2014. február 10., hétfő

A magyar akitől meghatódott egész Románia 02.10.

Megmutatjuk mindenütt a világnak, hogy milyenek vagyunk. Már sok helyen ünneplik és dícsérik a magyarokat- hála Istennek (és a csodálatos és a tehetséges magyaroknak)


február 10. / 10:02

A magyar akitől meghatódott egész Románia

Egy sepsiszentgyörgyi magyar férfit ünnepel hősként a román sajtó. Az úriember kétszáz lejt talált egy benzinkútnál, és valóságos detektívmunkát végezve visszajuttatta a pénzt a jogos tulajdonosához – aki történetesen egy román ember.

Az esetről az elveszett pénz gazdája, bizonyos Marius számolt be Facebookon, írt róla egy temesvári portál, majd átvették az országos hírtelevíziók is. A román férfit a magyar jótevőjének elsősorban az a gesztusa hatotta meg, hogy energiát is belefektetett az összeg visszaszolgáltatásába.

Mariust arról értesítették, hogy telefonon jelentkezett egy hibás románsággal beszélő személy, aki közölte, hogy egy sepsiszentgyörgyi benzinkútnál talált egy töltőállomási számlát, amely a cégé lehet. A vállalkozó azt üzente vissza: ha az illető ismét jelentkezik, mondják meg neki, hogy nyugodtan dobja el, mert nincs szüksége rá.

A betelefonáló ismét jelentkezett, meghagyta a számát, és erősködött a könyvelőségen, hogy Marius hívja fel. Ez végül megtörtént. „Ekkor tudtam meg, hogy az illető nem csak egy számlát, hanem 200 lejt is talált a benzinkútnál, ezért keresett ennyire. Megvizsgáltam a zsebeimet, és valóban, valahol elvesztettem 200 lejt” – írta a Facebook-oldalán.

Kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyi férfi a számlán lévő adózási szám alapján a cégbíróság honlapjáról nyomozta ki a cég nevét és hívta fel a könyvelőséget. „Ilyen csak a szürrealista regényekben van: egy ember mindent elkövet, hogy talált pénzt juttasson vissza a tulajdonosához. Úgy örültem a gesztusnak, mint egy gyerek” – fogalmazott a közösségi oldalon Marius.

Hozzátette, tíz éve jár Székelyföldre, és soha semmilyen problémája nem volt az ottani magyarokkal. „Pedig nem tudok egy szót sem magyarul. Ezért más nyelven írom ide: Faith in humanity – restored!” – fejezte be mondandóját.
(Fordítás kb: A hit az emberiségben helyreállt)

[Forrás: romaniatv.net]
 http://itthon.ma/erdelyorszag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése