2013. június 20., csütörtök

Alapjövedelem feltétel nélkül?- Véleményem a totojászásunkról 06.20.


Fontos tudni az igazságot 
a Feltétel Nélküli Alapjövedelemről 

 A magyarok nem nagyon akarják aláírni az Alapjövedelem petíciót.  Valaki kérdezte, hogy miért van ez. Az alábbi levélben leírtam a véleményem: 
Kedves XY!
Én már régóta propagálom a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet szóban, a facebookon és a blogomon is, de sajnos rosszak a tapasztalataim nekem is.
Ahogy beszélgetek erről az emberekkel, az a furcsa, hogy legtöbben egyből élénken tiltakoznak, bár udvariasan, de mögötte az a gondolat van, hogy milyen hülyeséget akarok nekik bemesélni.

 Mit mondanak erről az emberek?
-Nem hiszik el, hogy ez megoldható, sőt meggyőződésük, hogy ez teljességgel lehetetlen. Fel is emelik a hangjukat ilyenkor.

-Sokan egyből arra gondolnak, hogy milyen borzasztó is lenne, mert senki nem akarna dolgozni. Különben is, "Aki nem dolgozik, az ne is egyék"

- Sőt a cigányok méginkább vérszemet kapnának, és mégjobban szaporodnának jódolgukban.
-Egyáltalán honnan lenne erre pénz? Az ki van zárva, hogy megoldható. (Pedig alaposan ki van dolgozva)
-Dühösen mondják, hogy munka lenne annyi, mint égen a csillag, de sokaknak büdös a meló, az a baj. 
Ezek többnyire olyan emberek, akik nagyon keményen dolgoztak, dolgoznak egész életükben, hogy mindenük meglegyen- és meg is van többé-kevésbé. Tehát igazságtalanságnak tartanák a munka nélküli fix jövedelmet.

Ezek a tévhitek mélyen bele vannak ivódva, kódolva a magyarokba.... sajnos. Nem látják az összefüggéseket és a lehetőségeket, és ezért nem tudnak kiemelkedni a szűk vagy téves nézőpontjukból. 
-A szegénységben élők többsége, pedig csak álmodozik, kesereg, és szenved, mert nem bíznak már igazán az alapvető változásban.

-Az egyébként új és kreatív dolgokért lelkesedő emberek is beleesnek ebbe a hibába, mert nem hisznek valójában abban, hogy most ilyen gyökeres változásra képes lenne a társadalom. Nem bíznak a hatalomban, nem bíznak a többi emberben. Le vannak kódolva. Nem hiszik el, hogy vége... hogy itt a szabadság lehetősége ... végre!
Van egy példabeszéd, ami jól megvilágítja a témát. A tevét pihenő idején ki szokták kötni egy fához. Annyira megszokja, hogy egy idő után már csak a fához vezetik és nem kötik oda, csak úgy tesznek. A tevének eszébe sem jut elmenni onnan, még akkor sem, ha hívják. Legelni is csak olyan sugarú körben tud, amilyen hosszú a kötél. Ha a gazdája odamegy, és úgy csinál, mintha eloldozná, akkor elindul. Addig nem.... Kód... kód...


Én aláírtam már rég az Eu országokban  kiadott  petíciós ívet. 
Meggyőződésem, hogy csak így oldható meg -többek között- a szegénység problémája is.
Hogyan fog ez az áldatlan helyzet megváltozni?

 Szerény véleményem szerint:
-Széles  körű felvilágosító munkával.
-A kódokat mi is feloldhatjuk - meditációval, imával. 
Itt fontos megemlítem, hogy a sötét kódok feloldása folyamatban van az égiek részéről is. Még sokan nem érzik, nem látják be, hogy bennük már óriási változás történt, mert nem tudják, hogy ilyesmi egyáltalán lehetséges . Szerencsére rohamosan emelkedik a Föld rezgésszintje is, és ez berezegteti a bennünk lévő sok negatív dolgot. Vagy kitisztítjuk magunkból ezeket, vagy belehülyülünk, vagy belehalunk. Ez komoly. Szerencsére a többség -bár lassan- de veszi a lapot. Sok szép változást, fejlődést láthatunk az emberekben, különösen a magyarokban. Legszembetűnőbb példa volt a hóvihar és az árvíz idején tanúsított önzetlen segítőkészség. Haladunk, bár lassan. Szerencsére augusztus végén egy óriási energiát kapnak a magyarok az égiektől, ami vadonatúj kódokat fog jelenteni.
-Addig is a meditáció, vizualizáció és ima sokat segít rajtunk. Különösen, ha csoportosan végezzük. Vannak márkijelölt  időpontok a magyarság és az emberiség tudatszintjének felemelkedéséért végzett közös meditációkra. 

Ennyit tudtam a Feltétel Nélküli Alapjövedelem témájához hozzászólni.
Áldott szép jövőt mindannyiunknak- nemsokára!

Dombi Katalin




 Részletek a témáról: 

 ...egyre lehetetlenebb a munka és a pénz közötti bármiféle korreláció felelős megállapítása. ..
 Előbb-utóbb azonban az lesz a természetes, hogy ahogyan a jövedelemtermelés és a munka kettéválik, a munka két értelme is elszakad egymástól: a kín, a robot, a „verejtékes rész” – amennyire lehetséges – a gépek feladata lesz...
 http://szepjovot.blogspot.hu/2011/11/megelhetes_26.html 

Talán van aki emlékszik, hogy én is kerültem olyan szorult helyzetbe nemrég, hogy a blogomon kértem segítséget. Nekem szerencsém volt mert kaptam is, -amit most is hálásan köszönök- de ez hány emberrel és meddig fog még tartani? Íme: 

http://szepjovot.blogspot.hu/2013/05/csak-elni-szeretnenk-van-megoldas.html


Tehetnénk valamit, hogy ne így legyen?


..az értelmetlen, céltalan élet ideje lejárt, a XXI. századi embernek joga van, hogy az életét küldetése szerint alakítsa...

..és boldog életet élhessen 

http://szepjovot.blogspot.hu/2013/05/feltetel-nelkuli-alapjovedelem-takats.html 

 Miért szükséges?

http://alapjovedelem.hu/index.php/vizio

 

 Itt egy tájékoztató film több nyelven: 
http://alapjovedelem.hu/index.php/film-alapjovedelem

 Ne totojásszunk tovább! Legalább írjuk alá a petíciót!
http://alapjovedelem.hu/ 

 


2 megjegyzés:

  1. Előre bocsátom én is aláírtam már.
    Több személlyel folytatott elemzés után azonban arra a véleményre jutottam, hogy ez a keréknek visszafelé forgatása. Az OP weboldal irányzattal ellent mond, mivel egy ilyen rendszer bevezetésénél szükség lenne egy kontrolláló, beszedő és osztogató államra, melynek természetét ismerve akár ez az ötlet a vészkijárattal is megegyezhet.
    Az alapjövedelem nem más mint egy támogatás, a támogatás pedig zabla az emberiség szájában a rabszolgaság mélyebb formája lenne.

    VálaszTörlés
  2. Ezzel párhuzamosan a kormány- és rendszerváltásokért is küzd az emberiség!

    Az Alapjövedelem nélkül nem lenne biztosítható mindenki jóléte, mivel nincs annyi munkalehetőség, amivel ki lehetne fizetni minden embert normális szinten.

    Másrészt miért lenne zabla ez, amikor feltétel nélküli jövedelem lenne? Emellett mindenki annyit dolgozik pénzért, amennyit akar, vagy nem pénzért, csupán segítő szándékból...mint ahogy sokan most is teszik.... én is.

    Annyira rossz most a helyzete nagy tömegeknek, hogy hirtelen semmi más megoldás el se képzelhető. Aki nincs ebben a rendkívül szorult helyzetben, az nem is tudja milyen az.

    Az üzenetekben is olvashattuk (Cobra és GF) hogy hatalmas aranykészletek vannak titkos helyen, hogy a jóléti alapokat biztosítani tudják majd az új emberséges kormányok.

    Természetesen ehhez emberbarát rendőrség, katonaság és hivatalok kellenek. Mindezt a földi Ellenállási mozgalom már aprólékosan eltervezte és kidolgozta. Közel az Idő!

    Addig nyilvánítsuk ki, hogy mit szeretnénk, és tegyünk érte!

    Én szeretném a szegénység megszüntetését.

    VálaszTörlés