2013. június 6., csütörtök

Disznósághoz nem asszisztálok - Ángyán József 06.06.

  
"Meg kell tudni szabadulni a nemzeti vagyon széthordásából multimilliárdossá vált, gátlástalan rablóbandáktól."
 Ángyán József - Disznósághoz nem asszisztálok

A 168 órában Ángyán József, az agrártárca lemondott államtitkára, a Fidesz parlamenti képviselője nyilatkozik, aki elmondta: eldöntötte, hogy kilép a frakcióból, ha jövő héten a kétharmad megszavazza a földtörvényt. 
„Számításaim szerint 250-300 nagy csoport kezében lesz a magyar föld, vagyis a helyi gazdáknak, családoknak nem jut semmi. Ez a folyamat nyugodtan nevezhető dél-amerikanizálódásnak. Ott az észak-amerikai és a helyi tőke hatalmas latifundiumokat, tömegtermelő, embert alig foglalkoztató, iparszerű gigabirtokokat hozott létre, és a szó szoros értelmében elüldözte a falu népét. Sok helyütt még a települések is megszűntek. Ezekből a szerencsétlen, elüldözött falusi, vidéki családokból verbuválódott azután a nagyvárosok körüli nyomornegyedek, bádogvárosok népessége. A társadalom ilyen mértékű kettészakadása kiszámíthatóan robbanáshoz vezet.” 
Ángyán elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „Nem adott lehetőséget arra, hogy személyesen beszéljek vele. Ma már érteni vélem, hogy azért nem, mert ő pontosan tudja, mi a bajom. Számomra a betyárbecsület és a tisztesség nem ugyanaz. A közös hazugságok hosszú ideig nem tarthatnak össze egyetlen működőképes, hatni tudó emberi közösséget sem. Én legalábbis így látom, és amint neki a legelején is megmondtam, alkatilag vagyok alkalmatlan arra, hogy megmagyarázzam a megmagyarázhatatlant. Disznósághoz nem asszisztálok.” 
A volt államtitkár azt állítja, hogy megtapasztalta: „létezik egy erős, spekuláns maffiahálózat az agrár- és földügyek körül.” 
Ángyán állítja: az igazi megosztottság a spekuláns nagytőke és a családok, a helyi közösségek között húzódik. Hisz abban, hogy nemcsak a két politikai oldal létezik, léteznie kell a tisztességes emberek szövetségének is, ők vannak elsöprő többségben. 
„Meg kell tudni szabadulni a nemzeti vagyon széthordásából multimilliárdossá vált, gátlástalan rablóbandáktól. A politikai döntéshozatalt le kell választani erről a hálózatról, vissza kell helyezni erkölcsi talapzatára, a közösségek államát ismét a közjó szolgálatába kell állítani. Vagyis igazi rendszerváltásra, valóban új, emberség uralta világra van szükség”
168 óra
 
Kiegészítés: 
Tüntetés a földért
Június 10-én HÉTFŐN eldől az ország sorsa - ekkor lesz a földtörvény zárószavazása. A földvédő civil szervezetek mind összefogtak és gazdák, városiak mind EGYÜTT TÜNTETÜNK a szavazással egy időben a budapesti Alkotmány utcában. Mivel a földtörvény kétharmados törvény, ezért elfogadása akár néhány szavazaton is múlhat. Most mindenkinek el kell jönnie! Különben Magyarország külföldi és belföldi tőkeérdekeltségek "termelőeszközévé" válik!!!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése