2014. január 14., kedd

Még 2700 aláírás kellene éjfélig! 01.14.


 Az a helyzet, hogy még hiányzik aláírás!

MÉG 2700 aláírás kellene éjfélig...
(S.O.S a véghajrában!)

LEHETSÉGES 1 nap alatt ennyi??? - IGEN!!!
- legalábbis a BOLGÁROK-nál ment:
jan. 13.: 3831 (- minálunk: 766)
jan. 10.: 6215 (- minálunk: 222)
jan. 09.: 8795 (- minálunk: 212)
jan. 08.: 2910 (- minálunk: 140)

MUTASSUK HÁT MEG!!!

Erre a virtuális eseményünkre immár ANNYI meghívót küldtetek szét (57.500 - KÖSZÖNET érte!:)), hogy ha annak csak a HUSZADA aláírna, már azzal lazán meglenne a minimálisan előírt országkvótánk (16.500), és akkor lehetne nekünk is szép ZÖLD a színünk ezen a térképen - SZLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, BULGÁRIA és BELGIUM után - már csak CIVIL kurázsiból is!:
https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/map.do




 A Feltétel Nélküli Alapjövedelem témájáról egy klassz összefoglaló

- Sokan akik az FNA mozgalmának a történetét évtizedekre, vagy akár évszázadokra visszamenőleg ismerik, látják, hogy az ember egyik legalapvetőbb jogát, a boldogsághoz való jogot, különböző hatalmi érdekcsoportosulások, gazdasági rendszerek, politikai ideológiák folyamatosan ellehetetlenítik és itt az ideje, hogy ennek feltételét, a méltóságos élethez való jogot emberi alapjogként a világ elismerje. Tehát az FNA egy olyan emberi alapjog, ami az embernek kulturális szinten való szociális biztonság garantálná. Nem az egyén túlélésről, hanem egy szerény, de a társadalmi részvételt biztosító egzisztenciális alapról beszélünk.

- Ha elfogadjuk azt a tézist, hogy a mai gazdasági-társadalmi problémáink rendszerszinten vannak, tehát nem működési zavarok ezek, hanem a rendszer működési elvéből származó és állandóan visszatérő krízisek, akkor ennek megváltoztatásához olyan eszközök kellenek, melyek rendszer szinten hatnak és ennek békés átalakítását garantálják. Tehát az FNA egy eszköz lehetne az átmenethez egy másik, emberibb, fenntarthatóbb, igazságosabb társadalomba, amiben a MUNKA fogalma más lenne. Ha nem értünk egyet ezzel a tézissel és csupán a rendszeren finom beállításokat szeretnénk eszközölni, akkor elég a szociális juttatások és az újraelosztás javítása, ehhez nincs szűkség FNA-ra. A MUNKA új humánus értelmezése, nem csupán filozófiai kategória, hanem ennek garantálása, az FNA alapjogként való elismertetésével garantálható. Bővebben itt:


 https://magyar.piratenpad.de/686?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése