2014. január 6., hétfő

Odacsap a Nyugat Szlovákiának 01.03.

 A Benes-dekrétumok eltörlését, a közigazgatás átalakítását és a kettős állampolgárság engedélyezését követeli Szlovákiától az MTI-hez eljuttatott közleményében az Emberi Jogok Közép-Európai Bizottsága nevű, Belgiumban működő civil szervezet.


Eljött az idő: odacsap a Nyugat Szlovákiának
BuL
Forrás: MTI, MNO
2014. január 03., péntek 14:47
A Pierre Gillet elnök és Tajnay Mária főtitkár által jegyzett nyilatkozat tanúsága szerint Szlovákia politikai rendszere évtizedek óta az ott élő magyarság hátrányos megkülönböztetésén alapszik, Szlovákia pedig úgy lett 2004-ben az EU tagja, hogy „bizonyára nem tett eleget” a koppenhágai kritériumoknak.

Az Eduard Benes csehszlovák elnök által a második világháborút követően hozott rendeletek közül több lehetővé tette, hogy az akkori Csehszlovákia területén élő németeket és magyarokat kollektíven bűnösnek mondják ki, megfosszák állampolgárságuktól, kitelepítsék, földjeiket pedig elkobozzák. A belgiumi civilek ezért az elkobzott vagyon visszaszolgáltatását, vagyoni és erkölcsi kártérítést követelnek a szlovák államtól.
„Nem szabad elfogadni, hogy egy letűnt, gyalázatos korszak törvényei tovább éljenek Európa szívében” – szögezi le kommünikéjében a szervezet.

Minden érintettet egyenként sértő szlovák törvények

Szlovákia köszöni, minden rendben
Továbbra is születnek bírósági határozatok Szlovákiában a benesi dekrétumok jogfolytonossága alapján, ezt mutatja a szlovák legfelsőbb bíróság álláspontja alapján hozott ítélet.

Az unióban vizsgálják a Benes-dekrétumokat – tekintse meg a Hír TV Magyarország élőben című műsorát.

A közigazgatási rendszer átalakítását azért tartja szükségesnek a civil szervezet, mert úgy ítéli meg, hogy Szlovákia jelenlegi adminisztratív felosztása „kizárólag a magyar közösség ellen jött létre”, az észak–déli irányú felosztás ugyanis ahhoz vezetett, hogy a magyarság a legtöbb helyen statisztikailag kisebbségbe került. A bizottság szerint emiatt visszaszorul a magyar nyelvhasználat lehetősége, és ez módot teremt magyar iskolák bezárására is.

Külön kitér közleményében a civil szervezet arra is, hogy a szlovákiai nyelvtörvényt is sérelmezi, mert úgy véli: „ez a törvény mindenek felett sérti a Szlovákiában élő magyarok emberi jogait, célja nem más, mint az ottani magyarság további asszimilációja”.

 Forrás:  http://mno.hu/hatarontul/eljott-az-ido-odacsap-a-nyugat-szlovakianak-1203429

Megjegyzés:
Hogy miért is volt most erre éppen szükség? 
Abban reménykedem, hogy olvasóim meg tudják érteni, miről is szól valójában a mostani időszakunk.
Kaptam most egy ímélt (direkt írom magyarosan)  ezzel a címmel:
Éljen a tóth-magyar barátság!
Kérem, hogy, aki elolvassa, az ne kezdjen el dühöngeni, se gyűlölködni. Nem ez vezetne eredményre. Most tisztában kell lennünk a tényekkel, de  fölülről ránézve értsük meg, hogy ez is! a mi  felemelkedésünket szolgálja valamilyen módon!
Milyen módon? Próbatételek bizony ezek az Istenanya által elmondott tulajdonságok eléréséhez, melyek elsajátítása nélkülözhetetlen a felemelkedésünkhöz, életünk jobbátételéhez.

Itt a cikk:  http://jobbegyenes.blog.hu/2013/12/20/_a_magyarnak_vereben_van_a_gyilkolas_tortenelemhamisitas_szlovak_modra?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Csak egy megoldás van, amit az égiek is tanácsolnak. Itt az idő a Fényt olyan szintre emelni magunkban, és olyan erővel sugározni szerteszét, hogy elmosson minden sötétséget bennünk és körülöttünk! Ez csak az istenei szeretet megvalósításával lehetséges.
Dombi Katalin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése