2013. május 9., csütörtök

Bemutatkozás - Kulturális Kreatívok 05.13. 18 óra


 A világon jelenleg 250 millió kulturális kreatív él, bár nem biztos, hogy mindegyikük tudja ezt magáról.
 
 Nem vagy egyedül! - Kulturális Kreatívok

Május 13-án, hétfőn 18 órától a Design Terminálban bemutatkoznak a magyar kulturális kreatívok. Erről az új tudatosságról, szélsebesen terjedő viselkedés- és gondolkodásmódról beszélget Takáts Péter, szociális vállalkozó, a részvételi demokráciára épülő társadalmi modell híve, Fogel Frigyes független filmes és Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési vezetője.

A kulturális kreatívok létezésére egy amerikai kutatás során ébredtek rá. A világon jelenleg 250 millió kulturális kreatív él, bár nem biztos, hogy mindegyikük tudja ezt magáról.

Hogy kik a kulturális kreatívok? Íme:
http://kulturaliskreativblog.com/2012/03/12/kik-is-vagytok-ti/

Takács Péter:

okl. gépészmérnök – egy organikus alapokon álló és az antropozófia szociális impulzusának gyakorlati megvalósulásáért tevékenykedő felnőtt-oktató és szervezetfejlesztő. A Magyarországi Camphill Egyesület elnöke és a magyar gyógyító nevelés egyik megalapítója. Számos civil kezdeményezés, magyar és német alapítvány és egyesület alapító tagja, és választott képviselője. Szociális vállalkozó és a részvételi demokráciára épülő társadalmi modell híve.

Három, a vállalkozások és közösségek organikus működésével foglalkozó könyv szerzője. Ezek a „Gyógyító Gondolatok – A nyugati és keleti vállalkozói mentalitásról”, valamint a „Menedzserkalauz” 1. kötet: ’A vállalkozások organikus szemlélete’, és 2. kötet: ’Az organikus szemlélet gyakorlati kérdései’.
Ezen kívül számtalan írás szerzője a közösségek működése, a gazdasági és pénzügyi szféra problémái és jövője, valamint a XXI. századi tudatváltás témakörében. Ezek az írások és az azonos témakörben tartott előadások a http://menedzserkalauz.hu/ honlapon megtalálhatók.


Fogel Frigyes:
Csellista, független filmes. Élete közel felét külföldön töltötte.
Hangszerével bejárta a világ sok országát mint szólista, kamarazenész és zenekarok szóló illetve tutti csellistája, élő rádió adások és felvételek szereplője, (Sony Classical stb.) 2006-ban Spanyolországban megalapította a FogelMedia független Audio-Vizuális műhelyt.

2009-ben készítette el az első Kulturális Kreatívokról szóló riport dokumentum fimjét ami akkor nagy meglepetést okozott az itthoni közösségi média világában. Eddigi dokumentum filmjei másfél millió fölötti nézettséget produkáltak, a Kulturális Kreatívok közösségi oldalakon hetente 150-450ezer ember fordul meg. Egy éve ismét Magyarországon él.

Célja továbbra is gyógyító impulzusokat átadni alkotásaival.

Ruzsa Ágota:
Ruzsa Ágota, Society for organisational learning nemzetközi SOL hálózat hazai szervezétenk vezetője, A tanuló szervezetek a fenntarthatóságért, SoL Mo kuratóriumi elnöke. Oktató a fenntarthatóság és a társadalmi dialógus témában a Pázmány P. egyetem Kommunikációs Intézetében, a nemzetköri SoL coach-facilitátor közösségének tagja. Képzéseiben, munkáiban a fő hangsúlyt a különböző, a dialógust és más együttműködést támogató nagycsoportos folyamatokra fekteti, melynek alapját a stratégiatervezést, konfliktuskezelést megkönnyítő, hatékonnyá tevő módszerek adják. 1988 óta, a Surrey egyetemen végzett tanulmányait követően személyiség- közösség, és szervezetfejlesztő facilitátorként, coach - trénerként dolgozik. A dialógus facilitátor képzés alapjait 1992-94 között, az MIT Tanulószervezetek

Központjában, a W. Isaacs vezette Dialógus facilitátor fejlesztő csoportban alapozta meg számos munkatársával, barátjával együtt. Többek között együtt dolgozott Juanita Brown-nal, a World Café módszerének megalkotójával, akiknek megközelítését integrálta számos hasonló módszerrel és a Hellinger rendszerállítás és A.Mindell Mély demokrácia elméleti és gyakorlati folyamataival. A fenntarthatóság kérdésében a Budapest Klub hazai szervezetének aktív, un. kreatív tagja és a társadalmi párbeszéd innovatív módszereinek alkalmazása mellett másik fontos fejlesztési terület az Élő iskolák és az élő közösségek támogatása, s benne különös hangsúllyal a roma fiatalok kreativításának és elköteleződésének integrálása a hazai vezetőképzésbe.


Nyilvános · A(z) Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia szervezésében
Kattints a térképre.

1 megjegyzés: