2012. október 2., kedd

Durva, ezért jó tudni róla mit terveznek tudósaink

 Nézzünk a színfalak mögé! Kissé durva tervek készülnek, de ez van... jó ha tudjuk... és  ne hagyjuk magunkat!

"Bioetika professzor: Kábszerezzük be a népességet, hogy mindenki elfogadja a globális felmelegedés teóriáját"



Egy új tanulmány az Ethics, Policy & Environment lapban amellett
érvel, hogy komoly figyelmet kell fordítani a lakosság tömeges gyógyszerezésére, hogy azok környezettudatosabb életmódot folytassanak. Ugyanakkor javasolja, hogy a babákat genetikusan kisebbekre kell modifikálni, hogy az em
berek csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátásukat.


Egy interjúban a The Atlantic vezető szerzője és a New York University professzora, bioetikusa S. Máté Liao azt állítja, hogy az embereknek alá kell vetniük magukat “orvosbiológiai módosításoknak” annak érdekében, hogy nyerjünk az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Liao javaslatai meghaladják Aldous Huxley “Szép új világ”-ját, egy 1932-ben íródott disztópikus regényt a jövő tudományos diktatúrájáról, amelynek célja a kábítószerezés-, a genetikai manipulálás, és az emberiség teljes szolgai behódolásának indukálása.

Liao szerint a szén-adók fabatkát sem fognak érni, azoktól még nem lesz kevesebb a szén-dioxid-kibocsátás. Liao azt sugallja, hogy más módszereket kell alkalmazni, beleértve a “farmakológiailag előidézett hús intolerancia” jelenségét. Ott az emberek azért szednek gyógyszereket, vagy viselnek valamiféle bőrtapaszt, hogy hús evése esetén hányingerük legyen, illetve az immunrendszerük elutasítsa a marhahús fehérjéket.

Annak érdekében, hogy csökkentsék az egyén “szén lábnyomát” és meggyőződjenek róla, hogy kisebb az egyén szén- dioxid kibocsátása, Liao Kína egygyermekes politikájának bevezetését javasolja. Vagyis a szülők majd választhatnak aközött, hogy egy magas gyerekük, két közepes méretű gyermekük vagy 3 kis növésű gyermekük szülessen.

Ez megvalósítható a “preimplantációs genetikai diagnosztika” elvével, amelyben az embriókat magasság alapján ültetnék be vagy olyan “gyógyszerek” segítségével, amelyek csökkentik, vagy növelik az apai vagy anyai gének működésést, hogy befolyásolják a kisbabák születési magasságukat.

Arra a kérdésre, hogy csecsemők genetikai manipulációja etikus vagy tisztességes lenne, Liao arra hivatkozott, hogy a “klímaváltozás” mint erkölcsi probléma sokkal sürgetőbb bármi másnál.

Liao később azt gondolja, hogy az állami gyógyszerezés pozitívan befolyásolná az emberek empatikus készségét, igy pénzt adományoznának olyan jótékonysági szervezeteknek, mint az Oxfam, amely támogatja a globális felmelegedés elleni harcot.

Például, ha tudom, hogy kellene küldeni egy csekket az Oxfamnak és gyenge akaratomból nem irom meg azt, a gyógyszerek hatására meg fogom irni és elküldöm azt a csekket. De ha növeljük az én empatikus képességek a drogokkal, akkor talán lehet legyőzni az én gyenge lesz, és azt írja, hogy ellenőrizze, “mondta Liao.

Természetesen ezzel egyidejűleg gyógyszerek lehetne használni arra, hogy valaki akarjon valamit megcsinálni. Attól függően, hogy mely hatóság ellenőrzi a dolgot, ez alapvetően lehetőséget jelent arra, hogy kémiailag kasztrálják az emberek szabad akaratát.

Liao világossá teszi az interjúban, hogy a gyógyszeripar lelkesedett az orvosbiológiai módosítások potenciális pénzügyi hozama láttán.

Közben pedig majd a gyógyszeripar hangoztatni fogja, hogy mindez “önkéntes” nem pedig kötelező. Azonban mint láttuk azt a gyermek oltásokkal kapcsolatban, azokat a szülőket, akik megpróbálják a gyermek védelme érdekében elkerülni a veszélyes védőoltások beadását az állam és az egészségügyi létesítmények olyan zaklatásnak és büntetéseknek teszik ki, hogy a szülőknek nincs más választásuk.

Liao érdekképviselete, vagyis a gyógyszeres lakosság irányítása egyáltalán nem most kezdődött. 1977-ben, a Fehér Ház tudományos vezetője John P. Holdren írta könyvében, hogy a lakosságot sterilizálni kell a meddőségi gyógyszerekkel, hogy a bolygót megmentsük a túlnépesedéstől.

A tömegek gyógyszerezésének eszközeként létrehoznának egy olyan engedelmes lakosságot az által, hogy pl az ivóvízbe lítiumot csempésznek ami komoly “hangulat stabilizáló”. Más neves professzorok és pszichiáterek szerint más pszichotróp gyógyszereket is kellene adni az ivóvízhez.

A korábbi viták középpontjában a Journal of Medical Ethics is jelezte, hogy az abortuszt teljesen legalizálni kellene, hogy az újszülöttek meggyilkolása megengedett legyen mindenhol.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése