2013. szeptember 29., vasárnap

Szent Mihály napján 2013.09.24.



Valami csoda történik most kis hazánkban.


 

Szent Mihály napján 2013-ban

 Rengeteg helyen volt tegnap szüreti felvonulás és bál, mint a mi falunkban is- ezt áldoztam föl egy  SZER-ért, de nem bántam meg.
A falvak pénzt kaptak a bulizásra - érdekes módon. És felhívták az önkormányzatokat, hogy ma este 10-kor egyszerre mindenütt gyújtsanak tüzet a Szent Mihály napon! Ilyen még nem volt. A tévé pedig tele van  lovas és fogathajtó, szüreti, hagyományőrző  programokkal.... Programok itt.

Mindezt a "másik oldal" talán a figyelem elterelésre szánja, meg az idegenbe szakadt hazánkfiainak visszacsalogatására, és a további kiáramlás megakadályozására ...de.... ebben biztosan benne van az égiek, Istenanyánk szándéka is! Sőt..

Nálunk nagy öröme volt a falubelieknek. Évtizedek óta nem volt itt szüreti felvonulás, amit bizony mindig is hiányoltak. Most volt ... a  pincesorra lovaskocsival, dobszóval, ostorpattogtatással. Utána műsor, zene, ének, ingyen kaja, és este tánc.  Érezhetően erőteljesen emelte az energiaszintjét a lakosoknak, mert .... boldogságot adott .....  ha így, hát így... a fontos most, hogy örüljenek! Mert az új átalakító energiák befogadása így lehetséges.

Tehát? Országunk, népünk intenzív emelése van folyamatban! A MAGOK ébresztése zajlik.  Amit -ha akarja ha nem- az állambácsi is támogat öntudatlanul. Lássuk csak:

Itt egy idézet a PORt.hu-ról

Az Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! egy országos kezdeményezés, melyhez az ország minden pontjáról csatlakoznak települések azzal a céllal, hogy megmutassák, milyen szép az országunk, milyen páratlanul sokszínű kulturális kincsekkel rendelkezik, és milyen csodálatos emberek lakják. Üzenet azon honfitársainknak, kik külhonban élnek, hogy Szent Mihály napján ünnepeljenek azon a helyen, ahol igazán otthon vannak, azokkal akikkel közösek a gyökereik. Mert, a világ bármely távoli szegletében is éljünk, bármilyen sokféleképpen is gondolkodjunk egy dolog biztosan közös bennünk: ez a hazánk, itt vagyunk itthon.

Szent Mihály napjának üzenete

Hagyományosan szeptember végére fejeződött be a betakarítás, a nyájakat is ekkor terelték vissza a mezőkről a karámokba. Eleink Mihály napján pásztortüzeket gyújtottak, ezzel jelezve a mezőkről hazatérők útját és azt, hogy a pásztorok otthonaikba érve megpihenhetnek. Ilyenkor mindenki hazatalált, s ennek örömére 40 napos vigasság vette kezdetét, nagy őszi vásárok, szüreti bálok időszaka következett, amikor Borszűrő Szent Mihály segedelmével elkészült az újbor is.

Tehát, ki az aki  csatlakozik felemelő érzelmeivel  ehhez az "ünnepi" eseményhez fizikailag, vagy meditációval, vizualizációval?

Dombi Katalin






U.i:

Ímélben elküldtem, és a kapott hozzászólást ide teszem, hogy mindenki lássa:


A szívemből szóltál drága Kati. Nagyon örülök, s nagyon köszönöm a leveled. Én is épp arra készültem, hogy írjak a hétvégi megmozdulásokról.
Valóban ünnep volt ez a hétvége is. Ahogy  írtad Szent Mihály napjának ünnepe. A betakarítás, haza-térés, haza-találás ideje. 
Másrészt mert megvolt az utolsó szüret is nálunk. Betakarítottuk a diót, almát, birset. Mindezt gyönyörű napsütéses időben szombaton. 
Az imáink meghallgatásra találtak. S nagyon hálás vagyok, hogy ilyen jól sikerült minden. 

A fent említett "Itthon vagyok - Magyarország szeretlek!" című esemény, ill. rendezvény sorozat jóvoltából az egész ország megmozdult egy kicsit. S megmozdult a magyarság határon innen és túl. 
Az ötlet gazdája egy jeles földim. Az M1-en ez a hétvége erről az eseményről, Magyarországról, a magyarságról, a hagyományainkról, kultúránkról, az összefogásról, a hazatalálásról, az egységről, egy szóval rólunk szólt. Szerencsés, aki végig tudta követni a történéseket, azt hiszem rengeteg megható pillanatot élhettek át a nézők és a részt vevők egyaránt.
Én sajnos csak a záró műsorra tudtam bekapcsolódni. S mivel már 5 éve csak nagyon ritkán nézek tévét, "véletlenül" :) akadtam rá érre is.
Egy szó mint száz, tényleg fantasztikus látni, tapasztalni, élni, hogy elindult valami, s kezdenek tömegesen nyiladozni az emberek. S erre a legjobb példák ezek a megmozdulások.
És nagyon kellenek ezek az események nekünk, mert ettől érezzük hogy közös a cél, s egyek vagyunk.

Szóval én alig várom már az erdélyi székely menetet!

Végre az enyéimmel, az enyéimért mehetek!

ÁLDÁSOM ÉS SZERETETEM KÜLDÖM!
Szekszárdi székely lány :)
 *

A fenti képeket szerek idején fotózták. A neten találtam őket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése