2013. november 16., szombat

Teremts a mostból - Ophelia a tündér

 
Legyetek hajlandóak jelen lenni és hajlandóak a teremtésre, valami olyan teremtésére, ami a semmiből jön létre. 

 

 

Tom Fodor fordítása
Daniel Scranton Ophélia a Tündér

Teremts a mostból

Eljön az idő, amikor többet már nem akartok úgy viselkedni, hogy az ne szolgáljon benneteket. Néha mégis olyan viselkedésbe fogtok, amiről úgy gondoljátok, bizonyos módon ártalmas a tapasztalatotokra. Sokan "szokásnak" vagy "kényszernek" hívjátok ezeket. Ettől függetlenül ezek a ti választásaitok/döntéseitek, máshogy is dönthettek, ha azt időszerűnek találjátok.

Számos dolog úgy tűnik, hogy az irányításotokon kívülre esik. Azért, hogy teremtő lények lehessetek, felelősséget kell vállalnotok a cselekedeteitekért, a döntéseitekért. Méltányolnotok kell a részeteket ezen tapasztalatok megteremtésében. Amikor azt mondjátok, hogy valami az irányításotokon kívülre esik, vagy úgy tűnik, mintha kívülre esne, ezeket a dolgokat kiveszi az irányításotok alól. Továbbra is megteremtitek ezeket a viselkedési mintákat.

Az első lépés viszont az, hogy mindent a saját teremtéseteknek tartotok. Tudjuk, hogy sokan kedvelitek a történetiteket.
Ezek lenyűgöznek benneteket. Mesélgetitek másoknak a történeteiteket, ezek a történetek értelmesnek tűnnek a lineáris elmétek számára. Megadja az ok és okozat kényelmet. A teremtéshez viszont nincs szükség ezekre a történetekre. A jelen pillanatban teremtetek. Először tehát fogadjátok el azt, ahol épp vagytok a teremtésetekben. Ezután pedig tüntessétek el minden korlátozás érzetét, engedjétek meg valami olyan megteremtését, ami eltér attól a történettől, amit eddig meséltetek. Figyeljetek oda a történetekre, a belső monológra és arra, hogy milyen történeteket meséltek a többiekről és a velük való kapcsolatotokról.

Minden jó történet változik, de nem akarlak megfosztani benneteket attól az élvezettől, amit a dolgok képbe kerülése és a lefektetett utatok meglátása ad. Nem akarom a kulcsokat sem odaadni az utatokhoz, ahhoz az úthoz, amely ebben a pillanatban bontakozik ki, amennyiben ebben pillanatban jelen tudtok lenni úgy, hogy nem ragaszkodtok/kötődtök semmi más pillanathoz.

Legyetek hajlandóak jelen lenni és hajlandóak a teremtésre, valami olyan teremtésére, ami a semmiből jön létre. Valami újat, valami dicsőségeset, valami olyat, ami visszatükrözi azt, amik most vagytok.

Ophelia a tündér - csatornázta D.Scranton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése