2013. március 5., kedd

Nagygyűlésre szólítja az országot - 03.05.








2013.03.05. | 08:13
Nagygyűlésre hívja Kásler Árpád a devizahitel károsultakat
 

 


Kásler Árpád mega gyülekezőre szólítja fel az országot, hiszen a devizahitelesek ügye a mai napig nem rendezett. 

Volt végtörlesztés, amit azok tudtak igénybe venni, akik egyben ki tudták fizetni tartozásukat. Sajnos ilyen kevés volt. Aztán árfolyam gát, ami csak eltolja későbbre a problémát. Ezt most már ügyesen felismerve adósok nagy része igénybe sem vette.

De nézzünk számokat, kis matek következik, de érdemes itt maradni, elolvasni. Hisz ez nem csak a devizásoknak szól. Van körülbelül 1 millió devizaadós, akik átlagban 30 ezer forinttal többet fizetnek, az 30 milliárd forint havonta. 30 milliárd, ez olyan megfoghatatlan szám, olyan nagy, távoli az embertől. 

Hát egyszerűsítsünk rajta. 2011 végén, Magyarországon regisztrált gazdasági szervezetek száma 1,7 millió ebbe beletartoznak a kft-k, bt-k, egyéni vállalkozók, igazából mindenki, aki számlát tud adni. 

Tehát ha fognánk azt a pénzt, amivel többet fizetnek a devizaadósok és azt nem a tartozásukra költenék, hanem cégeknél költenék el, minden Magyarországon bejegyzett cégnek, mindegyiknek nagyjából 16-17 ezer forint plusz bevétele lenne. Na, ez már egy kézzelfogható összeg ugye? Minden Magyarországon bejegyzett cégnek havi 17 000 Ft. Jó értem a hegedűtok gyártónak ebből valószínű kevesebb, a sarki kisboltnak több fog jutni. Nos, most már talán könnyebb belátni, hogy ez nem csak a devizások problémája, hanem a mienk Magyaroké! 

Még egy gondolattal tovább vinném a dolgot. Ha ezt a pénzt elköltjük, itt az országban, annak minimum 27% áfa, ami az államot illeti. Minimum, mert vannak nagyobb jövedéki adóval terhelt termékek is. Most számoljunk 27%-al az havi 8,1 milliárd forint bevétel az államnak. 

Nézzük ez mire is elég? 1 évnyi ilyen plusz adóbevételből építhetnénk 30 km nagyon drága autópályát, a 4-es metró, aminek az ára 400 milliárd, ez 5 évnyi ilyen plusz adóbevétel, amiből már 3 évnyi meglehetne. 

Persze nézzünk emberközeli beruházást is. Ha minden magyar kórházba raknánk egy jól felszerelt baleseti osztályt az 2 havi plusz adó terhére meglenne. Végül 1 éves adóbevétel 96 000 felsőoktatásban résztvevő diák taníttatására elegendő. 

Sorolhatnánk a végtelenségig, de jöjjön a végkövetkeztetés.
Most már látjuk, ez nem csak a devizaadósok ügye, ez minden Magyar ember ügye. 

Így, aki szeretne egy kicsit szebb, kicsit könnyebben élhető Magyarországon élni, annak ott a helye 2013.03.09-én, szombaton 11:00 órai kezdettel Budapesten a József Nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt. 

Kásler Árpád behívója: Kattintson ide...
 
Aki csatlakozni szeretne, azoknak szervezett külön-buszok és autók indulnak nagyon kedvező áron, és itt lehet regisztrálni a további buszokat és autókat: Kattintson ide...
 
Kapcsolódó riportunk Kásler Árpáddal: Kattintson ide

További részletek: http://komlomedia.hu/hir.php?hir=2770#ixzz2Mh54N3ld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése