2013. március 27., szerda

Föladták... - Devizamenet

 Most nem szabad pedig föladni, mert az ég és az idő is nekünk dolgozik! /DK

 Devizamenet

Kedves ismerős és ismeretlen Barátaink!
Szomorúan kell bejelentenünk, hogy a mai hírek és a Pénzbiztos úr reggeli cikkében leírtak miatt sajnos kénytelenek vagyunk a Devizamenet facebook kampányt FELADNI.
Ne haragudjatok ezért ránk, nem volt szándékunkban senkit félrevezetni és hamis illúziókban ringatni, hiszen már az oldalunk indulásakor kiírtuk, hogy igazat fogunk mondani és ehhez tartjuk magunkat. Az igazság tehát az, hogy egészen a mai reggelig mi is hittünk abban hogy létrejön ez az összefogás, ez a Menet és megtámogathatjuk egy erős tömeggel a Pénzbiztos úr korábban beígért szakértői anyagának ténymegállapításait. Nevezetesen, hogy nem volt deviza a hitelek nagy része mögött, így egy hibás terméket kaptunk, melyet ugyanúgy, mint egy hibás háztartási cikket, a hatályos törvényeknek megfelelő úton kicserélhetünk.

Mindnyájunkat, akik ebben a kampányban részt vettünk és úgy látjuk, hogy Benneteket is ez motivált, ebben hittünk. Pontosabban abban, hogy a tömeg erejével sikerül nyomást gyakorolni a döntéshozókra és a jog szerinti eljárásra tudják kötelezni a hibás teméket piacra dobó vállalkozókat azaz a bankokat.
Pénzbiztos úr reggeli cikke azonban azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy a kormánynak nincs mozgástere ennek a lassan társadalmi tragédiává szélesedő problémának a kezelésében. Idézet cikkéből: „az akarat és a lehetőség az két különböző dolog.”
Ezt mi úgy értelmeztük, hogy a kormányzatnak az akarata meglenne a helyzet rendezésére, csak nem tud lépni.
Pénzbiztos úr tehát akaratán kívül elküldte a Devizamenetnek a selyemzsinórt, mi pedig – két különböző okból is - úgy döntöttünk, hogy feladjuk.

Az egyik ok, hogy a fenti helyzet ismeretében kétségeink támadtak abban, hogyha össze is jövünk az áhított százezren, lehet-e bármi foganatja kiállásunknak? Meghallják-e „odafönt” ezt a hangot? És ha meghallják tesznek-e valamit? Sajnos arra kellett jutnunk, hogy záros határidőn belül NEM. Ezért nem szeretnénk annak tudatában visszaélni lelkesedésetekkel, hogy tudjuk, hogy nem fog történni semmi.

A másik ok pedig – ha lenne is értelme egy tömegdemonstrációnak - a Devizamenet és a más hasonló önszerveződő csoportok alacsony támogatottsága eleve kudarcra ítéli ennek lehetőségét.
Az igazi ok szerintünk csak részben az érdektelenség (ezt nem azokra az aktív kommentelőinkre értjük, akik nap, mint nap velünk vannak). Részben pedig az, hogy kampányunkhoz nincs lehetőségünk sem anyagi forrást sem pedig a fősodratú (mainstream) média támogatását elnyerni.

Köszönünk mindent, jó volt Veletek!

Kérjük, hogy aki még hisz a tömeg erejében, támogassa azokat a szervezeteket, amelyeknek céljai ízlésének, vérmérsékletének megfelelnek.

Oldalunkat március 29-én pénteken töröljük. Sok szerencsét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése