2013. november 27., szerda

A tücskök kórusa - A Teremtés csodája






Miért is szeretjük annyira a tücskök énekét? 


 

Nyári estéken hallgatva őket, csodálatosan el tudunk lazulni, boldogság költözik a szívünkbe. Miért? Valamit  megrezegtet bennünk. Gondolkoztunk már ezen?

Számomra itt a válasz. Bevallom őszintén, megkönnyeztem ezt a felvételt. Felmerült bennem a kérdés, hogy kik ők?....


"Jim Wilson zeneszerző felvette a tücskök ciripelését, majd a hanganyagot lelassította, amit hallott, az teljesen megdöbbentette.A tücskök úgy énekeltek, akárcsak egy tökéletes harmóniában éneklő kórus. Annak ellenére, hogy úgy hallatszik, mintha emberek énekelnének, minden amit hallasz az a tücskök éneke.

A felvétel két egymásra tett hangsávból áll: az első a tücskök természetes énekét adja át, míg a második a lassított verzió. (Fényörvény)"


Ajánlom, hogy ne csak az elejét hallgassuk, hanem egészen végig. Közben foglalkozhatunk más tevékenységgel, de csöndben, hogy  figyelhessük a tücskök dalát. 
Dombi Katalin


Itt a csoda: A tücskök kórusa

http://indavideo.hu/video/A_tucskok_korusa?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer


Forrás:   http://www.fenyorveny.hu/2013/11/a-tucskok-korusa.html


Megjegyzés: Leginkább a Hathorok énekéhez tudom hasonlítani, mely segít az áthangolódásban bennünket.
 Egy hozzászólás: 

Ezt az éneket már kétszer hallottam fizikai fülemmel, egyszer egy drága barátnőm temetésén, másodszor pedig meditációban. Az érdekes az, hogy más személy nem hallotta. De teljesen biztos vagyok benne, azt hittem kislánykórus van valahol, de nem volt ilyesmi.Csodálatos boldog érzés kísérte...bármilyen zene közül felismerem...ugyanaz. Úgy írod,hogy a Hathorok lennének,nem angyalok...hát lehetséges..én nem tudom,de csodaszép és reményt adó, felemelő."

Nagyon különösnek tartom ezt az élményt. Vajon kik lehetnek a dalosok ?
 Dombi Katalin 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése