2013. március 9., szombat

Az Egyetemes alapjövedelem, az EU és mi

 Az Európai Bizottság (második nekifutásra) szabályszerűnek nyilvánította és regisztrálta az egyetemes, feltétel nélküli állampolgári alapjövedelem bevezetését szorgalmazó Európai Polgári Kezdeményezést. 
 Fénykép: Követelnünk kell az alapjövedelem mielőbbit bevezetését Európa szerte! 

Az emberi méltóságunk okán, jogunk van a társadalmi/gazdasági folyamatokból keletkező közrészesedéshez!

Légy az alapjövedelem szószólója!
Oszd meg az információt, magadért, mindenkiért!
 Egyetemes alapjövedelem - havi fix.
Ennek lényege, hogy ha 1.000.000 európai állampolgár aláírásával támogat egy javaslatot, akkor az EU-nak meg kell fontolnia, hogy elindítson egy törvényalkotási folyamatot ennek a megvalósítására. Minden sikeres kezdeményezés - vagyis amelyik a rendelkezésre álló idő alatt összegyűjti az egymillió aláírást - jogosult egy meghallgatásra az Európai Parlament illetékes bizottsága előtt, az Európai Bizottság legmagasabb szintű képviseletének jelenlétében. Részletek az EPK-ról magyarul az Európai Bizottság honlapján:



Mindenkinek! 

A profit utáni eszeveszett, buta kapkodás és az általa ösztönzött technológia fejlődése oda juttatta az emberiséget, amit magunk körül és szerte a világban látunk. Ennek egyik tünete, hogy ahol húsz éve még kétezren dolgoztak, ma sokszor százan vagy még annyian sem. Egyre kevesebb embernek van munkahelye, s bármit is mondanak a politikusok, csak kevesebb lesz, több nem.

A következményeket nem kell részleteznem, látjuk, tapasztaljuk. Ha a megoldást, mint általában, másoktól-akár a politikától, politikusoktól -várjuk, semmi esélyünk. A gyerekeinknek még annyi sem.

A világ sok országában-akár állami szinten is-foglalkoznak az "Általános Alapjövedelmet Mindenkinek" gondolatával.Bevezetése esetén az alapproblémák jelentős része azonnal megszűnne , s az emberiség írott és íratlan történelmének egyik legnagyobb mennyiségi és minőségi ugrását valósítanánk meg. Jelentősége csak a kőbalta, a tűzgyújtás, írásbeliség, stb.emberiségre gyakorolt hatásával ér fel, ha meg nem haladja azokét. 

Feltételei adottak, hátrány senkit sem érne, csak az egyetértő akarat és támogatás hiányzik még. Kevesen tudnak róla, még kevesebben vannak tisztában a részletekkel, de napról napra egyre többen 

Kérek mindenkit, akit érdekel a saját, a gyermekei, s az emberiség eljövendő sorsa, keressétek fel az Egyetemes alapjövedelem-havi fix oldalt, ahol mindenről alapos információkat kaptok, s ha tetszik csatlakozzatok, s támogassátok . Pártok felett álló ,civil kezdeményezés az általános jobblét érdekében. Ha sikerül bevezetnünk, s miért ne sikerülne. 

Éltünk a gondolat teremtő erejével, léptünk egy nagyot a cselekvő szeretet útján, s közelebb jutottunk az "ahogy fent, úgy lent" valóságához. Kamatként pedig- hogy stílszerű legyek- elmondhatjuk, hogy 
igen -igen érdekes időkben éltünk....Köszönöm a figyelmeteket.

 Markotán István

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése