2013. június 21., péntek

A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM - GYIK 06.21.

Valljuk, hogy a „devizahitelezés” a rendszer hibájából termelődött ki, tehát orvosolni, csak a rendszer javításával lehetséges.




Együtt Egy Jobb Jövőért

A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM - GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kérdés: A Haza Nem Eladó Mozgalom valamelyik parlamenti pártot hivatott segíteni?

Válasz: Nem! A Mozgalom civil kezdeményezés, célja a pártrendszer jelenlegi formájának felszámolása. Hangsúlyozottan, a jelenlegi forma felszámolása. Célja az emberek és az ország kifosztásának mielőbbi leállítása. Politikai törekvése a kétkamarás parlament felállítása, Alsó és Felső Házzal.

Kérdés: A Mozgalom szövetkezett a Jobbikkal?

Válasz: Nem. A Mozgalom üdvözöl minden olyan erőfeszítést, amelyet a Jobbik, vagy más párt tesz a devizahitelesek, és az ország érdekében, de nem szövetkezett velük, hanem egy új, a jelenlegi pártoktól érintetlen erőt kíván felépíteni.

Kérdés: A Haza Nem Eladó Mozgalom miért nem vesz részt otthonvédő akciókban, mint pl. a Koppány csoport?

Válasz: A Haza Nem Eladó Mozgalom jogtalannak ítéli a törvénytelen banki követelések folytán elrendelt kilakoltatásokat, de a jelen jogi helyzetben a végrehajtó és a rendőrség bírósági vagy közjegyzői felhatalmazással cselekszik. Az adósokban hamis illúziókat keltenek az ilyen akciók, pár napos, esetleg hetes haladékot nyerhetnek, aztán a végrehajtó visszatér. Ráadásul a hatósági eljárás akadályozása miatt az otthonvédő aktivisták, és maga a kifosztott adós is bírsággal sújtható. A megoldást mi nem ebben látjuk. Felelős ember nem teszi ki a családját, gyermekeit ilyen kálváriának. Időben gondoskodik a „menekülő útvonalról” amit mi stratégiai visszavonulásnak hívunk. Viszont elérkezhet rövidesen az idő, amikor egy jogtalan kilakoltatás megakadályozásánál részt vesz a Mozgalom, de az más létszámmal és más eszközökkel fog megtörténni, mint amit eddig láthattunk, az egyébként elkötelezett, de hatékonyságában megkérdőjelezhető csoportoknál.

Kérdés: Miért nem fog össze a Haza Nem Eladó Mozgalom más adósvédő csoportokkal, hogy egységesen tudjunk kiállni?

Válasz: A Mozgalom álláspontja a tapasztalatok alapján az, hogy a szervezetek „összefogásából” eddig több hátrány, mint előny származott. Tízen tíz félét akarnak. Eddig az ilyen irányú próbálkozásokból csak meddő vita, és konfliktus kerekedett. Jelen pillanatban a legalapvetőbb kérdésekben sem tudnak az egyes csoportok egyetérteni, így ez csak időpocsékolás, mi az emberekre, az egyénekre fektetjük a hangsúlyt inkább, mint a tagság nélküli csoportokra.
A másik ok az, hogy a Haza Nem Eladó Mozgalom nem csak a devizahitel-kérdés megoldását, hanem a valódi rendszerváltást, a történelmi Alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását is célul tűzte ki. Ebben pedig a többi adósvédő szervezet jelen pillanatban nem támogatja. Valljuk, hogy a „devizahitelezés” a rendszer hibájából termelődött ki, tehát orvosolni, csak a rendszer javításával lehetséges.

Kérdés: Miért folyt bele a mozgalom a történelmi Alkotmány kérdésébe, mikor a devizahiteles kérdés önmagában is súlyos probléma?

Válasz: A magyar történelmi Alkotmány egy olyan elvet testesít meg, ami a minden kori, pillanatnyi hatalom felett áll, mert az élet törvényét testesíti meg. Kimondja, hogy a jövendő generációk létfeltételei, mint a föld, a víz, és egyéb nemzeti vagyon, nem „tőkésíthetők”, nem bocsáthatók áruba, valamint az emberi élet sem „zálogosítható el”. A történelmi alkotmány védelme alatt senki nem tehető adósrabszolgává. A Mozgalom a történelmi Alkotmány helyreállításában látja például annak zálogát, hogy a jelenleg milliókat fenyegető adósrabszolgaság állapota a jövőben elkerülhető legyen.

Kérdés: A Haza Nem Eladó Mozgalom a királyságot akarja visszaállítani?

Válasz: Igen, és nem. A Mozgalom álláspontja az, hogy a történelmi Alkotmány jogfolytonosságának helyreállításával Magyarország jogfolytonosságot vállal az ezeréves Magyar Királysággal, de nem vállal jogfolytonosságot az idegen megszállás alatt megszületett pár évtizedes Magyar Népköztársasággal, sem az abból létrejövő Magyar Köztársasággal. Ennek egy sor jogkövetkezménye lesz, például az államadósságra nézve és az ország gúzsbakötését eredményező szerződéseket illetően. Királyt nem szükséges választani-hiszen jelenleg nincs is arra érdemes személy Magyarországon-, az államforma alkotmányos királyság lesz, parlamenti képviselettel Alsó és Felső Házzal. Csakhogy mindenki tisztán lásson, amennyiben az ország és az emberek kifosztása a magyar Királyság alatt történt volna meg, úgy mint ahogy az megtörtént az elmúlt két évtizedben, akkor most kötelességünk lenne a Magyar Köztársaságot kikiáltani. Tehát nem a királyságon van a hangsúly, hanem azon, hogy ez az egyetlen esély és egyben eszköz ahhoz, hogy a hazaárulók által ránk erőltetett kötelezettségek felülbírálásra kerülhessenek.. Mellesleg ezt a nemzetközi jog is lehetővé teszi.

Kérdés: A történelmi Alkotmány helyreállításával visszatérünk a feudalizmusba?

Válasz: Nem. Ugyanúgy lesz szólásszabadság, vallásszabadság, tévé, internet, mozi, áruházak, még bankok is, mint most. A változás az lesz, hogy a törvényalkotás jelenlegi neoliberális szellemisége, a „mindent szabad, ami nem tilos” elve kap egy kiegészítést: mindent szabad, ami nem árt más embernek, más közösségnek, az országnak, és az eljövendő generációknak, vagyis nem árt másnak. Ez lényeges különbség, mert a közösségi érdeket a magánérdek elé helyezi.

Kérdés: Ha a Haza Nem Eladó Mozgalom nem vesz részt radikális akciókban, hogy gondolja megmenteni a devizahiteleseket, és hogy akar rendszerváltást csinálni?

Válasz: A Mozgalom jelenleg azon dolgozik, hogy minden településen stabil alapszervezetek jöjjenek létre, melyek hálózata lefedi az egész országot. Ha az elkötelezett kemény mag megvan, kezdődhet a tömegtoborzás. Ha elég sok embert magunk mellé állítunk, a tömeg akarata kikerülhetetlen lesz. Mi más esélyt jelenleg a tömeges megmozduláson kívül nem látunk. A jelenlegi rendszer önként nem fogja leváltani magát, ezt csak a nép teheti meg. A népnek egyetlen eszköze van, a létszámbeli fölénye, de ez a fölény szervezettség nélkül semmit sem ér. A Mozgalom ezt a gyémántot csiszolja.

Kérdés: Nem félnek attól, hogy polgárháború lesz?

Válasz: Mindent megteszünk azért, hogy az átmenet békés legyen. Erre egy mód van: ha minél többen vagyunk. Ha nem leszünk elegen, elhúzódó folyamatra kell számítani, ami egyre romló életszínvonalat, és egyre nagyobb feszültséget fog eredményezni a társadalomban. Ennek következményei jelenleg még csak körvonalazhatók. Mindenképp el akarjuk kerülni. Polgárháborút nem a nép robbant ki, hanem a hatalmát megőrizni kívánó regnáló hatalmak. Mi a törvényesség és a rend hívei vagyunk.

Kérdés: Az RVMP egy párt. A Haza Nem Eladó Mozgalom ennek a pártnak toboroz tagságot?

Válasz: Nem, de ehhez tisztázni kell a következőt: -nem a Mozgalom van a pártért, hanem a párt lehet egyik eszköze a Mozgalomnak.Ha mozgalomként nem érjük el a célunkat, kénytelen leszünk a jelenlegi pártrendszer játékszabályai szerint megmérettetni. Ehhez pedig pártra van szükség. Erre van fenntartva a Rendszerváltó Mozgalom Párt. A Párt nem a cél, hanem a kényszer adta eszköz lehet legfeljebb. Ennek igénybevételét az elért eredmények és a szükség szabhatja meg és a megyei, városi , községi és falusi vezetők többségének a döntésén múlik, de csakis azzal a kikötéssel, hogy amennyiben hatalomra kerül, megteszi a szükséges intézkedéseket és megteremti a szükséges feltételeket, hogy felálljon a történelmi alkotmány jogfolytonosságát helyreállító Nemzetgyűlés és ennek szellemében új választások kerülnek kiírásra.


 Lásd még:

 http://tortenelmialkotmany.hu/

 

1 megjegyzés: