2012. november 6., kedd

Evolúciónk következő szakasza a többérzékű ember

 


”Ha tovább is így folytatod, meg fog kérgesedni a szíved.” A hang mást nem mondott, de.."

 Evolúciónk következő szakasza a többérzékű ember

 Az az ember, aki számára nem elérhető az isteni dimenzió, öt érzékén keresztül értelmezi a világot. Arról gondolja azt, hogy valóságos, amit lát, hall, amit meg tud szagolni, tapintani vagy ízlelni. Ami ezekkel az érzékszerveivel nem felfogható, arról azt gondolja, hogy nincs. Aki nyitva van arra, hogy érzékelésére magasabb dimenziók is hassanak, az érzi a szívében, hogy amit az öt érzékével fel tud fogni, az nem a teljes valóság. Vágyik arra, hogy válaszokat találjon, vágyik arra, hogy a megtalált válaszokon keresztül eljusson a Teljességhez.

Hiába próbáljuk a fizikai valóságban megtalálni a boldogságunkat, hiába áll rendelkezésünkre karrier, siker, család, ha csak a fizikai síkon próbáljuk megtalálni a teljességet, az egy idő után kiégéshez, boldogtalanság, reménytelenség érzéshez vezet. Mindaddig így járhatsz te is, amíg csak az elméden keresztül szeretnéd értelmezni mindazt, amit öt érzékszerveddel felfogsz a világból, és csak az elméd válaszaiban keresed a megoldásokat életed kihívást jelentő helyzeteire.

Magam is megtapasztaltam ezt. Évek óta dolgoztam már sikeres vezetőként, ami magas fizetést, vállalati autót, korlátlan tankolást, és mobilhasználatot, laptopot és életbiztosítást jelentett. A saját lakásomban laktam, a családom teljes volt, mégis egyre boldogtalanabbnak éreztem magamat. Arra gondoltam, hogy az élet nem lehet csak ennyi. Ez lenne minden, amiért megszülettem? Nyugdíjas koromig ezt fogom csinálni, mikor még azt sem tudom, hogy valójában ki vagyok? Milyen értéket hozok én létre egyáltalán?


Tudat alatt ezek a kérdések gyötörtek, mikor megszólított a hatodik érzékem. Egy reggel arra ébredtem, hogy egy belső hang szólt hozzám: ”Ha tovább is így folytatod, meg fog kérgesedni a szíved.” A hang mást nem mondott, de akkor megtapasztalhattam, hogy működésbe lépett a hatodik érzékem, az intuícióm. Persze akkor minderről még nem sokat tudtam, és mivel az elmémmel próbáltam megtalálni a helyzetből kivezető utat, így nem is tudtam a kapott üzenettel mit kezdeni. Arra gondoltam: „Ha legközelebb azt is megmondod, hogy mit tegyek, akkor majd hallgatok rád”. Akkor tehát elszalasztottam egy lehetőséget, mégpedig azt, hogy a boldogtalanság érzésem mélyére nézzek. Hogy megvizsgáljam őszintén az érzéseimet. Hogy a szívem, a hetedik érzékem segítségével megtaláljam az igazi válaszokat arra, hogy mi van az érzések mögött, hogy ki vagyok, mi tenne igazán boldoggá. Úgy gondoltam, hogyha átadnám magam az érzéseimnek, akkor elveszíteném az irányítást jól berendezett életem felett. És ez nagyon ijesztő volt akkor számomra, így visszamenekültem az elmém „biztonságába”, ami a további önámításhoz vezetett, vagyis még egy pár évig elaltattam a szívem hangját, és boldogtalan maradtam belül, a felszínen természetesen magamnak és másoknak is mást mutatva. Megtapasztaltam tehát, hogy mennyire nem éri meg, és milyen tévútra vezethet egy egész életet, ha nem ébredek fel időben, és nem fordulok afelé, amit a szívem diktál.


A hetedik érzéked, a szíved felébresztése vezet el oda, hogy megtaláld az igaz válaszokat önmagaddal kapcsolatban, az elméd ámítása helyett. Ez vajon automatikusan megtörténik? Néha igen. Tapasztalom azonban azt, hogy szívünk ébresztését, az igaz válaszok megtalálását tanulással elősegíthetjük. Az elménk pallérozásának érdekében évekig koptatjuk az iskolapadokat, a szív hangjának megértésére kevés tanítást kapunk. Pedig most olyan időket élünk, amikor igazán lehetőségünk van rá, hogy fizikai, érzelmi, gondolati és lélekszinten tapasztalatokat szerezve megnyissuk azt a kincses ládát, a szívünket, amely elvezet önvalónkhoz, az őszinteséghez, és egy értékes, az öröm és teljesség felé vezető élethez.


2012 előtt állva azok, akiknek célja a spirituális fejlődés, már értik, hogy evolúciónk következő szakasza a többérzékű ember tapasztalásához vezet el bennünket, és megmutatja a valódi, a természetet és egymást tiszteletben tartó hatalom minőségét. A régi, elmén alapuló rendszerek hatalma felbomlani látszik, és a helyüket át kell, hogy vegye valami új, magasabb rendű megközelítés a társadalom, és elsősorban az egyes emberek életében.
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése