2013. február 23., szombat

Sörözők lennének a Parlamentben?


 Gondolja hogy talán több képviselő jönne be ezért? Mert most kong a ház az ürességtől. 

Hm..mégsem? Miután elolvastam végig a cikket, az az érzésem támadt, hogy előbb utóbb Plázát csinálna a Parlamentből. Ja, és a kápolna csak azért lenne, hogy nehogy szó érje a ház elejét az üzleti profil miatt?
 

Sörözőket akar nyitni Kerényi a Parlamentben

2013. február 22., péntek, 07:19
  Szerző: hvg.hu

Hatalmas sörözőket, kápolnát és házasságkötő termet szeretne a Parlamentbe Kerényi Imre. Terveiről először a Demokrata című hetilapnak adott interjújában beszélt, de elképzeléseit a Blikknek is megerősítette. A miniszterelnöki megbízott a Miniszterelnökséget a Sándor-palotába költöztetné, így megszűnhetne az épület szigorú őrzése. Az Országgyűlés Hivatalában nem tudnak arról, hogy söröző nyílna az Országházban. 
 

Söröző, kápolna, házasságkötő terem is lehet majd hamarosan a Parlamentben, legalábbis Kerényi Imre, a magyar kulturális értékek megőrzéséért és fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott elképzelései szerint.

"Ez az épület olyan nagyszerű, hogy bármit teszünk be, garantált a siker" – jelentette ki Kerényi Imre a Demokrata című hetilapnak adott interjújában. A parlamenti teraszokra kávéházakat, a pincékbe hatalmas sörözőket, a csarnokokba időszaki kiállításokat álmodott. Kerényi a Blikknek fenntartotta a hetilapnak tett kijelentéseit, kérdéseikre viszont nem kívánt bővebben válaszolni.

A lap azt írja: Kerényi elképzeléseit erősíti egy másfél éve elfogadott országgyűlési határozat, amely a Kossuth tér rekonstrukciójáról rendelkezik. "Az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy 2014. május 31-ig költözzön ki a Parlament épületéből, és az Országházat adja át teljes egészében az Országgyűlésnek" – olvasható a kormánypárti képviselők által elfogadott határozatban.

Fotó: Stiller Ákos 

A Miniszterelnökség jelenleg 2338 négyzetméternyi területet foglal el a Parlamentben, nemcsak a kormányfőnek, hanem több államtitkárnak és helyettes államtitkárnak is itt van az irodája, összesen 140 munkatárs dolgozik itt. Kerényi szerint a Miniszterelnökség a Várba, a Sándor-palotába, a Köztársasági Elnöki Hivatal helyére költözhetne, és ezáltal megszűnhetne az épület szigorú őrizete.

A Blikk információi szerint a Köztársasági Elnöki Hivatalban nem tudnak költözésről. Jelenleg mintegy hatvanan dolgoznak ott, s az épület így is zsúfolt. Ezért nem tartják valószínűnek, hogy a 275 fős Miniszterelnökség szemet vetne a Sándor-palotára. A lap úgy tudja, a Miniszterelnökségen sem téma még a költözés.

Az Országgyűlés Hivatalában sem tudtak arról, hogy söröző nyílna majd az épületben, azt azonban elmondták, hogy a majdani parlamenti látogatóközponthoz terveznek kiszolgálólétesítményeket, így büféket is.

Megkeresték a Kossuth téri átalakításáért felelős Steindl Imre-program vezetőjét, Wachsler Tamást is, hogy valóban söröző és kápolna nyílhatna-e a Parlamentben, de egyelőre nem reagált kérdéseikre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése