2014. január 29., szerda

Az idő gömbje - Ofélia a tündér


Tom Fodor fordítása
Daniel Scranton Ofélia a Tündér




Az idő gömbje


Itt vagyok, veletek vagyok.

Azt szeretném, ha elhinnétek, hogy az amit eddig tudtatok nem mindig pontosan fedi azt, amit tapasztaltatok. Amit igaznak véltetek, az pusztán egy verziója a valóságnak. A valóság azon verziója, amelybe beleegyezéseteket adtátok. Eközben viszont továbbra is váltotok azon idővonalak felé, amelyek felé a dolgok logikát követő eseménysorozata nem is tesz lehetővé. Ez vezetett el benneteket oda, ahol most vagytok.

Szeretném, ha megértenétek ezt a fogalmat, hiszen szoros kapcsolatban áll azzal, ahogy a jövőtöket teremtitek. Az állandó váltás állapotában vagytok továbbra is, a különböző idővonalak felé történő mozgásban. Ezt tetőzve, még maga az idővonal fogalma is idejétmúlt lett. Amit tesztek az az, hogy különböző nem-lineáris jelen pillanatokat értek el.

Képzeljétek el hát úgy, hogy egy hatalmas gömbben vagytok, ezek a különböző pillanatok pedig benne vannak a gömbben. Bármelyik pillanatra fókuszálhatjátok/vetíthetitek magatokat, az szerint, hogy milyen rezgésre vagytok hangolva. Az a pillanat saját valósággal rendelkezik. Egy egyedi tapasztalat, amelyet bármikor megtapasztalhattok. Amint váltotok, hajlandóak kell lennetek a különböző fogalmak elengedésére, melyeket igazként tartottatok az életetek során.

Az egyik ilyen fogalom az ok-okozat fogalma , az az eszme, hogy bizonyos esemény követ egy másik eseményt. Amint képes vagy elengedni a kötődést ehhez a lineáris fogalomrendszerhez, akkor olyan tapasztalatod lehet a következő pillanatban, amilyet csak szeretnél. Rajtad áll.

Nincs semmi baj az idő lineáris módjának megtapasztalásával sem, valamint érezni a folytonosság kényelmét. Amennyiben viszont tudatos teremtő szeretnél lenni, és úgy szeretnél bizonyos dolgokat megtapasztalni, hogy azokhoz ne kelljenek bizonyos előzmények, akkor azt javaslom helyezd magad a gömb középpontjába és a rezgéseddel válaszd ki, a gömb melyik pontját szeretnéd a következő pillanatban meglátogatni.

Ofélia vagyok, végtelen és szeretlek benneteket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése