2013. április 18., csütörtök

Miről kell lemondanod ahhoz hogy boldog légy?


 15 olyan dolog, amelyről ha lemondasz, garantáltan boldog leszel.

Miről kell lemondanod ahhoz hogy boldog légy?


Felsorolok az alábbiakban 15 olyan dolgot amelyről ha lemondasz, garantáltan boldog leszel.

 Ha őszinte vagy önmagaddal rájöhetsz hogy vannak az életedben olyan dolgok, én csak „ragacsoknak” nevezem őket,  amelyekhez rettenetesen ragaszkodsz, de amelyek keserűséget, csalódást, önmarcangolást eredményeznek a mindennapjaidban… és mégis annyira, de annyira ragaszkodsz hozzájuk. 
Itt az ideje hogy megismerd ezeket, szélnek ereszd őket és felszabadulj. Készen állsz?


A ragacsmentes élethez vezető út:


1. Engedd el a kényszert hogy mindig igazad legyen.

Az emberek többsége nagyon rosszul viseli ha nincs igaza. Ragaszkodnak az igazságukhoz, még akkor is ha ez egy jó kapcsolatot veszélyeztet vagy hatalmas stresszt és fájdalmat okoz nekik és másoknak. Amikor legközelebb rád tőr a kényszer hogy érvényt szerezz igazadnak, tedd fel magadnak a kérdést hogy öt év múlva fog-e valaki emlékezni erre az összecsapásra? Származik-e valami hasznos, hosszú távú eredmény belőle? Ha nem, akkor ez többnyire azt jelenti hogy csak az egód érzi veszélyben magát, arról pedig már megbeszéltük, hogy nem a kutya sétáltatja a gazdáját…



2. Fogadd el, hogy nem kell mindig mindent kontrollálnod.

Ne akarj mindig mindent kontrollálni ami az életedben történik, eseményeket, embereket, szituációkat. Engedd meg a körülötted lévőknek, családtagoknak, kollégáidnak vagy az idegeneknek, hogy egyszerűen csak létezzenek. Engedd meg hogy olyanok legyenek amilyenek és meg fogsz lepődni hogy mennyire felszabadultabb és nyugodtabb leszel.


3. Ne hibáztass.

Ne hibáztass másokat a körülményeidért, azért amid van vagy nincs, azért amit érzel vagy nem érzel. Ne add át másoknak az erődet, hanem vállalj felelősséget az életedért.


4. Hagyj fel az önmarcangolással.

Ajaj ez egy kemény dió. Elképesztő hogy milyen mértékben bántják az emberek saját magukat a szennyező, önmaguk ellen irányulón belső monológokkal. Ne higgy el minden gondolatot ami az elmédből kipattan. Erre senki sem tanított bennünket, de szokásoddá kell tedd hogy megszűröd a gondolataidat, főleg azokat amelyek negatívak és ellened irányulnak. Te sokkal jobb vagy annál.


5. Hagyj fel a panaszkodással.

Jó lenne abbahagyni a panaszkodást mindazokkal a dolgokkal, emberekkel, szituációkkal, körülményekkel kapcsolatosan amelyek „megkeserítik az életedet”. Senki és semmi nem tud boldogtalanná tenni ha te nem hagyod. Nem a különböző helyzetek okozzák benned a negatív érzéseket, hanem az ahogyan értelmezed a különböző szituációkat. Ne becsüld alá a pozitív gondolkodás hatalmát!


6. Engedd el a korlátozó hiedelmeidet

azzal kapcsolatosan hogy mit tudsz és mit nem tudsz megtenni, hogy mi lehetséges és mi nem lehetséges számodra. Tárd ki a szárnyad és repülj! Ne engedd hogy holmi hiedelmek leláncolva tartsanak a mocsárban.


7. Hagyj fel a bírálattal.

Engedd el a kényszerét annak hogy mindent megkritizálj, eseményeket, embereket akik mások mint te vagy. Minden ember más és ugyanakkor minden ember egyforma. Mindenki ugyanazt akarja: hogy boldog legyen, hogy szeressen és szeressék, hogy megértsék. Csak úgy kapod meg azt amit szeretnél ha te is megadod másoknak pontosan azt amit szeretnél.


8. Ne akarj lenyűgözni másokat.

Ne akarj más lenni mint aki vagy csak azért hogy tetszelegj mások előtt. Ez soha nem működik. Abban a pillanatban hogy leveted az álarcaidat, amikor már nem akarsz más lenni mint aki vagy, amikor saját magadat adod, észre fogod venni, hogy az emberek varázslatos módon vonzódni fognak hozzád.


9. Fogadd el a változást, ne állj ellent neki.

A változás jó. A változás segít eljutni A-ból B-be. A változás segít hogy átalakítsd az életed és a körülötted levők életére pozitív hatással légy. Mindig kövesd a szívedet, tedd azt ami lelkesedést hoz az életedbe, fogadd el a változást, ne állj ellent neki.
„Kövesd a szíved és az univerzum ott fog ajtókat nyitni számodra ahol addig falak álltak.” (Joseph Cambell)


10. Hagyj fel a címkézéssel.

Ne címkézz fel eseményeket, embereket, dolgokat csak azért mert mások mint te, mert nem érted őket és próbáld megnyitni az elmédet apránként, lépésről lépésre. Az elme csak akkor működik ha nyitott. „A közömbösség legmagasabb formája az amikor megtagadsz valamit amiről semmit sem tudsz” (Wayne Dyer)


11. Engedd el a félelmeidet.

A félelem pusztán egy illúzió. Nem létezik. Te hívtad életre. Csak a te elmédet tartja fogva.
„Az egyetlen dolog amitől félnünk kell, az a félelem maga” (Franklin D. Roosevelt)


12. Hagyj fel a kifogásokkal.

A leggyakrabban önmagunkat korlátozzuk azzal a rengeteg kifogással mit képesek vagyunk legyártani. Ahelyett hogy azon munkálkodnánk hogy az életünk jobb legyen, fogva tartjuk magunkat a kifogásainkkal, amelyekkel az esetek többségében hazudunk saját magunknak is. A kifogásaink 99,99%-a nem valós.


13. Engedd el a múltat.

Tudom, tudom, nagyon nehéz. Főleg akkor amikor a múlt sokkal jobban néz ki mint a jelen és amikor a jövő félelmetesnek tűnik, de el kéne gondolkodni azon, hogy talán a jelen pillanat az amid valóban van… csakis a jelen pillanat. A múltadat, amire úgy áhítozol ugyanúgy nem vetted számításba amikor jelen volt az életedben. Ne csapd be magad. Légy jelen abban amit csinálsz és élvezd az életet…. MOST. Az élet az utazásról és nem a megérkezésről szól. Mindig legyen célod a jövőddel kapcsolatosan, de éld meg a jelent.


14. Engedd el a kötődéseidet.

Ezt talán a legnehezebb megérteni és elfogadni. Én is ezzel küzdök a legtöbbet, de nem lehetetlen. Egyre jobbá válsz benne egy kis gyakorlással. Abban a pillanatban amikor feladod kötődéseidet a dolgokhoz (ezzel nem azt akarom mondani hogy nem kell szeretned őket, mert a kötődés és a szeretet két teljesen különböző fogalom, a kötődés inkább a félelemmel kapcsolatos, a szeretet pedig tiszta, nem öncélú és semmi köze nincs a félelemhez, a szeretet és kötődés nem tud egyszerre létezni) nyugodt leszel, toleráns, higgadt, békés.


15. Ne mások elvárásai szerint élj.

Az emberek többsége nem a saját életét éli. Úgy élik az életüket ahogyan másik diktálják, azt csinálják amit mások jónak látnak, amit a szüleik, barátaik, tanáraik mondanak, amit a kormány, a média szajkóz. Ezek az emberek nem vesznek tudomást a belső hangukról. Annyira lefoglalja őket hogy mindenki kedvében járjanak, hogy elveszítik a kontrolt az életük felett. Elfelejtik hogy mi az ami boldoggá teszi őket, mi az amit ők szeretnének, amire nekik van szükségük… és előbb utóbb megfeledkeznek saját magukról. Egy életed van és azt most kell élned. Nem véletlenül születtél erre a világra. Vedd vissza az irányítást. Ne hagyd hogy mások eltérítsenek az utadról. Soha sem késő!


Most hogy a végére értünk fel kell hívnom a figyelmedet valamire. Tökéletes a mi világunkban nincsen. Fejlődni azonban lehet, kell és szükséges. Gondolkodj el egy picit a fenti 15 ponton és hogy hogyan jelentkeznek ezek az életedben, mert egészen biztosan jelentkeznek. A cél nem az hogy abszolút módon kiiktasd ezeket, hiszen emberek vagyunk szubjektív megítéléssel, de érdemes figyelemmel kísérni ezeket a dolgokat az életünkben. Garantáltan boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel ha elkezded alkalmazni ezeket… apránként… lépésről, lépésre. 

Mindenkinek, természetétől függően más és más pont jelent majd kihívásokat és természetesen nem véletlenül. Azért születünk erre a földre hogy fejlődjünk és ha valaki talán kíváncsi hogy miben kell fejlődnie, hát válassza ki a fenti pontok közül azt amire az olvasás közben a legérzékenyebben reagált. Ott van tennivalója és általában ott kapja a legkeményebb leckéket is az élettől.

Forrás: http://valasztasereje.hu/valtozas/stressz-valtozas/mirol-kell-lemondanod-ahhoz-hogy-boldog-legy/ 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése