2013. május 8., szerda

Teremtsd meg az utazásodat - Teremtők

 
 Engedjétek meg magatoknak azt a szabadságot, hogy lazák legyetek, és annyi dologba kezdjetek bele, amennyibe csak szeretnétek.
 
Tom Fodor fordítása

Teremtsd meg az utazásodat
Lesz idő, amikor megérted a Minden Ami Van-t és mindazt, ami vagy, addig a napig viszont lehetőséged van felfedezni a Minden Ami Van részeit, főleg azokat, amelyek tetszenek neked.
Azért mondjuk ezt el, mert annyi minden elérhető, és szeretnénk, ha tudnátok, hogy az életetek célja a felfedezés. Főleg azt, ami legjobban érdekel benneteket.

Nincs külön egyetlen helyes út. Nincs külön egyetlen igaz út, nincs meghatározva egyetlen helyes életmód sem. Mindig ott a lehetőség arra, hogy máshogy döntsetek, és más irányt fedezzetek fel. Szeretnénk, ha tudnátok, hogy ez nem azt jelenti, hogy túlzottan csapongóak vagytok, és hogy nem vagytok fegyelmezettek, hogy nem tudtok befejezni valamit, amit elkezdtetek. Ez azt jelenti, hogy a Minden Ami Van különböző részeit fedezitek fel, ti is egy részei vagytok a Mindennek Ami Van.

Az, hogy a karrieretek esetleg nem tart 30-40 évig, nem azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltok, vagy hogy nem találtátok meg az életetek értelmét. Csupán azt jelenti, hogy kíváncsiak vagytok és szeretnétek azt választani minden pillanatban, ami vonz benneteket. Szeretnénk, ha egyedi életetek lenne, ami számos irányba elágazik, az is lehet, hogy egyszerre (ágazik el számos irányba- Tom).

Nem akarjuk, hogy fenntartsátok a 40 munkaórás hét eszméjét, az 5 munkanapos hét eszméjét és az 50 munkahét eszméjét. Szeretnénk, ha kitágítanátok a munkáról való eszméteket, átölelve benne annyi dolgot egy időben, amennyit csak elbírtok.
Ez a világegyetem hatalmas és összetett. Számos különböző módon lehet megismerni, és megismerni magatokat benne. Nem azért vagytok itt, hogy egy bizonyos helyes utat megtálaljatok. Azért vagytok itt, hogy új terepet térképezzetek fel, és amikor ezt teszitek, akkor nincs még hozzá alaprajz/térkép. Ezért nevezik ismeretlennek/újnak.

Engedjétek meg magatoknak azt a szabadságot, hogy lazák legyetek, és annyi dologba kezdjetek bele, amennyibe csak szeretnétek.
Próbálkozzatok számos dologgal, figyeljétek meg mi történik, mit váltanak ki. Legyetek úttörők, kalandorok. Abban az egyenletben, amit csináltok mindig az a fontos, hogy ti csináljatok. Nem pedig a többi dolog. Bármit megtehettek.

Meg fogjátok látni, hogy könnyebb így haladni, mint a jól kitaposott úton.
Élvezzétek hát az utazást, de először teremtsétek meg az utazásotokat.

Teremtők – David Scranton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése