2013. október 24., csütörtök

Zenével rezgésszintünk emeléséért - Sors szimfónia...



Klasszikus zenék - zseniális alkotások -zseniális előadások
Ha szánunk egy  egy kis időt kikapcsolódásunkra, a mostani zavaros időkben különösen jótékonyan hat ránk a zenehallgatás. 

Mert a  zene, és különösen a klasszikus komolyzene, nagy erővel tisztít minket és emeli a rezgésszintünket. Ezért most gyakrabban ajánlatos jó zenéket hallgatni. Kiegyensúlyozólag hatnak ránk. 

Ha tudatunkkal elfogadjuk ezeket a frekvenciákat, ráhangolódunk, csodálatos élményben lesz részünk! Persze jó hangszóró és zavartalan körülmények mellett. Olyan megindító hatással lehet ránk a szép zene, hogy könnyekig meghathat, hiszen a bensőnket ébreszti. Tisztít, és a szívünkön keresztül szól hozzánk. A koncerteken egész testünkön érezzük a hangok vibrálását, így egész lényünkre hatást gyakorol. Nem mindegy tehát milyen  zenét hallgatunk. Az állatok is megválogatják. Kimutatható, hogy melyiket szeretik. Kedvenceik Mozart és Beethoven.

Olvasóimnak szeretettel ajánlom három nagy kedvencemet. Remélem sokan osztják majd a véleményemet, amikor meghallgatják. Aki nem szokott az ilyesmihez, az is próbálja ki. Mostanában sokkal nyitottabbak lehetünk már az ilyesmire, mint régen.

Szép zenei élményeket kívánok!
Dombi Katalin









Először Beethoventől hallgassuk meg a Sors  szimfóniát. Jelenlegi helyzetünkben épp ide illik. Az  üstdobok erőteljes felrázó hatásúak.... -Ébresztő, itt az idő, fel, felfelé!- Ez érezhető  a szimfóniából. Ugyanakkor óriási nyugalommal tölti el az embert. 


Ludwig Van Beethoven

5-ik (Sors) szimfónia 

teljes felvétel








 


Második zenénk Mendelssohn. Különleges érzelmi magasságokba repít minket a csodálatos hegedűszóló. Az előadásmód fenomenális.

Mendelssohn 

Hegedűverseny E moll, Op.64

előadja Janine Jansen 

 

 

 

 

 

A következő zongoraverseny is égi magasságokba repít az első pillanattól kezdve. A katarzisok után elomló könnyedség, lágyság.... és megint a magasság...

 

 Csajkovszkij 

Zongoraverseny No.1.

 Cliburn Kondrashin és RCA Szimfonikusok 
 

 

 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése