” a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)

Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint mondta: „…ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat (Soros és Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat.”

Antall József rákban halt meg. Nem véletlenül. Nem bírta elviselni azt a lelki terhet, ami rá nehezedett. Volt egyfelől a nyugat nyomása, másfelől az igyekezet, hogy az országot rendbe kell(ene) tenni. A rák lelki betegség. Erről bővebben az új medicina honlapján olvashatsz.

Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt! Amennyiben erről beszéltek volna azonnali hatállyal „forradalmat” robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád és a néppel elsöpörtették volna az Antall-kormányt.) Tilos volt beszélni a fizetési könnyítésről és az átütemezésről is.

Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról!

Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem. Tudni kell, hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista rendszert.

Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok nem tudták megállni az újabb pénzszerzés lehetőségét és Magyarországot azóta is pénzügyi sarc terepévé tették. Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés.

Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított és Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált. Mindent. Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása.

Horn kormányra kerülése után bejelentette hogy a “kormány kényszerpályán van”. Akkor is sejtettük, és most már tudjuk is hogy ez mit jelentett.

Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak mégis idegen kézbe került.

Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát a nyugati bankárvilág a Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében megzsarolták Orbánt, hogy Torgyánnak adjon szabad kezet és pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett.

Orbán és Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság szétverése.

Nekünk (SZABAD EURÓPA újság) meggyőződésünk, hogy ennek az volt a célja, hogy az addig még úgy, ahogy működő magyar mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak, hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt – akárcsak Antall – az ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés és Szabadi futópórázon.

A Fidesz is kihasította a saját sápját. Lásd bábolnai gazdaságok privatizációja stb. De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett, mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De mindegyiket ejtették és mindig az aktuális ellenzéket segítették helyettük. A 2002 választás eredménye fontos volt, mert az Orbán- Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz és ráengedni a halálos ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat.

Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos programot és 2004-ben a csatlakozás eufóriájában nem vették észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és kereskedelemnek is.

Medgyessy a kölcsönökből osztogatott.

A kölcsönökből megemelt fizetéseket és nyugdíjakat pár év alatt kiszivattyúzták az országból a multinacionális kereskedelmi egységek segítségével, a PLÁZÁK-kal, és bevásárló központokkal. A pénz elfogyott az adósság maradt, a nemzeti vagyon elveszett. A 100 napos programra adott kölcsönöket egyből visszaszivattyúzták magukhoz.

Az 1990-ben 22 milliárd dolláros adósság időközben 135 milliárd dollárra nőtt, miközben évi 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk. Miután a baloldalt most engedik lejáratni (van is miért), újra a másik bábot Orbánt hozzák vissza a hatalomba. De ne legyenek illúzióink, Orbánt ugyanúgy zsarolják (szintén van is mivel) és irányítják, mint Gyurcsányt. Míg Gyurcsány, Bokros, és Surányi ugye a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.

És egy kis ráadás

“Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk” – mondta Bencze Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.

Trianon miatt nálunk tilos volt a reprivatizáció!

Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva(!) volt. “Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni” – mondta Bogár László.

Top Secret! Szigorúan bizalmas anyagok!

A lenti adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg őket. Küldje tovább minden megbízható ismerősének! Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Az elmúlt egy évben már 2 honlapunk “fagyott” le “véletlenül”.

E-mail kommunikációnkban a Szabad Európa szóösszetétel használata sokszor az emailküldést megakasztja. Nem csoda, az adatok megdöbbentőek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél róla, még évértékelésben sem.

Olvasson a sorok között!
Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is ért.

1. hír
Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult. … A Bank of America-Merrill Lynch (BoAML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd, …

2. hír
Röntgen alatt Magyarország – elégedett Brüsszel az eredménnyel …. Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete – állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (…..) Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne.

Tényadat:
A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka. A Független Szabad Európa kiszámolta. Akkor most nézzük meg mit jelent ez MAGYARUL:
1.) A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tízed százalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)
2.) a fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1% az 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd?)Tehát 1% 255 milliárd forint!
3.) 2010-ben 5,3% volt az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termelt MAGYARORSZÁG. 1352 milliárd forintot.
4.) A 2. hír szerint mégis tartható a 3,8%-os hiány!!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint volt a hiány.
5. Kérdés. Hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?

Kapaszkodjon meg!

Ez a pénz a KAMAT, amit mi MAGYAROK, 2010-ben fizettünk! 2321 milliárd forint, 11,6 milliárd dollár.
Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa: 2321 milliárd forint az
Az öt darab teljes és felépített 4-es METRO,
vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj,
vagy a teljes jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének költsége!
vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány,
vagy 150 darab Grippen vadászgép,
vagy 2321 darab Combino villamos
vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz
vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232000 forint.

Ennyit fizettünk csak kamatra 2010-ben.

Mit tehetünk? Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok. Az a politikus aki beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát. Kik ezek a befektetők? Kik szedik a kamatokat? David Rockefeller, Nicholas Rockefeller, Soros György. Kik tolják ki talicskával a pénzt az országból?

A hülyítés és porhintés: AZ, HOGY LOPNAK!

BKV, Zuschlag, Tocsik, Tribuszerné, autópálya-építés, BAUMAG, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Hunvald, Orbán-papa bányái, Velenceitavi kaszinó telek, HAJDÚ-BÉT, stb. Mindenkinek a kedve és pártállása szerint. De, bármennyit is elloptak, ennek az ezerszeresét viszik ki az országból teljesen „legálisan” valakik!

Figyelem! Kapaszkodjon meg! Elmondjuk hol a pénz! Ahhoz, hogy pontosan megértsük miről van szó, meg kell néznünk néhány mondatnak a jelentését, amiket nap, mint nap hallunk a híradókban, de nem tudjuk, valójában mit is jelent!

1. A monetáris politika. Minden nap 20-szor halljuk. De mi is ez? A monetáris politika egy gazdaságpolitikai tevékenység, melynek során az állam a gazdaságban lévő pénzmennyiség mértékét befolyásolja. A legtöbb országban a központi bank, vagy más néven jegybank a monetáris politikáért felelős állami intézmény. A monetáris politika kivitelezésének legfontosabb eszköze a legtöbb modern jegybank gyakorlatában az irányadó kamatláb szintjének meghatározása.

Az irányadó kamatláb emelését, és ezen keresztül a pénzmennyiség szűkítését restriktív monetáris politikának nevezik. A restriktív politika átmenetileg visszafogja a gazdasági növekedést, ugyanakkor segít megfékezni az inflációt. Az irányadó kamatláb csökkentésével a pénzmennyiség növelését célzó intézkedéseket expanzív monetáris politikának hívják.

Ez átmeneti élénkülést hoz a gazdaságban, ugyanakkor infláció-növelő hatású lehet. Nos, felteszek egy olyan kérdés, amire 100 magyarból 100 ugyanazt válaszolja, mert gyerekkora óta belenevelték és ha írni, olvasni nem is tanították meg, de arra nagyon ügyeltek, hogy ezt beleégessék belülről a homlokába. De vigyázat! Ez egy hazugság!

1.) Adat. A jegybank (a MAGYAR NEMZETI BANK) az országtulajdonába van.
2.) Adat. A jegybank kizárólagos joga, hogy pénz bocsásson ki.

Kérdés: Mi van, akkor, ha egy ország költségvetése, hiányt mutat? A logikus válasz: A jegybank bocsásson ki pénzt a hiány fedezésére. Most minden olvasó fejében az előre beprogramozott sziréna megszólal és elkezd villogni a vészfény.

TILOS!!! NEM SZABAD!!! NEM LEHET PÉNZT KIBOCSÁJTANI, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
( ne lepődjön, meg, ha Ön is erre gondolt, mert Ön is rendszer része és Önt is beprogramozták)
ITT ÉS MOST MI PROGRAMTÖRLÉST HAJTUNK VÉGRE!
3.) Adat. Az elmúlt 80 évben mindig hiány volt a költségvetésben.
4.) Adat. Mégis még mindig működünk.

Kérdés: Hogy lehet ez? Nos, programozóink azt megtiltják nekünk, hogy pénzt bocsássunk ki, de azt már nem, hogy ők adjanak nekünk pénzt. Magyarul a PLUSZ PÉNZ a hiány fedezésére, mindenképpen bekerül a gazdaságba, mert az különben azonnal összeomlana. Miért nincs sziréna és vészfény?

NEM LEHET! PÉNZT KIBOCSÁJTANI TILOS, MERT INFLÁCIÓ LESZ!

Pedig ez ugyanannyi mennyiségű pénz, mint, amennyit mi magunk is kinyomhatnánk, és valóban lesz is egy kis infláció 4-5%. De akkor, miért nem mi adjuk ki saját pénzünket? Hiszen látszólag ugyanaz a folyamat. Pénz rakása a gazdaságba a hiány fedezésére.

DE CSAK LÁTSZÓLAG AZONOS A KÉT PÉNZ!
A mi általunk kibocsájtott pénz okoz némi inflációt és ennyi!
A ő általuk kibocsájtott pénz okoz némi inflációt (ugyanannyit) és…….

KAMATOT KELL RÁ FIZETNI! Ezért programoztak be minket arra, hogy ne tegyünk fel kérdéseket erről a témáról.

És most kapaszkodjon meg, mert rosszul lesz!

5.) Adat. Becsüljük meg, mennyit lopnak a mi politikusaink rátartással!
Nézzük a 20 év termését
Tocsik 800 millió
Tribuszérné 2000 millió, azaz 2 milliárd
Zuschlag 50 millió
BKV 3000 millió, azaz 3 milliárd
Autopálya 100000 millió, 100 milliárd
Számoljunk minden képviselőre 100 milliót, az 40000 millió,
azaz 40 milliárd
Adjuk össze 145850 millió, azaz 145 milliárd. Kerekítsünk
felfele legyen 150 milliárd. És, hogy biztosak legyünk a
dolgunkban szorozzuk be öttel. Az 750 milliárd forint. 20 év
alatt ennyit lophattak el, úgy, hogy mi öttel szoroztunk!!!!!
Ez 4 milliárd dollár!
Ez persze iszonyú sok pénz, ha tud követni.

DE MOST JÖN E LÉNYEG!
TUDJA ÖN, HOGY 20 ÉV ALATT MENNYI KAMATOT FIZETTÜNK KI?
30.000 MILLIÁRD FORINTOT, 162 MILLIÁRD DOLLÁRT!!!
DE LEGALÁBB TÖRLESZTETTÜNK?

20 éve tartoztunk 20 milliárd dollárral, azóta fizettünk 162 milliárd dollár kamatot.

AZ EREDMÉNY: MA 135 MILLIÁRD DOLLÁRRAL TARTOZUNK NEKIK!
De kik ők? Egy idézet a MAGYAR NEMZETI BANK-ról szóló törvényből:

I. Fejezet

A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES CÉLJA ÉS ALAPVETŐ FELADATA

1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a
Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi
Bankok Európai Rendszerének tagja.

(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek, és nem
fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől!

Magyarul, mi magyarok választjuk a PARLAMENTET. A Parlament (országgyűlés) ellenőrzi a Kormányt, a Kormány nem ellenőrzi a jegybankot. Következésképpen mi magyarok nem ellenőrizzük a jegybankot, és a pénzkibocsájtást. A jegybankot, a MAGYAR NEMZETI BANK-ot az Európai Központi Bank ellenőrzi.

És mit gondolnak, kik a tulajdonosai az Európai Központi Banknak. Hát a jegybankok, akikre a saját nemzetük semmilyen befolyást nem gyakorolhat. Azok diktálnak, akiket oda vezető pozícióba helyeznek. És őket, kik rakják oda?

David Rockefeller, Nicholas Rockefeller, Soros György.
A világméretű pénzügyi csalás, avagy miért nem fogjuk tudni sohasem visszafizetni adósságainkat.
A hibás adatokat (hazugságokat) legegyszerűbben szüleink, tanáraink és a média útján ültetik belénk. A szülők, a tanárok és a média nagy része úgy vesznek részt az akciókban, hogy nem is tudnak róla. Őket már ugyanis megtévesztettek a hamis adatokkal és a hazugságokat meggyőződésükként, mintegy igazságként adják tovább nekünk, mi meg a saját gyerekeinknek.

Az itt leírtak ezért felzaklatóak lesznek, mert megkérdőjelezik apáink és anyáink állításait. Nyugodjon meg, ők is meg vannak tévesztve, nem tudatosan hazudnak nekünk. Tisztelt tanáraink sem direkt hazudtak nekünk, ők is hazugságok áldozatai. Természetesen, mint mindig most is azt mondjuk, ne higgyen el nekünk semmit sem. Mérlegelje saját maga az adatokat és vonja le a következtetéseket. Elképzelhető, hogy ugyanarra jut, mint mi.

Célunk nem a jelenlegi pénzügyi rendszer azonnali és gyors összeomlasztása, mert, akkor anarchia lenne, ami még a mostani csalásnál is rosszabb. A cél, hogy beszéljünk a témáról, az asztaltársaságokban, a családban, baráti körökben.
Vitatkozzunk!
Az is elképzelhető, hogy az olvasás közben egyszerűen nem hiszi el az adatokat, mert azok ellentmondanak minden eddig tanultaknak, és egyszerűen nem akarja tovább olvasni a cikket, és kétkedni kezd. Ez bizony normális dolog. Pont erre épül a csalás, hogy Önnek a hazugságokat olyan mélyen belevéssék az agyába, hogy egyszerűen ne higgyen el annak ellentmondó dolgokat. Nem Ön a buta, csak megtévesztették.

Csak akkor olvassa tovább, ha van szabad negyed órája és erős idegzetű.

Van tehát a pénz, a csereeszköz, ami miatt fáj a fejünk, mert ugye nincs belőle elég. Úgy tűnik megkeseríti az életünket, mert sokaknak állandó anyagi gondjai vannak. De belegondoltunk-e már, hogy honnan jön a pénz, ki teremti?

Íme az első hazugság:

I. hazugság: A pénzkibocsátás az állam joga. A pénzt az állam nyomtatja.
Pár száz éve még így volt (és a szocializmusban is). De ha ez igaz lenne, mármint, hogy az állam nyomtatja a pénzt, akkor vajon miért bocsájt ki az állam államkötvényeket, ahelyett, hogy egyszerűen pénzt nyomtatna és fedezné a kiadásokat.
Miért kötvényt nyom, aminek a kamatába aztán belefullad?
Jön persze erre a válasz, ami a következő, a második hazugság:
II. hazugság: Azért nem nyom az állam pénzt, mert akkor infláció lesz!
Nos, ha az államnak hiánya van, mondjuk 100 forint a kiadása,
de csak 95 forint a bevétele, akkor az 5 forintot valahonnan elő kell teremtenie.

Két lehetősége van, pénzt nyomtat 5 forint értékben (erre mondják, hogy nem szabad, mert jön az infláció), vagy kölcsönt vesz fel öt forint értékben. Nos a pénzkészlet így is, úgy is nő 5 forinttal, tehát ha az infláció e miatt van, akkor mindenképpen lesz, ha az állam nyomtatja a pénzt, ha kölcsönt vesz fel. A különbség az, hogy ha saját maga nyomtatja, akkor nem kell senkinek sem kamatot fizetnie, a kölcsönnél viszont igen.

Persze kölcsönre, hitelre szükség lehet, mert szeretnénk előrehozni vásárlásainkat, és már most élvezni a javakat, hiszen minden arra buzdít minket, hogy fogyasszunk. Így aztán kapunk hitelt a bankoktól, de búsás kamatra. Aki például egy autóra felvesz 1 millió forint hitelt az öt éve alatt 2 milliót fizet vissza. Egy 10 milliós házhitel 15-20 év alatt 25-30 milliójába kerül emberünknek.

És itt rögtön a két következő hazugság egymás után:

III. hazugság: A bankok azért szednek kamatot, mert használjuk az ő pénzüket.

IV. hazugság: A bankok a betétesek pénzéből adnak hitelt a hasznuk a betét és hitel közötti kamatkülönbözetből adódik.

Nos, ez már része a nagyszabású csalás hihetetlen részének. A bankok ugyanis nem a saját pénzüket kölcsönzik ki nekünk, amikor hitelt veszünk fel. Nekik nincs pénzük, így tehát nem igaz az, hogy azért szednek jogosan kamatot, mert az ő pénzüket használjuk.

Százból száz ember azt hiszi ugyanis, hogy a bankok összegyűjtögetik a betétesek pénzét és ugyanazt a pénzt helyezik ki a hiteleseknek csak nagyobb kamatra. Ezzel szemben az igazság az, hogy a bankoknak a hiteleik kihelyezését egy dolog szabályozza, az úgynevezett kötelező tartalékráta. A tartalékráta azt határozza meg, hogy a bank a betétei után mennyi hitelt helyezhet ki.

Ez a szám általában nagyon alacsony 2-10 százalék. Nézzünk pl. egy 5% tartalékrátájú országot.
A banknak van 100 forint betétese.
5%-ot azaz 5 forintot kell kötelező rátán tartania. A maradék 95 forintot kihelyezheti hitelbe. Mindezt úgy, hogy a 100 forint betétért bármikor bejöhetnek az ügyfelek és elvihetik azt. A bank tehát 95 forint adott egy hitelesnek és 100 forintot már következő nap kiveszi a többi ügyfél. Kérdés, honnan van a 95 forintnak fedezete? Kitől van ez a pénz?

Magyarország államadóssága jelenleg 20.000 milliárd forint
kiírva 20.000.000.000.000. Egymilliárd az ezermillió, és ebből van ugye húszezer. De hogy érzékeltessük a számot?! Zuschlag ellopott 50 milliót ez 400.000-szer annyi. Ez nem 13. havi nyugdíj! A magyar államadósságból majdnem 100 hónapig – több, mint 8 évig – lehetne fizetni az összes nyugdíjas díját.
A következő hazugság.
V. hazugság: Az államadósság visszafizethető Nos sajnos nem igaz. Mi ugyanis minden évben többet termelünk, mint amennyit elköltünk. Vagyis hazudnak nekünk, amikor a költségvetés hiányáról beszélnek (deficit). A költségvetés azért hiányos, mert minden évben növekvő összegű kamatot fizetünk. Manapság úgy évi 1500 milliárd forintot, azaz 7-8 milliárd dollárt. De az adósságunk így is nő.
Ahhoz, hogy az államadósságunk csökkenjen a költségvetésnek a kamatterhekkel együtt többletben kellene lennie. Ezt hívják szufficitnek. Ezt a szót nem sokszor halljuk a híradókban.

Ezért kényszerítenek minden nemzetet arra, hogy a költségvetése éppen hiányos legyen, mert akkor tudnak neki kölcsön adni. Az már nem jó, ha többlete van a költségvetésnek, mert akkor már egy idő után nem kérnének kölcsön és megszűnne a függőségük. És ez természetesen megengedhetetlen. Ezért mindenkire ráerőszakolják majd az eurót.
A végső hazugság!
VI. hazugság: A jegybank függetlenségét meg kell őrizni!
Ezt a mondatot tüzes billoggal beégették az agyunkba. Álmunkból felkelve is egyetértünk vele, pedig valljuk be őszintén fogalmunk sincs miről van szó.

Kitől kell megőrizni a jegybank függetlenségét? Nos, Kedves Olvasó, meglepő módon Öntől és Tőlem, azaz tőlünk, állampolgároktól.
Mi megválasztjuk a Parlamentet, a Parlament megválasztja a kormányt, és a jegybank a kormánytól független, azaz Tőlünk független.
Ki állítja meg Sorosék ámokfutását?
Felháborító támadást indított Soros György a forint és az euró ellen.

Sajnos újra bebizonyosodott, hogy a spekuláns nem néz semmit sem csak a saját önző érdeki vezérlik. Soros Györgyöt nemrég bírságolták meg, mert két éve az OTP ellen támadást indított, több tízezer magyar kisbefektetőnek a megtakarításait elszipkázva. Megbírságolták, ő elnézést kért és mi történt semmi. Soros röhög a markába, a bírság összege a tranzakció nyereségének jelentéktelen százaléka.

Soros György nem szakember, csak egy sima spekuláns.
Nyilatkozik és vér folyik!
Most meg éppen a forint ellen indított támadást a svájci frank erősödését szeretné. Mellesleg ez megint magyar családok százezreitől vesz el összesítve milliárdokat. Íme két Soros nyilatkozat, az első 2009. november 16-i:

„A kis, fejlődő országok gyorsított felvétele az euróövezetbe nem okozna számottevő sérülést az euró árfolyamán. A kelet európai országoknak, amelyek iszonyú áldozatokat vállalnak az euróbevezetéshez szükséges konvergenciafeltételek betartásáért viszont nagy segítség lenne egy könnyített euró csatlakozás” – nyilatkozta Soros György az EU Observernek.

És még egy 2010. június 24. keletezéssel :
Soros szerint az euró nem egységes egészként jött létre, mivel a Maastrichti Szerződés csak a monetáris uniót teremtette meg, de elmulasztotta a politikai unió létrehozását. “Az euró eredendően hibás konstrukció” – mondta Soros György a “Die Zeit” hetilapnak adott interjúban, ami a lap csütörtöki számában jelenik meg.

Szóval a spekulánsok gyöngye 2009 végén még beléptetett volna minket minél hamarabb egy őáltala alapjaiban elhibázott konstrukcióba. Soros és barátai lassan több kárt okoznak nekünk, mint a török és tatár együttvéve.

Sajnos, amíg az emberekkel elhitetik, hogy etikus, szép dologspekulációval pénzt szerezni addig nem lesz változás. Amíg különböző rendszerek embereket arra beszélnek rá, hogy adják oda nekik a pénzüket, majd ők a devizaárfolyamokon „nyernek” nekik, addig nincs esély. Amíg mennek ezek a legális piramisjátékok, amíg az a király, az a példakép, az az irigyelt, aki munka nélkül csupán spekulációval tesz szert pénzre, addig a világ lesüllyedőben van. Addig ugyanis a valódi értékteremtő munkának nem lesz becsülete. A fiúk majd lesajnálják apjukat, aki hülye, mert dolgozik, amikor elég csak betenni a pénz a devizatőzsdére és csak lesni a hasznot. A koppanás csak akkor jön, ha aznap éppen nem nyerés van, hanem bukás. Egy valaki, nem bukik sohasem, az aki az egészet irányítja, például Soros György.

Kósának és Szíjjártónak még csak-csak elnézem (nagyon nem jó szívvel), ha olyan vakok, hogy belső politikai hülyeségért rontják a forintot. Biztos vagyok benne viszont, hogy eszük ágában sem volt direkt ebből pénzt szerezni. Egyszerűen bénák voltak. Remélem tanultak belőle.
Hol a pénz?
Avagy mivel hülyítik a magyart?
A Független SZABAD EURÓPA nem titkolt célja a jelenlegi pénzügyi világrend elnyomása elleni küzdelem. Első lépésként az a feladatunk, hogy a felhívjuk a figyelmet a rendszer ellentmondásaira és elérjük azt, hogy a pénzügyi kérdések társasági témák legyenek, beszéljenek, vitatkozzanak róla az emberek. A megoldás, amiből többféle is van, csak ez után jöhet. Addig ugyanis, amíg az emberek nem értik a pénzügyi
rendszert, addig nincs megoldás, hanem marad az újkori (pénzügyi) rabszolgaság.

Végre! Kövér László végre kimondta, hogy az ország legnagyobb problémája a felvett kölcsönök után fizetendő kamatteher. Konkrét számot is mondott, a következő 4 évben 2500 milliárd forintot kell fizetni csak a kamatokra! Hoppá!
Kövér László végre kimondta, a kamatteher az ország legnagyobb problémája.

A SZABAD EURÓPA már évek óta ezt szajkózza. Végre Kövér is rájött. Az persze más kérdés, hogy Kövér már megint belső ellentétek szítására használja fel ezt is. Ő ugyanis csak azért mondta el ezt az adatot, ami egyébként 20 éve nyilvánvaló, hogy az előző 8 év kormányzását szapulja és kifogásokat keressen a Fidesz mostani töketlenkedéseire.

Mi a cél? Mit szeretne a magyar ember! Hát azt, hogy több pénze legyen. Azt gondolom, hogy teljesen jogos elvárás, hogy ha egy osztrák ember dolgozik 8 órát becsülettel, és keres vele 2000 euró-t (560 ezer forintot), akkor a magyar ember, aki ugyanolyan becsülettel ledolgozza ugyanazt a munkát, lehetőleg hasonló összeget keressen, ne mondjuk csak 300 eurót (84000 forintot).

Különös tekintettel igaz ez, azért, mert már nem az van, mint régen, hogy igen-igen az osztrák azért keres többet, mert hát náluk drágább az élet. Nem, már nem, sőt. A cukor, az áram, a benzin, a kenyér, a ruha, minden ugyanannyi a sógoroknál, vagy olcsóbb, mint nálunk. Csak, akkor fogunk közelíteni hozzájuk, ha több pénz marad az embereknél.

Igen ám, de hogyan lehetne több pénz az embereknél? Hol az a pénz, amit megtermelünk? Azt ugyanis rögtön felejtsük el, amivel leértékelnek és etetnek minket, hogy mi magyarok nem termelünk annyit, mint a nyugati országok. Dehogynem, sőt sokkal többet. A magyar emberek többsége sokkal többet és jobban dolgozik, mint nyugati embertársa, vagy legalábbis nem dolgozik kevesebbet és rosszabbul. Csak belénk akarják verni, hogy nyugi majd lesz pénz, de csak majd 20-30 40 év múlva. De könyörgöm, mi most dolgozunk, most jönnek a sárga csekkek! Most kell kaját venni a gyereknek, tankolni, fizetni a lakáshitelt.
Több pénz kell, hogy legyen az embereknél! Ezt felismerték a mindenkori magyar kormányok is. Nézzük mit tettek a helyzet javítása érdekében.

2002 Medgyessy kormány. Medgyessy Péter és a szocialisták azzal nyerték meg a 2002-es választást, hogy a magyaroknak több pénzt ígértek. Megkezdődött a „jóléti rendszerváltás”.

Igen ám, de honnan lehetne pénzt venni az ígéretek betartásához? Mivel 2001-ben az Orbán kormány – engedve a külföld nyomásának – lemondott a forint nyomtatás jogáról, pénzt már csak és kizárólag kölcsönből lehetett szerezni.

Medgyessy Péter: Emberek, én betartottam az ígéretemet, adtam 50% béremelést, 13. havi fizetést és 13. havi nyugdíjat. Igaz kölcsönből, de a Fidesz is megszavazta!

A világot uraló pénzügyi körök biztosították Medgyessyt, hogy finanszírozzák terveit. Magyarul, adnak kölcsönt! Igen ám, de annak ugye vannak kamatai, amiről most Kövér beszélt. Az un. 100 napos programot 50% közalkalmazotti béremelést, 13. bért, 13, havi nyugdíjat, kalaplengetve megszavazta a Parlament a kormányzó MSZP-SZDSZ koalíció és az ellenzékben duzzogó FIDESZ is. Mindannyian tudták persze, hogy ennek az intézkedésnek pár éven belül komoly kamatterhei lesznek, a következmények ismertek!

A Fidesz 2010-ben új elgondolással akar az embereknél több pénzt hagyni. Adócsökkentéssel. Egykulcsos adó! 38-ról ill 17százalékról egységesen 16%-ra csökkentették a személyi jövedelem adót. Ezen túlmenően családi adókedvezményt is
bevezették.

Az más kérdés, hogy eközben eltörölték az adójóváírást, ami meg ugye így, adóemelés. Közben megfeledkeztek róla, hogy nem kommunizmusban élünk, ahol az állam mondja meg kinek mennyi a fizetése és mivel sok kisvállalkozás örül, hogy életben van, nem ám, hogy béreket emeljen, jött a pofára esés és az ígéretek ellenére (mindenki jól jár) sokaknak nemhogy nőtt, hanem csökkent a fizetése.

Orbán nem érti, hogy miért nem örülnek az emberek az egykulcsos adónak. Nem fogja fel, hogy az emberek 90%-a olyan kategóriába esett, melyben nem adózott 38%-t. Így most nekik lehet, hogy kevesebb a pénzük.
Orbán nem tudja, hogy az emberek szegények!

Orbán szidja a szocikat (baloldal, amikor tehette mindig rárontott nemzetére), Kövér rájött, hogy az általuk is megszavazott 100 napos program után uzsorát kell fizetni, Gyurcsány szidja Orbánt, vagyis a magyar magyar torkának esik, a nép meg eszi. Eközben a világ pénzügyi irányítói, szivarfüstös szobákban elégedetten dörzsölik markukat és mulatnak rajtunk magyarokon, és szedik továbbra is a sápot.

A pénzt ugyanis nem Gyurcsány, nem Orbán tünteti el. A pénzügyi elnyomók persze kihasználva a politikusokat, akiket kijátszanak egymás ellen, és a kezükben lévő médián keresztül kezünkbe adják a „megoldást”. A pénz ellopták! Ezzel elterelik magukról a figyelmet és nyugodtan folytathatják az ország kiszipolyozását. Ül otthon a magyar és elhiszi, hogy azért nincs pénz, mert Zuschlag, Hagyó, Hunvald, Kulcsár stb. ellopta.

Megy a cirkusz! Budai kormánybiztos vizsgálódik, a szocik és a szadesz körül, mint annak idején Keller, a Fidesz után.
Ha összeadjuk az összes lopást BKV-stól, Hagyóstól a nokiás dobozzal, Hunvalddal, és összejön, mondjuk 300 millió forint. De legyünk nagyvonalúak szorozzuk be 100-zal , mert ugye amit nem látunk. Ez már 30 milliárd forint!!! Tudják mennyi ez? Semmi, amikor az uzsorásoknak évente(!) fizetjük ennek az évek alatt „ellopott” összegnek a 20-szorosát, 600-700 milliárd forintot, csak a kamatokra.

Hiába keresi meg a magyar a pénzt, kimegy az országból a kamatokon keresztül. Ami itt maradna, az sem lesz sokáig a magyar ember zsebében, mert nem egy másik magyarnál költi el. Sokan szidják a multikat, hogy kiviszik a nyereségüket az országból. Azzal semmi baj nem lenne! A baj az, hogy a kereskedelmi a multi a mindennapi pénzünket viszi ki. Az a – osztrákokéhoz képest pl. – szégyenletesen kevés pénz, amit fizetésnek hívunk és amit megkapunk 3-án, már másnap idegen országokban van.

Amikor tankolunk az oroszokat hizlaljuk, amikor eszünk, akkor a pénz nagy részével nem magyar gazdákat támogatunk. Így marad üres az országkassza, amit következő harmadikáig a újra feltöltünk kölcsönökkel.
A magyar ember robotként viszi a pénzét a külföldiek zsebébe. Be vagyunk programozva!
Amíg mi egymást kommunistázzuk, meg fasisztázzuk addig a háttérben röhögnek rajtunk. Aki már nem is politizál azt leültetik a TV elé és megy a „szórakoztatás”.

Barátok közt, Bajnokok Ligája, MegaSztár, X-faktor, Valóvilág, 40 milliós Játszma, Dr. House, Dr. Csont, NCIS, helyszínelők és egyéb „izgalmas” műsorokkal folyik a magyar agymosása.

És működik! Valós kérdéseket nem teszünk fel! Csak szidjuk egymást és acsarkodunk egymásra. Pedig az ellenség nem belül van! De amíg hagyjuk magunkat megvezetni, hagyjuk, hogy a magyar Orbán szidja a magyar baloldalt és a magyar liberálisokat, addig amíg a magyar Gyurcsány magyar embereket lefasisztázhat, addig, amíg párthívek magyar embereket lekommunistáznak, addig, amíg magyar ember másik magyar embert le hazaárulóz és ne adj Isten akasztana, addig, amíg egymást gyűlöli a magyar ember, addig nincs esélye a magyar nemzetnek.

Álljon itt egy régi történet a tanulság kedvéért. Van mit tanulnunk… Önmagunk értékelését leginkább!!! Egy ismerősömtől kaptam.

“Svájcba emigrált magyar tanárnő fia szájából hallottam, hogy amikor a mamát befogadta a helyi iskola, azzal tüntette ki az igazgató, hogy ő intézhette az iskola számára szükséges eszközök beszerzését. Persze bizonyítani akart, és összeállította a listát, amit izgatottan vitt a bemutatásra. Az igazgató vetett rá egy pillantást, majd elmondta, az úgy rossz, ahogy van, lehet újraírni. Az értetlen arcot látva, jóindulatúan elmagyarázta:
Először meg kell nézni, hogy a városban gyártják-e ezt a cikket?
Ha igen, meg kell venni, mert az a legolcsóbb, hiszen a város lakóinak munkát biztosítunk és a későbbi minőségi problémák kizártak.
Ha nem, meg kell nézni, hogy a tartományban készítenek-e ilyesmit, mert ez a második legolcsóbb, minőség vitára itt sem kell számítani.
Amennyiben a tartományban nem készül, megnézzük, hogy Svájc területén előállítják-e a terméket. Ha igen, jöhet. Végül felmerül a kérdés: mi a teendő akkor, ha nem gyártják Svájcban?
Ekkor hátra kell dőlni és behunyt szemmel, (esetleg egy rövid szunyókálás után) pihent állapotban azon lehet elgondolkodni, hogy egyáltalán, kell nekünk ez a sz*r?”

Figyelem, magyarok, pedagógusok, és figyelem szülők és nem utolsó sorban kedves politikusok!

Ezt a hozzáállást tanítsátok minden családban, óvodában, iskolában, egyetemen!!!
Ennyi kell ahhoz, hogy örökre kilábaljunk mindenféle gazdasági krízisből…
Ehhez persze pénz kell, hogy ne kelljen szerencsétlen magyarnak a kínai sz*rt megvennie és a külföldi kajamaradékot.

1 megjegyzés:

  1. Ez így igaz!!
    Nézd meg a mellékelt VILÁGPANORÁMA rendkívüli kiadását.
    Miért adja vissza Szaniszló Ferenc a Táncsics díjat.
    Hallgatása közben is folyamatosan blokkolják. Megérdemli, hogy kiálljanak mellette az igaz magyar emberek.

    http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=108&v_id=18657

    VálaszTörlés