2013. április 25., csütörtök

Mégiscsak Kásler Árpádnak lesz igaza? 04.25.

Mégiscsak Kásler Árpádnak lesz igaza?




Egyesületünk többször kinyilatkoztatta, hogy a nemzetgyilkos „devizahitel” tragédia megoldását békés párbeszéddel, a kormánnyal történő tárgyalásos, egyeztetéses úton kívánjuk megnyugtatóan rendezni. Csak hogy hiába szeretnénk ezt az utat választani, ha a hatalom továbbra is köti az ebét a karójához (ami előbb-utóbb fel fogja nyársalni…)


 Mi lehet az oka a kormány, de főként a 2/3-os többség velünk szembeni makacs és rideg értetlenéségnek?

 Az egyik ok rém egyszerű, évezredek óta bevált hatalmi eszköz: amíg ők ott, a Parlament (időleges!) biztonságot nyújtó bársonyszékeikben havi százezreket, milliókat zsebelhetnek be, addig képtelenek lesznek átérezni egy minimálbérből, segélyből, kisnyugdíjból napi túlélési harcot folytató állampolgár problémáját, elkeseredettségét, lelkiállapotát.

devizahitel 
 Ergo, több megoldási javaslatunk lenne.

Az első:
Először is nyilvánosságra kellene hozni, milyen törvények, milyen jogszbályok alapján kereshet legálisan egy politikus, képviselő, nagyságrendekkel többet, mint a magyar átlagkereset? Ezeket milyen elvárások szerint, kik szavazták meg nekik, milyen forrásból kapják havonta ezen összegeket, milyen terhet jelent ez havonta az államháztatásnak? Megvizsgálandó, van-e, s ha igen, milyen szerepe e túlzottan magas jövedelmek juttatásában a bankoknak, pénzintézeteknek?

E célból szükséges lenne egy független civil vizsgáló-ellenőrző és beszámoltató bizottság felállítása. Amely havonta elszámoltatná a képviselő urakat, munkájukat értékelné. Aki pl. sosem találkozik a körzetében élő szavazóival – mert sosem ér rá, elérhetetlen, stb. – az addig ne kapjon egy fillért sem, amíg el nem végzi az őt megválasztók tényleges, valós képviseletét, s azok problémáiban tényleges eredményt nem tud felmutatni.

 A második:
Alapvetően le kellene vinni az országgyűlési képviselők, de általában a honatyák fizetéseit, jövedelmét a magyar átlagkereset szintjére. Akkor talán késztetve lennének az egyszerű állampolgár problémáinak megértésére, átérzésére. Ám amíg ők mesés jövedelmeket kaphatnak, ugyan miért érdekelné őket bármilyen nemzetgyilkos probléma megoldása? Addig szolgalelkűen – busás jussukat féltve – megszavazzák az újabb csapásokat is.
 Újabb csapás az árfolyamgát.

A hitelkárosultak újabb kálváriája az árfolyamgáttal kezdődik, hiszen bevezetésével elismerik a „devizhitel” létjogosultságát, kvázi szentesítik a törvénytelenséget.

kasler

Hiszen akik beléptek, máris buktak. Íme, a friss sajtóhír:
„A nemzetközi és hazai makrogazdasági körülményeinek kedvezőtlen változása miatt kisebb mértékben 2011-től, majd általánosságban a 2012-es évtől kezdődően vált elkerülhetetlenné a kamatemelés, ami véletlenül esett egybe az Árfolyamgát bevezetésével… Az …. Bank a kölcsönszerződésekben rögzített kamatlábat tehát a banktól független, külső piaci tényezők hatására módosította. A kamatemelés volumenében lekövette a Bank forrásköltségeinek emelkedését. A végrehajtott kamatemelés – mind annak módja, mind pedig mértéke – megfelel a jogszabályi előírásoknak.”

 Természetesen „véletlen egybeesés, hogy a kamatok emelésére az árfolyamrögzítés időszakában került sor.” Ennyire hülyének néznek minket? Igen, ennyire.

 Annak ellenére is hülyének néznek mindenkit, hogy „a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jelenleg célvizsgálatot folytat annak áttekintésére, hogy az … Bank Fióktelepe 2012-től a deviza alapú jelzáloghiteleinél végzett kamatemelések során a jogszabályoknak megfelelően járt-e el. A vizsgálat ennek megfelelően különösen a vonatkozó 275/2010. sz. kormányrendeletnek való megfelelőséget veszi górcső alá.”

Tetszik érteni? A PSZÁF vizsgálgat, de a bank már előre kijelenti, hogy „A végrehajtott kamatemelés – mind annak módja, mind pedig mértéke – megfelel a jogszabályi előírásoknak.”

 A másik – nem kevésbé felháborító lépés:
Nemzeti Eszközkezelő Zrt. létrehozása, amellyel ugyancsak szentesítik a törvénytelen „devizahitelt”:
„A hátralékos tartozással rendelkező, szociálisan rászorult Ügyfeleket a Magyar Állam az ingatlan megvásárlásával mentesíti a jelzáloghitel tartozás visszafizetése alól úgy, hogy az adós családjával együtt továbbra is az ingatlanban lakhat.”

 Micsoda megtiszteltetés, nagybetűs Ügyfél és bérlő lett a szerencsétlenből…

Aki eddig azért gürizett, „gályázott”, hogy egyszer ebben a fene nagy demokráciában SAJÁT otthona lehessen.
Mondom: SAJÁT!

 Erre most mit ajánl nagy kegyesen, segítségnek, megmentésnek feltüntetve a drága kormányunk? Bérlő lehetsz a sajátodban, a lakásod pedig a miénk lesz!

Kellett neked saját otthon, mi?! Hát, mit képzelsz, te alsórendű, alsókasztbeli, eleve bűnösnek született gyaur, hogy csak úgy, csak olyan könnyen, 20-30 év éhezéssel, gürizéssel saját lakásod, házad lehet? Hát, nagyon tévedsz, majd megtanulod, hogy ilyenre csak nekünk, bankároknak, politikusoknak van joga és lehetősége!

 Nos, valami ilyen rejtett üzenete van a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjának.

Amellyel felrémlik az összeesküvés-elméletnek degradált mendemonda: „valakik” el akarják venni házad, földed, hazád!” Nos, úgy tűnik, ez már nemcsak elmélet, hanem maga az összeesküvés, már nemcsak akarják, veszik is.
 És itt jön a képbe Kásler Árpád úr… és honlapjának mottója:
„Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül.”

Nyilvánvaló – de legalább is remélhető… -, hogy a kormány, a titkosszolgálat, a Nemzetbiztonsági Hivatal, és a többi szervezet is olvassa Kásler úr honlapját, aki egy minap vele készült egyik tévéinterjúban ezzel zárta mondandóját:
„… ha ez az egész ügy a békés tömeg erejével, a népakarattal, békés úton nem rendeződik, akkor záros határidőn belül el fog szabadulni a pokol.”

Félő, hogy az a pokol, nagybetűvel lesz írandó: POKOL…
De még nem késő… A kormánynak, az önmagukat mesebelien megfizető honatyáknak el kéne gondolkodniuk azon, vajon hosszú távon mi éri meg nekik jobban, az elégedetté vált választópolgárok SZAVAZATA és BIZALMA, ezáltal Magyarország gazdaságának gyors felpörgése, avagy a bankok, a pénzhatalom által is számukra biztosított, ideig-óráig élvezhető, ingatag parlamenti bársonyszék vélt biztonsága?
 Várjuk a gyors választ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése