2014. január 7., kedd

Mer-Ka-Ba meditáció

 

 Ez az egyik legnehezebb meditáció. Haladóknak ajánlom, vagyis meditációban gyakorlottaknak. Pszichikai gondokban szenvedőknek nem javaslom. 

Meditációk: Mer-Ka-Ba meditáció
 
merkaba.jpg

Merkaba...más néven Merkabah...a mesterek mennyei fényszekere,amely segítségével magasabb dimenziókhoz kapcsolódhatnak.

Mer-Fény
Ka-Lélek
Ba-Test
Mer-Ka-Ba a testet és a lelket körülvevő, egymással ellentétes irányban forgó energiamezőket jelenti (kerék a kerékben). Olyan energiaspirálokat jelent, mint a DNS, amely a testet és a lelket átemeli egyik dimenzióból a másikba. Ahhoz, hogy ezt emberi lény elérje, fel kell tudni nyitni a mágikus pecséteket a hét szférában. Ezen az úton feltárulhatnak a mennyei és a földi dolgok titkai. MerKaBa Kulcs a magasabb dimenziókhoz.
A MerKaBa egy aktivált energiamező, mely az univerzum minden teremtménye körül létezik. Amikor a MerKaBa az emberi test körül az univerzum Tiszta szeretetén keresztül aktívvá válik, tökéletes védelmet biztosít. A MerKaBa fénytest, Atlantisz és Mu idején mindenki körül aktiválva volt. Atlantisz elsüllyedését követően az emberiség elfelejtette, hogy ezt az élő Szent geometriai mezőt miképpen is lehet aktívvá tenni.
A MerKaBa aktiválásához szükséges kulcs, a MerKaBa Meditáció csak nemrégiben került Drunvalo Melchizedek által ismét nyilvánosságra mindazok számára, akik készen állnak elsajátítani ezt a tudást. A MerKaBa mező aktiválásának rendkívül fontos szerepe van a REZGÉSSZINTVÁLTOZÁSÁBAN, melyen jelenleg a Földanya és az Emberiség együttesen halad át.
A MerKaBa meditáció megkönnyíti a spirituális aktiválást és nagymértékben segíti a spirituális fejlődést, valamint a csakra,rendszer tökéletes kiegyensúlyozását szolgálja és elvezet az agyféltekék harmonizálásához.
A meditáció tartalmazza azt a Prána-légzéstechnikát, mellyel a delfinek és bálnák az életenergiát a testükbe juttatják. A régi időkben a levegővétel ezen módja (Delfinlégzés) teljesen normális és megszokott volt. Tudatunk az EGYSÉGTUDAT állapotából szétesett a polaritás szintjére. Az egységtudat zuhanása eredményeképpen elfelejtettük ennek a technikának az alkalmazását.
A SZFÉRIKUS LÉGZÉS AZ ÖSSZES ENERGIACENTRUMOT,(CSAKRÁT) AKTIVÁLJA A TESTBEN és központi szerepet tölt be a magasabb szívcsakrában. A Szív megnövekedett és megemelkedett energiája által megtapasztaljuk az ötödik dimenziós tér tulajdonságait. A felébredt tudati állapotban világosan felismerhetővé válik számunkra valódi Multidimenzionális Énünk és tudatos megtapasztalásokat élhetünk meg a valóság különböző szintjein. RÁDÖBBENÜNK, HOGY KIK IS VAGYUNK VALÓJÁBAN.
Sokan azt hiszik, hogy a Felemelkedés tervében a felemelkedetteknek el kell hagyniuk a Földet.
Ez egy téves elképzelés.
Éppen ellenkezőleg.
Az Aranykor bekövetkezte, a "Mennyország"megvalósulása a Földön,
a Krisztustudat megszületésével történik.
Ennek a tervnek mi magunk vagyunk az eszközei hordozói.
Általunk, vagy rajtunk keresztül fog megvalósulni a "Mennyország"a Földön.
Ez pedig csak Földi jelenlétünk esetén válhat valóra.
Ez egy egészen új jelentést ad a "Mennyország Földre történő eljövetelének."
Abban a pillanatban,
mikor a köldökcentrum szintjéről felemeljük a tudatunkat a szívcentrum szintjéhez,
elkezdjük kiterjeszteni tiszta szeretetünket minden iránt.
A további életvitelünk a Krisztustudat szellemén keresztül,
és nem a negatív Ego szellemén keresztül nyilvánul majd meg.
Ez az új életmód a megváltozott észlelés által
színesebbé és boldogabbá teszi mindennapjainkat és minden létezővel való kapcsolatunkat.
TELJES MÉRTÉKBEN KÉPESSÉ VÁLUNK ARRA,
HOGY FÖLDI ITTLÉTÜNKET GONDTALANUL,
A TISZTA SZERETET BOLDOGSÁGÁBAN ÉLJÜK MEG.
MER-KA-BA MEDITÁCIÓ
Szférikus légzés tanításai: 17 lélegzet használatának módja
(Drunvalo Melchizedek)
Hozz létre egy helyet a lakásodban, amelyet csak erre a meditációra használsz. Olyan helyet válassz, lehetőleg a hálószobádban, ahol senki sem járkál keresztül, vagy zavar. Egy kis oltár gyertyával és egy párnával, hogy leülj, hasznos lehet. Legyen ez a hely szent. Itt fogod megtanulni, létrehozni a MER-KA-BÁ-t a tested körül és tudatos kapcsolatba lépsz felsőbb éneddel.
Naponta egyszer lépj be ebbe a meditációba, amíg eljön az idő, hogy tudatos lélegző legyél, emlékezz minden egyes lélegzeteddel bensőséges kapcsolatodra Istennel.
Úgy kezd el a meditációt, hogy ülj le és lazíts. Hagyd, hogy a mindennapok dolgai elmenjenek. Lélegezz ritmikusan és felszínesen. Légy tudatában lélegzetednek és lazíts. Amikor érzed, hogy a feszültségek kezdenek elhalványulni, kezd el kinyitni a szívedet. Érezd a szeretetet. Érezd a szeretetet minden létező iránt. Folytasd a lélegzést ritmikusan, légy tudatában lélegzetednek és érezd, hogy a szeretet átáramlik lelkeden. Amikor a szeretet érzése létezéseddé válik, készen állsz, hogy elindulj a MER-KA-BA megtapasztalás irányába. E nélkül a szeretet nélkül nincs elegendő tudás, amely létrehozhatná a MER-KA-BÁ-t. Amennyire szeretni tudsz, ugyanennyire leszel képes megtapasztalni a MER-KA-BÁ-t.
A meditáció áttekintése:
Tizenhét légzéssel teljesedik ki a meditáció. Az első hat lélegzet kiegyenlíti a polaritásokat a 8 elektromos áramkörödön belül és ezeket tisztítja. A következő hét lélegzetnek, - amely eléggé különbözik az előzőektől - az a célja, hogy helyreállítsd a helyes prána áramlást a csakra rendszeredben, és újraalkosd a szférikus légzést a testedben. A 14-ik lélegzet különleges. Ez a lélegzet megváltoztatja a testedben lévő energia egyensúlyát, s ezzel a  harmadik dimenziós tudatosságból  a negyedik dimenziós tudatosságba lépsz át. Az utolsó 3 lélegzet újraalkotja az élő MER-KA-BA ellentétes irányba forgó mezőit a testedben és a tested körül.

Első rész: Az első hat lélegzet
ELSŐ LÉLEGZET: Belégzés
SZIV: Nyisd meg a szívedet és sugározz szeretetet minden élőlény felé. Ha erre nem vagy képes, akkor csak nyisd meg a szívedet és engedd, hogy elöntsön a mindent átható szeretetet. Ennek az érzésnek a fenntartása a legfontosabb az összes teendő közül.
TUDAT: Tudatosuljon benned a férfipólust képező gúla (csúcsa a nap felé mutat, éle előrefele áll férfiaknál, nőknél hátul húzódik végig) telve ragyogó tiszta fehér fénnyel, testedet körülölelve. Próbáld magad köré vetíteni a képet, ha nem sikerül, akkor csak próbáld érezni a téged körülölelő jelenlétét.
TEST: Ahogy belélegzel, mutatóujjaddal érintsd meg hüvelykujjadat. Ne feledd el, könnyedén érintsék egymást az ujjak, és ne engedd, hogy bármi máshoz érjenek közben az ujjaid, se más ujjhoz, se más tárgyhoz. Tenyered mindig legyen az ég fele fordítva.
LÉGZÉS: Ugyanebben a pillanatban jógikus légzéssel lélegezz, az orron át történő belégzéskor a levegő először a hasadat töltse fel, majd törzsedet és legvégül a mellkasodat. Ne legyen három szakasza a légzésnek, az egész gördülékenyen egyetlen egy belégzés legyen. Kilégzéskor mellkasod feszes maradjon, hasad ellazulva, de lehet fordítva is, a has legyen feszes és a mellkas ellazulva. A lényeg, hogy az egész lélegzet harmonikus és ritmikus legyen. Kezdetben használd a 7 másodperces szabályt: 7 másodpercig belégzés, 7 másodpercig kilégzés, de ahogy fejlődsz, megtalálod majd a saját ritmusodat.
Légzéstechnika részletesebben: Orron át belégzés, először a tüdő legalsó régióit töltsd fel levegővel, ha ezzel kész vagy, enyhe nyomást érzel a hasfaladon. Ezek után töltsd fel tüdőd középső részét, kinyomva a lengőbordát. Ezzel végezve engedd tovább a levegőt felfele a mellkasodba s érezd, ahogy megemelkednek a bordáid. Első olvasatra úgy tűnhet számodra, hogy három külön részből áll a légzés, de ez tévedés. A helyes légzés egyetlen ritmikus mozdulatsorból áll. Nem megfelelő akadozva feltölteni a tüdőt, gyakorold, amíg az egész harmonikussá nem válik. Kis gyakorlással pár másodperc alatt gördülékenyen véghez tudod majd vinni az egész lélegzésmódszert.
Lassan lélegezd ki a levegőt, mellkasod legyen feszes, és a hasfaladat lassan finoman húzd befele, majd felfele, ahogy a levegő elhagyja a tüdődet. Amikor a levegő végleg elhagyta a tüdődet, lazítsd el hasadat és mellkasodat. Kis gyakorlás után nem kell már koncentrálnod erre, az egész mozdulat természetesen fog végbemenni.
ELSŐ LÉLEGZET: Kilégzés.
SZIV: Szeretet.
TUDAT: Tudatosítsd magadban a női minőséget képviselő gúla jelenlétét (csúcsa a föld felé mutat, éle nőknek előre mutat, férfiaknak hátul húzódik végig) szintén ragyogó fehér fényben ragyogva.
TEST: Ugyanaz a mudra marad, hüvelykujj még mindig a mutatóujjat érinti.
LÉGZÉS: Belégzéskor ne állj meg, azonnal kezdd el a kilégzés mozdulatsorát. Lassan lélegezz ki, a fent leirt módszer szerint. Amikor az összes levegő elhagyta tüdődet, tartsd vissza a lélegzetedet mindaddig, amíg enyhe nyomást nem érzel, hogy újra lélegezz. Kb. 4-5 másodpercen belül érzed a lélegzetvétel szükségességét. Ebben a pillanatban tedd a következőket:
TUDAT: Koncentrálj a női gúla aljára, amely a mellkasod magasságában húzódik végig. Egy villanással és energiapulzussal indítsd el a gúla aljáról a háromszög alakú síkot lefelé végig a gúlán belül a csúcs felé. Ahogy a háromszög alakú sík csúszik lefelé a falak mentén a csúcs felé, úgy csökken a mérete is, és ahogy a csúcshoz ér, energiapulzusként kilöki a benned felgyülemlett összes negatív energiát, egyenesen a föld közepe felé. Miközben ezt vizualizálod, egy időben az alábbiakat tedd TEST szinten:
TEST: Lassan fordítsd szemeid egymás felé, magyarul keresztezd pillantásodat (bandzsits). Most mozgasd szemeidet ebben a formában felfele ameddig csak tudod. Nézz felfele, keresztezett pillantással. Természetesen sem a pillantás keresztezése, sem pedig a felfele mozgatás nem szabad, hogy erőltetett legyen, pont annyira mozgasd szemeidet, amennyire még nem jár kellemetlen érzettel. Miközben felfele tekintesz, kis csiklandozást érzel a harmadik szemed helyén. Amikor ezt érzed, hirtelen mozdulattal mozgasd a szemeidet lefele olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod. Ha jól csináltad, erre elektromosság érzete fog végigfutni a gerinceden.
A TUDAT és TEST együtt kell, hogy dolgozzon mindeközben. Ugyanakkor amikor lefele mozdítod a szemeidet kell, hogy vizualizáld magadban a női minőségű gúla aljának lefele, csúcs fele irányuló csúszását. Ez a TUDAT és TEST együttes munkája fog megtisztítani téged a negatív energiáktól, amelyek felgyülemlettek benned. Egészen pontosan azt a részt fogja kitisztítani benned, amelyet a kézmozdulat, a mudra képvisel. Amint befejezted a mozdulatsort és végigfutott az energia a gerinceden, azonnal mudrát váltasz, és kezded az egész ciklust elölről, belégzés-kilégzés, vizualizáció. A következő 5 lélegzet ennek ismétlése lesz, változó kéztartásokkal, mudrával.:
Második lélegzet mudra: Hüvelykujj és középső ujj
Harmadik lélegzet mudra: Hüvelykujj és gyürüsujj
Negyedik lélegzet mudra: Hüvelykujj és kisujj
Ötödik lélegzet mudra: Hüvelykujj és mutatóujj (ugyanaz mint az első lélegzetnél)
Hatodik lélegzet mudra: Hüvelykujj és középső ujj (ugyanaz mint a második lélegzetnél)
Az első rész a 6 lélegzet, pólusaid egyensúlyba hozása és energetikai rendszered teljes megtisztítása ezzel befejeződött. Ezennel készen állsz a következő szintre, a következő 7 lélegzetre.
Második rész: a szférikus lélegzetvétel újraélesztése
Egy egészen újfajta lélegzetminta kezdődik. Ezúttal nem kell a gúlákat, a csillag tetraédert magad köré vizualizálnod. Csak azt az energiaoszlopot kell látnod, amely a férfiminőséget képviselő gúla csúcsától a női minőséget képviselő gúla csúcsáig húzódik, végig a gerinceden és azon is túl kb karnyújtásnyira a fejed fölött és karnyújtásnyira alattad végződve. Átmérője pontosan akkora, mint amekkora átmérőt első mudrád képvisel, hüvelykujjad és mutatóujjad között.
HETEDIK LÉLEGZET: Belégzés
SZIV: Szeretet. Próbáld tökéletesíteni, emelni az érzést.
TUDAT: Próbáld vizualizálni ezt az energiaoszlopot végig a testeden és azon kívül is, karnyújtásnyira a fejedtől és karnyújtásnyira alattad végződve. Belégzéskor lásd, ahogy a fénylő fehér energia áramlik benne fentről lefele és lentről felfele. Örök mozgásban van, és a mozgást azonnal látnod kell, amint elkezdődik a belégzés. Ezzel a vizualizációval segíted elő azt, hogy tudatosságod feljebb lép egy szintet, a harmadik dimenzióból a negyedikbe. Képzeld el, ahogy a két mozgó energianyaláb a köldököd magasságában találkozik ebben az oszlopban. Ahogy a légzés elindul látod, hogy az összetalálkozó energianyalábokból egy grapefruit nagyságú energiagömb keletkezik a köldököd magasságában. Ahogy a légzésre koncentrálsz, a gömb egyre erősebben fénylik és lassan növekedni kezd.
TEST: A következő 7 légzésen át ugyanazt a mudrát tartsd fenn zavartalanul. Hüvelykujj egyszerre érinti a mutató és a középső ujjat.
LÉGZÉS: Mély, ritmikus légzés, 7 másodperc be, 7 másodperc kilégzés. Többé nem kell visszatartanod a légzést, folyamatosan lélegzel be és ki, folytasd a ritmust. Ahogy lélegzel, az energiaoszlopban folyó energia mozgása nem változik, folyamatos.
HETEDIK LÉLEGZET: Kilégzés.
TUDAT: A köldöködnél lévő energiagömb tovább növekszik folyamatosan. Kilégzéskor a gömb 24-25 cm szélesre nő.
LÉGZÉS: Ne erőltesd a kilégzést. Amikor a tüdőd természetesen kiürül, ugyanolyan természetességgel kezdd a következő lélegzetet.
NYOLCADIK LÉLEGZET: Belégzés.
SZIV: Szeretet.
TUDAT: Az energiagömb továbbra is lassan növekszik, tovább koncentrálja az életerő energiát.
NYOLCADIK LÉLEGZET: Kilégzés.
TUDAT: Az energiagömb tovább növekszik, és mire befejeződik a kilégzés, eléri teljes nagyságát. Mérete személytől függően változik, nem lehet pontosan meghatározni. Ha leghosszabb ujjadat a köldöködhöz helyezed, tenyered alatt található vonal határozza meg a gömb sugarát, ennél nagyobbra nálad nem tud nőni.
KILENCEDIK LÉLEGZET: Belégzés.
TUDAT: Az energiagömb már nem tud nagyobbra nőni, úgyhogy az oszlopból folyó energia benne koncentrálódik. A gömb egyre ragyogóbbá, fényesebbé válik.
LÉGZÉS: Ahogy belélegzel, a gömb egyre ragyogóbbá válik.
KILENCEDIK LÉLEGZET: Kilégzés.
LÉGZÉS: Ahogy kilélegzel, a gömb még ragyogóbbá és ragyogóbbá válik.
TIZEDIK LÉLEGZET: Belégzés.
TUDAT: A belégzés felénél, ahogy a gömb egyre ragyogóbbá válik, eléri a maximális koncentrációt. A gömb belobban, ragyogó, vakító arany nappá, fénygolyóvá válik. Készen állsz a következő lépésre.
TIZEDIK LÉLEGZET: Kilégzés.
TUDAT: A kilégzés pillanatában a naphoz hasonlatos ragyogó energiagömb kiterjed köréd, Leonardo által meghatározott formában és méretben (két karnyújtásnyi nagyságban) körülölel téged. Testedet körbevette a fénylő, aranyszínű energiagömb. Visszatértél az ősi szférikus légzéshez. Ebben a pillanatban ez az állapot még nem stabil, még hármat lélegezned kell ahhoz, hogy stabilizáld.
LÉGZÉS: Kilégzéskor formálj egy kis rést az ajkaid között és azon fújd ki a levegőt, kis nyomást képezve ezzel. Ahogy érzed, hogy a gömb megnőtt, gyorsan fújd ki a hátralévő levegőt a tüdődből. Abban a pillanatban fog teljes nagyságában szétterjedni köréd az energiagömb.
TIZENEGYEDIK, TIZENKETTEDIK és TIZENHARMADIK LÉLEGZET: Belégzés és Kilégzés
TUDAT: Lazulj el és érezd, ahogy az energia folyik felülről-alulról az energiaoszlopodban a gerinced mentén, összetalálkozik a köldöködnél, és kiterjed köréd a téged körülölelő két gömbbe.
LÉGZÉS: Ritmusosan és mélyen lélegezz. A Tizenharmadik lélegzetnél stabilizáltad a gömböd magad körül, és kész vagy a nagy fontossággal bíró Tizennegyedik lélegzetre.
Harmadik rész: tizennegyedik lélegzet
TIZENNEGYEDIK LÉLEGZET
SZIV: Szeretet.
TUDAT: A Tizennegyedik lélegzet belégzésének kezdetekor, miközben látod az energia mozgását, ahogy találkozik az energiaoszlopban a köldöködnél,  látod a kis gömböt is,  amely ugyanúgy ott van, mint korábban,  csak belőle sugárzik ki a téged körülölelő nagy energiagömb. A kis gömböt csúsztasd fel az energiaoszlopodon a csecsemőmirigyhez, a szívcsakrához közel, a szegycsontodhoz. Bár ez egy nagyon könnyű mozzanat lesz, mégis kimondhatatlan erővel bír. Ebből a pozícióból lélegezve tovább, a tudatod felemelkedik a harmadik dimenzióból a negyedik dimenzió tudatosságába, más szavakkal leírva Földtudatból Krisztusi tudatba emelkedsz.
TEST: Ezt a mudrát tartsd fenn mostantól a meditáció végéig, a legutolsó lélegzetig. Helyezd kezedet a hasadra, férfiaknak jobb kézfej a balkézfejen, nőknek balkézfej a jobb kézfejen pihenjen, s felfelé nézzen, a hüvelykujjak lazán összeérjenek. Ez a mozdulat ellazít.

LÉGZÉS: Ritmikus és mély légzés, majd pedig ezt az állapotot fenntartva könnyed lazító lélegzetvételek mindaddig, amíg meg nem történik az áttörés, felsőbb éneddel való találkozás. Légzés a Krisztusi pontból folyik, és javaslott ezt fenntartani mindaddig, amíg kapcsolatot nem sikerül teremtened felsőbb Éneddel. Felsőbb Éned engedélye nélkül nem ajánlott továbblépni a gyakorlatban. Csak érezd az energiafolyamot, érezz, létezz és lélegezz. Élvezd a kapcsolódást Istennel, érezd át az Életet a Krisztus Lélegzeten keresztül.



Negyedik rész: Az utolsó három lélegzet
Korábban úgy gondolták, hogy a további, utolsó három lélegzet gyakorlása nem ajánlatos a felsőbb Éned engedélye nélkül. Ez nem kötelező, de nyitottnak kell lenni a Felsőbb Énnel való kapcsolatra.  Ezt a részt komolyan kell venned. Az energiák, amik belépnek a testedbe és körülveszik azt, hatalmas erővel bírnak.
TIZENÖTÖDIK LÉLEGZET: Belégzés.
SZIV: Krisztusi szeretettel telve feltétel nélküli szeretet minden életforma iránt.
TUDAT: Tudatosítsd magadban az egész csillagtetraédert ( a férfi és a női tertaéder összekapcsolódva). Majd tudatosítsd magadban, hogy három teljes csillagtetraéder van egymásba illesztve, amelyek mérete azonos, ugyanazon a tengelyen forognak. Mindegyik saját polaritással rendelkezik, férfi, női és semleges.
Első a test maga, és ez helyhez kötött, soha semmilyen körülmény hatására nem változtatja meg irányát (kivéve rendkívüli eseteket). A testet körülveszi, attól függően elhelyezkedve, hogy férfi vagy női minőséget képvisel maga a test. A második csillagtetraéder a férfiminőség, elektromossággal töltött, ez az emberi tudat, bal vállad felé fordulva forog, azaz órával ellentétes irányban. A harmadik csillagtetraéder a női minőséget képviseli, magnetikus, az ember érzelmeit képviseli. Ez az óra járásával egyezően forog, vagyis a jobb oldalunk felé.
Ahogy beszívjuk a tizenötödik lélegzetet, mondjuk magunkban a következő kódszavakat: „egyenlő sebesség”. Ez arra kényszeríti a két mozgatható tetraédert, hogy egyenlő sebességgel, de ellenkező irányba forogjanak
Hogy pontosítsuk a képet, nem azt mondjuk, hogy külön forgasd a férfi és női gúlát. Ha azt mondjuk, hogy forgasd az egészet egyszerre, akkor azt szó szerint is értjük.
Ezzel hozod létre az egyenlő sebességet mindkét, egymással ellentétes irányban forgó csillagtetraéder között. Amikor a férfiminőség  leír egy kört, pont akkor fogja a női minőség/érzelem gúlája is befejezni az övét.
TEST: Mozdulatlanul fenntartod az egymásra helyezett kezek mudráját.
LÉGZÉS: Ismételten ritmikusan és mélyen lélegezz, de csak a következő három lélegzet erejéig, aztán lazíts és lélegezz könnyedén.
TIZENÖTÖDIK LÉLEGZET: Kilégzés
TUDAT: A két gúla forgása felgyorsul. Egyik pillanatról a másikra mozgásuk pontosan a fénysebesség 1/3-ra nő a csúcsoknál. Valószínű, hogy ezt Te nem fogod érzékelni, mert túl gyors lesz az érzékeléshez, de ettől függetlenül érezni fogod a sebességet. Amit most elértél, az tulajdonképpen a Mer-Ka-Ba "motorjának" beindítása volt. Nem fogsz sehova sem menni és semmiféle érzékelés vagy tapasztalás nem fog történni veled. Ez pontosan olyan állapot mintha beindítanád egy kocsi motorját, de a váltót üresben hagynád.
LÉGZÉS: Formálj egy kis rést az ajkaid között mint ahogy a Tizedik Lélegzetnél tettél, és annak megfelelően lélegezz ki. Érezd, ahogy kilégzés közben a felgyorsulnak körülötted a tetraéderek.
TIZENHATODIK LÉLEGZET: Belégzés
TUDAT: Ahogy beszívjuk a levegőt, mondjuk magunknak azt, hogy 34/21. Ez kód az elme számára, hogy beállítsa a két tetraéder pár pörgését 34/21 arányban, ami azt jelenti, hogy az elme tetraéderek 34 szer fordulnak körbe balra, amíg az érzelmi tetraéderek 21 szer fordulnak körbe jobbra. Ahogy a két pár pörgése felgyorsul, az arány állandó marad.
Légzés: mély, tudatos jóga légzés.
 TIZENHATODIK LÉLEGZET: Kilégzés
TUDAT: Ahogy kilélegzel, abban a pillanatban a tetraéderek sebessége a fénysebesség 1/3-ról 2/3-ra gyorsul fel. Amint elérik ezt a sebességet, egy jelenséget élsz át. Egy lapos korong terjed ki a gerinced aljánál kb. 16,7 m átmérőjű körben. Az energia gömb, amely a két forgó tetraéderpár körül helyezkedik el és ez a korong együtt egy repülő csészealjat formáznak a tested körül. Ezt az energiamátrixot hívjuk Mer-Ka-Ba-nak. Sajnos ez az állapot nem stabil. Ha látod, vagy érzed a Mer-Ka-Ba-t magad körül, érezni fogod azt is, hogy nem stabil. Lassan vibrálni, rezegni fog körülötted. Éppen ezért van szükséged a Tizenhetedik Lélegzetre.
lightbody2.jpg
LÉGZÉS: Ugyanúgy mint az előbb, kis rést képezz az ajkaiddal és azon fújd ki a levegőt, enyhe nyomást képezve. Ez az a pillanat, amikor a sebesség megnő. Amint érzed, hogy nő a sebesség, engedd ki a levegőt teljes erődből. Ezzel a lélegzettel fogod stabilizálni a Mer-Ka-Ba-t magad körül.


TIZENHETEDIK LÉLEGZET: Belégzés
SZIV: Emlékezz a feltétel nélküli szeretetre, amit minden életforma iránt érzel magad körül. Ha ezt nem tudod végig fenntartani, a meditáció nem jár sikerrel.
TUDAT: Ahogy lélegzel, mondd magadban a kulcsszót: „A Fénysebesség Kilenctizede.” Ez a kulcsszó fogja elindítani a sebesség növelését, és ezzel fogod stabilizálni a forgó energiamezőt magad körül, a Mer-Ka-Ba-t. A mi háromdimenziós világunk a fénysebesség 9/10-re van hangolva. Tested atomjai ezzel a sebességgel forognak magjuk körül, ezért kell ezt a sebességet elérned.
LÉGZÉS: Ritmusosan és mélyen lélegezz.
TIZENHETEDIK LÉLEGZET: Kilégzés
TUDAT: Eléred a fénysebesség 9/10-t és stabilizálod vele a Mer-Ka-Ba-t.
LÉGZÉS: Ugyanúgy, mint az előző két lélegzetnél, képezz kis rést az ajkaid között, és fújd ki rajta a levegőt, kis nyomást képezve. Ahogy érzed, hogy a sebesség emelkedni kezd, teljes erőddel fújd ki a hátralevő levegőt, ezzel fogod elérni a megfelelő sebességet. Mostanra stabil, harmadik dimenzióra hangolt Mer-Ka-Ba-d van. Felsőbb Éned segítségével megérted hogy pontosan mit is jelent ez az állapot.
Ahogy befejezted a légző gyakorlatot azonnal fel is kelhetsz, de amíg csak tudod, próbáld észben tartani a testedben áramló energiákat és a lélegzetet. Tanácsos egy kis ideig (15 perc-1 óra meditációban maradni, mert itt a gondolataink és érzelmeink nagymértékben kitágulnak. Jó lehetőség ez pozitív megerősítésekre is.
 Forrás: Drunvaló: Az élet virága
 http://www.fenyorveny.hu/2013/04/meditaciok-mer-ka-ba-meditacio.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése