2013. november 22., péntek

Áll a Mária-szobor a Várban 2013.11.13.



Talán lehetett volna szebb is, de nekem így is jó.... Ez megint egy olyan dolog, ami durván megosztja sajnos a magyarságot. Indulatokat kavar.  Manapság több jelentős szoborral gondjaink vannak. Mert szétválás van.
Nemsokára megláthatjuk konkrétan is, hogy ki hova áll, hova való. Népünk most éli meg világunk nagy "forradalmát ". November 23-27-ig nagy égi energia leáradások lesznek. Segítenek változni, de nekünk is lépnünk kell hozzá, és a szívünkbe nézni.
 Dombi Katalin



 Már áll a Mária-szobor a Várban 

2013.11.13.


 

Már áll a 4 méter magas szobor a Budai Vár fokán. Mátyássy László művét már ti is láthatjátok, még a Duna túlpartjáról is.


















 A megújuló Várkert Bazár felett, a Budai Vár Cortina-falán a Vízhordó-lépcsőnél áll a 4 méter maga Mária-szobor. Mátyássy László szobrászművész az Immaculata Alapítvány felkérésére készítette el ezt a műalkotást.

Az Alapítvány célja az volt, hogy egy olyan alkotás kerüljön a vár fokára, ami az ország egységét szolgálja, és békét, szeretet sugároz.


 


 

 


 


 A szobrászművész direkt úgy ábrázolja Máriát, hogy az "nem ér hozzá a gyermek Jézushoz, kezeit csak óvó mozdulattal előtte tartja, ily módon a gyermek lebeg anyja teste előtt, érzékeltetve a misztériumot, a csodát, melyet a megtestesülés jelent. A kis Jézus jobb kezét áldásra emeli, baljában gömböt tart, mely a világmindenséget szimbolizálja" - olvasható a szobor hivatalos honlapján.

Eddig még csak a szobor kicsinyített, 1,6 méteres változatát az érdeklődők két hétig láthatták a Várnegyed Galériában. Most azonban végre az eredetiben is gyönyörködhetünk, nem csak a budai oldalról nézve.

Így készült a 403 cm magas szobor:


 



 


 Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/all-a-maria-szobor-a-varban



Fotók:  Sóki Tamás2013-11-13 20:23





3 megjegyzés:

  1. Máshová kellett volna tenni ezt a szobrot. A budai vár falára NEM KELL SEMMI.
    Így olyan, mintha az anya a gyerekével le akarná vetni magát a mélybe. Félelmetes.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon meggondolatlan szimbólum. Nem elég, hogy egy párna alá dugott kardon nyugszik Szent Koronánk, nem elég, hogy címerünkön megszakad az áldás a pajzsra helyezett függelékek nélkül ábrázolt Koronából, most az Ég felé kiáltjuk a jelenlegi hatalom kívánságát: ne érintsen, ne avatkozzon bele a dolgok folyásába Regina Patrónánk. El vagyunk szakítva az anyaöltől. A Szűzanya jelenleg szimbolikusan is valahol Bécsben tartózkodik, mióta Dukász Mihályt a helyére csapkodták.

    Lehet ugyan, hogy spirituálisan jelen van a Szent Szűz a Koronán, és mint szellemi hatalmasság be is vonult a Parlamentbe, de a szellemi valóság csak a szellemben nyilvánul meg hatásaiban, fizikailag pedig ma a gyomorba rugdosós koronaőr szintje érvényesül és ennek eltűrésére nincs mentség.

    Nota bene, a szobrot emelő alapítvány bejegyzett székhelye az Ördögorom lejtőn van.

    VálaszTörlés
  3. húúúúúú.....borsódzik tőletek a hátam,de hát hosszú volt a kommunista időszak jól átmosta az agyatokat.

    VálaszTörlés