2013. november 27., szerda

Mobiltelefon használók figyelmébe 11.27.



Friss mobilalkalmazás mutatja a katasztrófahelyzeteket

2013. november 25., hétfő 18:05 MTI



Ingyenesen felhasználható okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható vészhelyzeti tájékoztató rendszert alakított ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - jelentette be hétfőn az OKF főigazgatója.


Bakondi György elmondta, az OKF honlapjáról letölthető alkalmazás segítségével, az állampolgárok közvetlen tájékozódhatnak az általuk megjelölt területen bekövetkezett veszélyhelyzetekről, legyen az baleset, árvíz, vagy akár földrengés.


Tanka László az OKF informatikai főosztályvezetője az alkalmazás működésének bemutatásakor hangsúlyozta, a rendszer előnye, hogy olcsó, tömegesen felhasználható és lehetőséget nyújt a területi szűrésre, vagyis az állampolgárok beállíthatják, melyik megyéről kívánnak információkat kapni, illetve a régió szűkíthető a nagy tavak, vagyis a Balaton, a Fertő-tó, a Tisza-tó, vagy a Velencei-tó térségére is.

A jelzések három szintűek: kék színkóddal jelenik meg a tájékoztatás, sárgával a figyelmeztetés és pirossal a riasztás. Ugyanakkor a vészhelyzet pontos helyszíne térképen is megnézhető.
Az alkalmazás Android, iOS, illetve Windows Phone operációs rendszerekkel ellátott mobil eszközökön lesz alkalmazható; az androidos készülékeken már most elérhető, a többi formátumban pedig néhány napon vagy héten belül - tette hozzá Tanka László.                                                                    *

Belügyminisztériumi közlemény

Dr. Százdi Balázs
minőségirányítási megbízott
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Minőségügyi Osztály
Cím: 1141 Budapest, Komócsy u. 17-19.
Telephely: 6000 Kecskemét, Szt. István krt. 19/A.
Levélcím: 1389 Budapest 62. pf. 102.
Tel: +36 (76) 512-406
Mobil: +36 (70) 455-7597
Fax: +36 (76) 512-417
Subject: Belügyminisztériumi közlemény


Belügyminisztériumi közlemény

Valamennyi mobiltelefon felhasználó figyelmébe


Ön üzenetet kap a telefonjára, melyben arra kérik, hívja vissza a 06 07 74 52 41-es számot.
Kérjük, semmi esetre se hívja fel a megadott számot, ellenkező esetben ugyanis telefonszámlája rendkívüli mértékben meg fog emelkedni!

A Szervezett Bűnözés Ellenes Központi Hivatal által kiadott jelen közleményt kérjük a lehető legszélesebb körben terjeszteni!


Az utóbbi időkben szélhámosok kifejlesztettek egy rendszert, mellyel képessé váltak a mobiltelefonok csalással történő használatára. Először a felhasználót felhívják a mobilján és úgy mutatkoznak be, mintha a szolgáltatójától, az Orange-tól, az SFR-től vagy a Bouygues-tól hívnák. Majd mobiltelefonja megfelelő működésének ellenőrzésére hivatkozva arra kérik, hogy tárcsázza a 09# -es kódot.
KÉRJÜK, SEMMIKÉPP NE TÁRCSÁZZA A MEGADOTT SZÁMOT, A VONALAT AZONNAL SZAKÍTSA MEG!

A szélhámosok megfelelő eszközökkel rendelkeznek hozzá, hogy a fenti kód beütését követően olvasni tudják a SIM kártyát.
Ezt követően már csak egy új kártyát kell létrehozniuk.
A fentebb leírt módszert széles körben alkalmazzák, ezért fontos, hogy a hirdetményt mihamarabb továbbküldje a környezetében élő lehető legtöbb embernek, magánszemélyeknek, vállalatoknak és így tovább.

FIGYELEM!
SÜRGŐSEN adja tovább!


Amennyiben kijelzőjén beérkező híváskor az "A C E" betűk jelennek meg, kérjük, ne vegye fel, a hívást utasítsa el! Ez egy olyan vírus, amely tönkreteszi a SIM kártyát és megrongálja a mobiltelefont. Ezt az információt a Motorola, a Sagem és a Nokia is megerősítették.
KÉRJÜK, A FENTIEKET MÁSOKNAK IS ADJA TOVÁBB!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése