2013. április 18., csütörtök

A szív és az intelligencia




Gondoltad volna? 1. rész


A nyugati orvoslás álláspontja szerint a szívünk egy izmos szerv amely fenntartja a vér körforgását a testünkben, tehát egy pompa szerepét játssza. Évszázadokon keresztül a szív szerepéről folyamatos vita folyt a tudósok, filozófusok, költők, orvosok között. Mára a tudomány, a felfedezések olyan szintre fejlődtek, hogy képesek vagyunk olyasmit is megtenni, olyasmit is megmérni amire eddig nem volt példa. Ennek köszönhetően megdőlni látszik a szívről alkotott nézetünk.

A szívnek olyan tulajdonságai vannak amelyekről ez idáig fogalmunk sem volt, de mára már konkrét bizonyítékaink vannak.

A szívünk intelligensebb mint az agyunk, 5000 szer erősebb elektromágneses teret generál mint az agy, a szív sejtjeinek legalább a fele olyan típusú neuron mint ami az agyunkban található, tehát memóriája van (így lehetséges az, hogy a szív transzplantáción átesettek bizonyos esetekben elkezdik felvenni a donor bizonyos szokásait, emlékeit).  

Akkor hát miért is tanítanak bennünket arra hogy az agyunk logikája és ne a szívünk bölcsessége szerint éljük az életünket? 

A neurológusok megütközve tapasztalják, hogy a szívünk sokkal intelligensebb szerv mint gondolták volna, hogy nem csak egy egyszerű pumpa szerepét tölti be a tetünkben. Szívünknek több mint felét olyan sejtek alkotják mint amilyenek az agyunkban  vannak. Joseph Chilton-Pearce úgy fogalmazott, hogy a szívünk a legfontosabb biológiai apparátus a testünkben és a bennünk levő legnagyobb intelligencia székhelye.


A szívünk elektromágnesen mezején keresztül egy olyan mezővel teremt kapcsolatot, amely minden élő entitást összeköt a földön, sőt kapcsolatot teremt a Földnek az elektromágneses mezejével is. 

Ennek bizonyítékai is vannak: Amikor 2001 szept 11.-én New Yorkban megtörtént az a bizonyos szerencsétlenség az ikertornyokkal és az embereket világszerte szinte egyszerre érte a sokkhatású hír, a Föld körüli pályán levő műszereink amely a Föld mágneses terének erejét mérték, ugyanabban az időpontban amikor az esemény bekövetkezett, pontosabban pár perccel utána amikor a hír körbefutott a Földön, kimagasló értéket mért. A Föld mágnesessége megugrott. Az emberek szíve olyan szokatlanul erős elektromágneses tevékenységet mutatott egyszerre bolygó szerte ami kihatással volt a Föld mágneses terére. Ezek tények. És a tények mint tudjuk, „makacs dolgok”.

Ennek a tudományos felfedezésnek a fényében apránként kezdenek értelmet nyerni az ősi bölcsességek, tanítások amelyek a szeretetről, örömről, boldogságról szólnak. 300 éven keresztül a nyugati ember, a nyugati tudósok két  hamis feltételezésből táplálkoztak:
  1. Az univerzumban minden különálló egységként létezik: bolygók, emberek, állatok, a természet.
  2. A belső tapasztalásainknak: gondolatainknak, érzelmeinknek, hiedelmeinknek nincsen hatássa a körülöttünk levő világra
Mi emberek összesített erővel kihatással vagyunk a Földre, de egyenként,  mindenki a maga módján kihatással van a körülötte levőkre.  (A Hooponopono technika például pontosan erre tanít.)

http://valasztasereje.hu/valtozas/stressz-valtozas/szivunk-a-mokamester/
Aki vizuális típus nézze meg ezt a kis prezentációt:
                                                                   Csak kép, hang nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése