2013. február 28., csütörtök

Szép idézetek





 
 "Könnyűszerrel boldogulhatsz,ha minden áldott nap csupán az aznapra elrendeltetett terhet cipeled. Ám képtelen leszel megbirkózni vele, ha a tegnap terhét nem veted le válladról, és egyre ott hurcolod magaddal, sőt mindennek tetejébe, odacsapod hozzá a holnap terheit is jó előre, holott nem lennél köteles rá."

/John Newton/





 

„Minden egyes döntésed a két gondolat egyikéből fakad: a szeretet vagy a félelem gondolatából.

A félelem az az energia , amely megköt, lezár, visszahúz, elrejt, felhalmoz, árt.
A szeretet az az energia, amely kiterjeszt, megnyit, kiküld, megtart, feltár, megoszt, gyógyít.
A félelem ruhákba csavarja testünket, a szeretet mezítelenül hagy.
A félelem görcsösen kapaszkodik mindenbe, és mindenhez ragaszkodik, amink csak van, míg a szeretet odaad mindent. A félelem megragad, a szeretet elenged. A félelem sajog, a szeretet enyhít. A félelem támad, a szeretet módosít.

Minden emberi gondolat, szó és tett vagy az egyik, vagy a másik érzelmen alapul. Nincs más választásod, minthogy nincs semmi más, amiből választhatnál. E kettő között szabadon választhatsz – és ez nem kevés, hidd el !”

„Ha a szeretetből fakadó tettet választod, akkor sokkal többet érsz el a túlélésnél, többet a győzelemnél, többet a sikernél. Akkor a teljes dicsőségét megtapasztalod annak, Aki Valójában Vagy, és Aki Lehetsz.”

Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel










 
 Vannak emberek, akik megkeseredettek, mert nem az ő döntésüktől függ, hogy mikor essen az eső.
Mások meg boldogok, mert ők döntik el, hogy mit csináljanak, amikor esik az eső.






"Minden "hibádnak", negatív tulajdonságodnak megvan az igazi, segítő tulajdonsága. Ha változtatni szeretnél rajtuk, először el kell ismerned a létezésüket - ahelyett, hogy letagadnád őket. Mert amit letagadsz, az kívül lesz a megértésed határain!" (A.J. Christian)





"Az embernek a boldogságot nem keresni kell, hanem megvalósítani ! És a szeretetre sem sóvárogni kell , nem akarni , foggal, körömmel, hanem ki kell hoznod magadból. Nem kívülről jön, hanem benned válik valóvá- ha azzá teszed magad: szerető emberré. A szeretetre nem várni kell, hanem alkalmasnak kell lenni rá. Alkalmasnak az odaadásra és a befogadásra . Mindkettőre . Csak az egyik nem elég . Tanítsd meg magad szeretni !Próbáld meg a lényedet ebben a sötét világban szabaddá , fényessé és sugárzóvá tenni ! Magától nem lesz az. Senkié. Azzá leszel , akivé teszed magad S ha kihűlt körülötted a világ ,és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadban... és áraszd a meleget!"

(Müller Péter)





 
Járj békével.
És bocsáss meg azoknak, akik nem bocsátanak meg neked.
Fogadd el azokat, akik nem fogadnak el téged.
Aki elítél téged, saját magát bünteti.

A belső béke MAGA a világbéke.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése