2013. március 27., szerda

Milyen Törvény, Igazság, Hit alakítja a Te valóságodat?

 
2013. márc. 27
A hónap utolsó hete KÉT nagy kérdését tesz fel nekünk a most pillanatának asztrológiai képletén át:
  • Szerinted mi mozgatja, és mi alakíthatja valójában a világot?
  • Mi a Te valódi szenvedélyed, amiért érdemes élned?
Két, Isten Ujjának nevezett konstelláció alakult ki, ami önmagában is ritkaság, de a kettő együtt azt szimbolizálja, hogy hatalmas és hétköznapi ésszel felfoghatatlan változások mennek végbe a világban. A lassú mozgású, ún. messianisztikus égitestek kapcsolódása a világ energiáinak, eseményeinek változását jelenítik meg. Az egyik kialakult Isten Ujja háromszög fő eleme a Jupiterre, és az erre mutató két bolygó: a Plútó és a Szaturnusz.

Milyen Törvény, Igazság, Hit alakítja a Te valóságodat?

valosagNagyon fontos most észrevenni, hogy valójában egy lebontás zajlik, nem építkezés. Azaz nem ÚJ világképet helyezünk a régi fölé, nem tágítjuk a megszokott ismereteinket – hanem GYÖKERESEN átalakítjuk. A világ alapjaiban változik meg: eddig az emberi hatalomvágy, a felelősség, a kontroll, a félelem és leginkább az ELKÜLÖNÜLTSÉG határozta meg a családok, munkahelyek, országok közösségeit.
De ez lebomlik: ami nem működik, annak át kell alakulnia – ezt mutatja a Jupiter – Plútó – Szaturnusz háromszöge. Természetesen most sem szabad arra várnod, hogy majd a világ változik magától! Itt most SZEMÉLYES átalakulásról van szó, azaz nem várhatsz arra, hogy majd az életkörülményeid jobbak lesznek. A Jupiter (mint kulcsbolygó) az ikrek jegyében járva mutatja, hogy a környezetedet, világodat működtető igazságok tekintetében kell másképp gondolkodnod – nem a naaagy dolgokban.
Azaz hogyan állsz hozzá az emberekhez alapvetően? Mit hiszel, hogy mi vár azokra, akik nem így vagy amúgy cselekszenek? Minden belőled indul ki. Minden attól függ, hogy TE HOGYAN NÉZED A VILÁGOD! És ez egyre jobban kézzelfoghatóvá válik.
Ha a munkahelyeden, a párkapcsolatodon, vagy bármilyen apró dologhoz tartozó életfelfogásodon nem engeded meg a változást, akkor a hazugságaid betemetnek:
CSAK AZÉRT ALAKULHATOTT KI EGY HAZUG VILÁG KÖRÜLÖTTED, mert Te, mi, az emberek hazugok vagyunk/voltunk. Hazudtunk saját magunknak, hogy minden rendben van – de lásd, hogy ez hova vezetett. A kormányok, a politikusok, a vezetők mivé változtatták az egészet – azért mert TE megengedted.
De az nagyon fontos, hogy nem attól fog megváltozni a világ, hogy odaállsz valaki elé transzparensekkel, feliratokkal, vagy hány emailt küldesz ki másnak bizonyos hírekről. Hanem a világ csakis attól fog megváltozni, hogy TE MENNYIRE VAGY IGAZ a SAJÁT életedben!
ELŐBB NÉZZ MAGADBA! Nézd meg, hogy mit nem mondasz el a párodnak, miket titkolsz el a főnököd elől, miket nem tudnak rólad az emberek, ami ha kiderülne, akkor bajban lennél. Gondolkozz el ezeken. Mennyire rejted el saját magadat? Akár saját magad elől is…
Mert amíg TE hazugságban élsz, addig a világ is hazug lesz körülötted. Légy hát igaz, azaz ne rejts el semmit. Nincsenek kegyes hazugságok – csak dráma van, félelem és szenvedés. Minden lebomlik most. S ha továbbra is a hazugságot választod, akkor egyre mélyebbre és mélyebbre fogsz süllyedni saját útvesztődben, egyre nagyobb szenvedés és ELNYOMÁS vár rád, mert elnyomod magad…
Tehát előbb saját magad körül teremts IGAZSÁGOT (Jupiter), és utána a világban is meg fog jelenni.

Mi a te valódi szenvedélyed?

szenvedély szabadságAzt is kérdezhetném: mi hajt előre a földi létezésed során? És most nem valamilyen életcélra gondolok, aminek a pénzhez, a hírnévhez vagy más emberekhez van köze. Ez nem valódi szenvedély – hiszen ha meglesz az áhított dolog, a pénz, a lakás, a hírnév, az elismerés, a vágyott képesség, tulajdonság, ami addig hajtott, továbbra is hajtani fog. Újabb pénzre, újabb lakásra, nagyobb hírnévre, újabb tulajdonságokra. Hacsak…
…hacsak nem változol közben! S akkor rájössz, nem is a cél volt a lényeg. Hanem micsoda? Mi van benned, ami azt mondja, hogy ma is megéri felkelned, és megcsinálni a napodat? Mi az benned?
Ez most nagy kérdés, mert itt csak a VALÓDI, időtálló maradhat. Ami TÉNYLEG a TE célod, nem mások adták neked. Nem a társadalom, nem a szüleid, nem az elvárásaid, nem a vágyaid – HANEM TE, BELÜL, csak saját magadnak. Ami rólad szól…
A szenvedélyt szimbolizáló skorpió jegyében álló Szaturnuszra mutat a második Isten Ujja konstelláció. Csakis a valódi maradhat. Ideje magadba nézni, mert maga alá fog temetni az a sok elvárás, amit magaddal szemben támasztasz, amiket másokért csinálsz. Amikor csak másokért élsz, mert azt hiszed ebben áll a jó spirituális ember ismérve, akkor valójában magadat pusztítod el. Mert csak akkor fogsz magadból VALÓDI és tápláló gyümölcsöket hozni, ha van egy belső tűz, ami éget, egy belső lelkesedés, szenvedély, ami hajt.
Ha belegondolsz, egy Fa milyen önző: minden vizet, napfényt, minden tápértéket, amivel kapcsolatba kerül csak magába szív! És mégis, gyümölcsöket hoz, és egy fa hány embert tudod táplálni!
Osho - befogadásHa te is így állnál hozzá az élethez, tele lennél finom tápláló gyümölcsökkel, és valóban az emberiséget segítenéd: LÁTSZÓLAG önző módon. Pedig a Fa nem önző. S te most NEM ENGEDED MEG MAGADNAK, hogy eljusson hozzád a tápérték. A tápláló, emelő dolgok. Hogy te is emelkedhess, hogy te is gyümölcsöket hozhass.
Mindig gondolj erre a hasonlatra: ez megmutatja, hogy mikor tudsz valójában növekedni, valójában gyümölcsöket hozni. Ha BEENGEDED a tápláló erőket. Ha elutasítod magadtól, akkor összeaszódsz, az élet egy küzdelem és folyamatos harccá válik.
ENGEDD MEG MAGADNAK hogy az UNIVERZUM TÁPLÁLJON TÉGED – hogy aztán te is táplálhasd az univerzumot.

Csillagmag -Kiss Balázs Kunó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése