2013. június 24., hétfő

Ángyán József bátor kiállása - videók 2012 - 2013..

  Ki ő?

Wikipedia:

Ángyán József

Munkahelyei, beosztásai a Gödöllői Agrártudományi Egyetemhez, majd annak jogutódjához, a Szent István Egyetemhez kötik, ahol 1999-ben kapott egyetemi tanári kinevezést. Felsőoktatási, oktatásfejlesztési, tudományos tevékenysége keretében 1990-ben munkatársaival az agrár-felsőoktatásban elsőként kezdeményezte okleveles környezetgazdálkodási agrármérnöki egyetemi szak kidolgozását és indítását. 1991-1996 között a Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet alapító igazgatóhelyetteseként, majd 1996 óta annak igazgatójaként tevékenykedik. Vezetésével az egyetemi kollektíva 10 új tanszéket alapított. 2006-ban további 5 évre kapott megbízatást az intézetigazgatói feladatkör ellátására.Több mint 30 éve Gödöllőn él. Nős, 5 gyermek édesapja. Felesége Gött Ildikó okleveles szakedző.

2010. június 2-án a második Orbán-kormány Vidékfejlesztési Minisztériumának parlamenti ügyekért felelős államtitkárává nevezték ki.
Nevéhez (is) fűződik a kormányzat radikális földbirtok-szabályozási rendszerének terve, amely a földhasználatot helyben lakáshoz kötötte volna, és egységes aranykoronaérték-nyilvántartást irányozott volna elő, a kis- és középbirtokosoknak kedvezve.[1] A tervet a nagybirtokosok és az őket hitelező bankrendszer ellenezte,[2] a kormány 2012. január 16-án bejelentett 10 éves Nemzeti Vidékstratégiája és az annak végrehajtási kereteit adó Darányi-terve a reform felpuhított változatát tartalmazza.[3] Ángyán 2012. január 18-án kilátásba helyezte,[2] majd január 19-én nyilvános indoklás nélkül benyújtotta lemondását,[4] ezt a miniszterelnök január 23-án elfogadta.[5] Tisztségéből a köztársasági elnök 2012. február 6-ai hatállyal mentette fel.[6]

Lemondását követően nyilvánosan arra panaszkodott, hogy „spekuláns nagytőkés oligarchák”, „maffiacsaládok” veszik fel az európai uniós agrártámogatások nagy részét, és ugyanezen érdekkörök ellehetetlenítették államtitkári munkáját.[7][8]


Ángyán József kipakol


 

ÁNGYÁN JÓZSEF ELHAGYTA A FIDESZT - 

KOSSUTH TÉR - ALKOTMÁNY UTCA 

2013 06 21 

 

Rajta a célkereszt

  Magyar Nemzet ma címlapon foglalkozik Ángyán József független országgyűlési képviselővel. A lejárató anyag állítja, hogy „az MSZP fizette Ángyán előadását.” A támadás nem lepett meg, Simicska Lajos lapjától ugyan mit lehet várni, amikor én a maffiát nyíltan támadtam. Ennél súlyosabb vádak is lesznek, várom már, hogy mikor leszek pedofil is -reagált Ángyán a vádakra.

 Túl sok újdonságot már nem tudott hozzátenni a Vidékfejlesztési Minisztérium mai sajtóközleménye sem.

 

Dr. Ángyán József közleménye 2013. június 24.

„Egy pécsi civil egyesület valóban meghívott előadást tartani, de hogy honnan szerzett pénzt a saját rendezvényére, azt én nem tudom megmondani. Velem ezt nem közölték, ez az ő ügyük, nem a meghívott előadóra tartozik – mint ahogy más esetekben sem foglalkoztam ezzel. Meghívott előadóként egy fillért nem kaptam, de ez nem kirívó, mert korábban sem fogadtam el honoráriumot egyetlen előadásomért sem, amióta képviselő vagyok. Ez az én véleményem szerint hozzá tartozik a képviselői munkámhoz.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleményével kapcsolatban arra kérem a miniszter urat, hogy nevezze meg a támogatóimat, akik ott ültek az MSZP szakértői sorában. Tegye le azokat a bizonyítékokat is, amelyek bizonyítják, hogy kik az én embereim, akiket ő ott látott. Az a miniszter, aki engem a szocialistákkal való együttműködéssel vádol, az 2005-ben – amikor én három héten keresztül a gazdákkal tüntettem az MSZP-SZDSZ kormány ellen – Karcagon lapított, én pedig a bőrömet vittem a vásárra. Az, aki nem tudja megkülönböztetni a kommunista rendszer államosítását a Szent Korona-tantól, az jobb, ha hallgat.

A támadás nem lepett meg, Simicska Lajos lapjától ugyan mit lehet várni, amikor én a maffiát nyíltan támadtam. Ennél súlyosabb vádak is lesznek, várom már, hogy mikor leszek pedofil is. Ettől a körtől ugyanis minden kitelik, semmitől sem riadnak vissza. Ebbe a szellemi mélységbe azonban ennél részletesebben nem kívánok lesüllyedni.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése