2014. április 15., kedd

Hogyan szavaztunk áprilisban? 04.15.


Zajlik az élet Magyarországon... a szavazás óta különösen.

 Mivel sok külföldön élő magyar is olvassa a blogomat, kénytelen vagyok föltenni olyan híreket is, amik mostanában borzolják az itthoniak idegeit a végtelenségig. Vannak tények, amikről tudnunk kell, bár nem mérgelődni és félni, hanem okosodni lenne jó általuk. Ezek némileg magyarázatot is adnak majd sokmindenre a jövőben. Lásd pl. a kishantosi ügyet az előző megosztásban. 

Megjegyzem én április 6-án Istenre szavaztam... volna... de mivel Őfelsége a Magyar Szent Korona nem volt választható, ezért nem mentem el szavazni. Nekem mindegyik párt ígérete kevés volt. Egyébként se tudják betartani a pártok sose az ígéreteket. A szegénység pedig csak nő az országban.  Miért? Mert az egész társadalmi rendszer elavult, igazságtalan, úgy ahogy van!

Előre bocsájtom, hogy nem haragszom és nem gyűlölök, megértem, hogy most ez van, és tudom, hogy jobb lesz. Jobb lesz nemsokára, mert így nem maradhat az életünk. Elég az igazságtalanságokból, a szenvedésből, a rabszolgamunkából. 
 
Egységre, és megértésre volna szüksége a magyar népnek. De mi történt a választáson? 


Valójában nem volt igazi alternatíva az emberek előtt, ami más lett volna, mint az eddigiek. Látható, hogy legtöbben ezért otthon is maradtak.

Hogy ebből mi lesz, nem tudom, de bízom benne, hogy -mivel Isten szándékai kifürkészhetetlenek, és tudtommal kiemelten figyel ránk- van valami titkos terve a számunkra, hogy végre az egész magyar népnek jobbra forduljon a sorsa.
Így legyen!

Dombi Katalin




Így csinált a Fidesz kétharmadot az egyszerű többségből

Négy éve még a szavazatok 52,7 százaléka és a 176-ból 173 egyéni győzelem kellett a kétharmadhoz, most 44,9 százalékos listás teljesítmény és a 106-ból 96 egyéni mandátum is elégnek bizonyult.

A külhoniak döntő mandátumot hoztak

Úgy sikerült tehát megőrizni a kétharmadot, hogy a Fidesz határon innen 564 150 szavazót veszített négy év alatt, határon túl viszont csak 122 588 szavazóval tudta ezt pótolni. A külhoni szavazatokkal kibővült 2 264 730-as érték alulmúlja a Fidesz 2002-es 2,31 millió és 2006-os 2,27 milliós szavazatszámát is, amelyek akkor nemhogy a kétharmadhoz, de a választási győzelemhez is kevésnek bizonyultak.
Political Capital szerint mindebben a legnagyobb szerepe az egyéni kerületek megnövelt súlyának, a második forduló eltörlésének és a „győzteskompenzációnak" van.
A külhoni magyar állampolgárok szavazatszáma ugyan minden várakozást alulmúlt, mert mindössze egy mandátumot vitt át az LMP-től a Fideszhez, de a kétharmad éppen egy mandátumon múlott, így ez a bő százezres szavazattömeg is nélkülözhetetlennek bizonyult.

7 mandátumot bukott az ellenzék

A győzteskompenzáció hatása ennél jóval jelentősebb. Az elemzők számítása szerint a Fidesznek hat extra mandátumot hozott. Hármat az MSZP, kettőt a Jobbik, egyet az LMP kárára.
Ha mind a külhoni voksokat, mind a győzteskompenzációt kivesszük a rendszerből, akkor a „Kormányváltók"-nak és a Jobbiknak 3-3, az LMP-nek 1 mandátummal lenne több.
Az ellenőrizhetetlenül elkölthető kampánypénzekre utazó kamupártok nélkül nagy valószínűséggel szintén nem lenne meg a kétharmad, igaz nem tudni, hogy a szavazóik hogyan szavaztak volna (ha egyáltalán).
Az átrajzolt választókerületi térkép mindenesetre a 2014-es választáson bizonyosan nem volt kulcsszereplő, mivel az csak szorosabb választási eredménynél képes jobbra billenteni a végeredményt.
Ennél is nehezebb a kampány szabályozásának – vagy szabályozatlanságának – a választási végeredményre gyakorolt hatását számszerűsíteni, annyi azonban bizonyosan kijelenthető, hogy az a kormánypárti stratégia, amely minél inkább az elkötelezett választók mobilizálását és a stabil pártpreferenciával nem rendelkezők elidegenítését célozza, sikeresnek látszik.

Egy tanár levele Orbán Viktorhoz


2014-04-13 08:32:14
Egy tanár levele Orbán Viktorhoz
a versmondó színész-képviselő
Egy tanárnál kicsapta a biztosítékot a debreceni kormányzárón előadott Kotzián Rudolf vers,  ezért a kormányfőhöz fordult: Ha az ön ereje és bátorsága, híveivel és támogatóival együtt ilyen és ehhez hasonló produkciókban nyilvánul meg, akkor csúfos véget jósolok önöknek! Mert eljön az idő, amikor nem csak a német megszállási emlékművet fogják itt bontani, hanem az önök államberendezkedését is!





AZ  ISMERETLEN MAGYAR TANÁR LEVELE A KORMÁNYFŐHÖZ:


Miniszterelnök Úr!

Csak azért nem használok most különféle kötelező udvariassági formulákat, mert a mellékelt video megtekintését követő felháborodásom blokkolt bennem minden kulturált reakciót. Már a részleges és a teljes hasonulás szabályait is összekevertem idegességemben, a zöngés meg a zöngétlen mássalhangzókról nem is beszélve! Tudja, nem kell ahhoz diplomásnak lenni, hogy elszakadjon a cérna ennek a versnek meghallgatása során. Ma költészet napja van. Sebtében írom levelemet, így az esetleges pongyolaságokért előre is elnézést kérek, de annyira megviseltek a látottak, hallottak, hogy nem is szeretnék gondot fordítani sem a stílusra, sem szókincskészletem tudatos felhasználására. Írom csak úgy, ahogy jön ki belőlem. Akkor is így teszek, ha időközben kiderülne, hogy ez az egész csak provokáció, alantas baloldali rémtett, a fényes győzelmet aratott kormánypárt és annak vezetője ellen., hiszen ezt most még nem tudhatom és bevallom férfiasan, nem is nagyon érdekel. 

Költészet napja van, három nappal a választások után kelteződött a felvétel megjelenési ideje és még egy hete sincs, hogy a debreceni kormányzárón elhangzott mindez. Tudja, megettem kenyerem javát és feltehetően, emberi számítás szerint már nincs annyi hátra, mint amennyi letelt, de elárulom önnek, hogy több évtizedes tanári pályám során ehhez hasonlót még nem tapasztaltam! Gyarló, egyszerű állampolgáraként a hazának, nem szeretnék most önnek citálni nálunk - önnél és nálam - sokkal nagyobb, felkészültebb, okosabb, tiszteletreméltóbb értelmiségiektől, csak szerényen megjegyzem, hogy förtelem, ami történt! A kirekesztés magasiskoláját mutatták be a cívisvárosban, egyetemi környezetben, arany érdemkeresztes előadásban. 

„Fecseg a felszín, hallgat a mély…”- mondta Attila, de most a mélynek ideje megszólalnia. Ön és mindazok, akik áldását adták, kérve, vagy akár kéretlenül ehhez a democsokráciás szavalathoz, olyan mélyre süllyedtek a felszínes fecsegéseikben, kommunikációs néphülyítéseikben, alantas szándékú közéleti parkettáncolásaikban, politikai ripacskodásaikban, hogy annál lejjebb ebben az országban ezidáig nem volt, nincs és remélem nemsokára eljön az ideje annak, hogy nem is lesz! Azt kívánom önnek, mint a magyar nyelv és irodalom tanára, hogy mindaz, amit a mellékelt vers sugall, hulljon vissza az ön és az önhöz hasonlók fejére halmozottan! Megalázták nem csak József Attilát, (a költészet napját/szerk) nem csak a magyar választók millióit, ha nem tudná többszörösét azoknak, akik önre és pártjára adták voksukat, azzal, hogy „ahogyan szavaztál úgy bánjanak veled” fenyegetésével mutatnak önök erőt és bátorságot a nemzetnek! A vers elmondása után ön fülig érő szájjal fogott kezet azzal a színésszel, aki vehemensebben, mint bármely ismert nemzeti radikális, adta elő ezt a förmedvényt. Nem ok nélkül tette! Tetszését ezzel nyilvánította ki! Szégyellheti magát, hogy ezzel a gesztussal egyetértését fejezte ki az előadott vers mondanivalójával. Én nem szórok sem átkot, se burkolt fenyegetést önökre! Önökre, akik békemenetestől, kormány és pártszóvivőstől az ellenzéki erőszakról papolnak nap, mint nap, miközben egy minapi kampányzárón így viselkedve erősítik meg újra, hogy bort isznak és vizet prédikálnak, vagy ahogy ön mondaná, ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt, amit teszek! A kubatovi zárókép is az ön lelkén szárad! 

Tudja miniszterelnök úr, senkit nem felejtünk és semmit nem felejtünk. Ha az ön ereje és bátorsága, híveivel és támogatóival együtt ilyen és ehhez hasonló produkciókban nyilvánul meg, akkor csúfos véget jósolok önöknek! Mert eljön az idő, amikor nem csak a német megszállási emlékművet fogják itt bontani, hanem az önök államberendezkedését is! Bár Kotzián Rudolf verse 2004 december 5-i népszavazásra íródott és a következő esztendő húsvétjára egészült ki, de aktualizálása az önök részéről az április 6-i választásokra szándékos és tudatos volt, ezt ön sem tagadhatja! „De míg e Földön élsz - csak, hogy el ne feledd -, Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!” Ezzel az idézettel búcsúzva, kérem a mindenhatót én is, ön helyett, hogy tegyen igazságot levelem témáját illetően és annak megfelelően döntsön majd mindannyiunk sorsáról a jövőben!

Egy magyar tanár a sok közül…

A videót, aki akarja, megnézheti a forrásoldalon itt: http://www.13keruleti-hirhatar.hu/hirek/egy-tanar-levele-orban-viktorhoz



Kóczián versét Dánielfy Zsolt színész adta elő, aki Debrecenben 1990 óta az első önkormányzati választáson Fidesz-jelöltként megválasztott egyéni képviselő és 1998 ősze óta minden ciklusban újraválasztották. Állandó tagja a városi közgyűlés kulturális bizottságának. 2006-tól a kulturális bizottság alelnöke. 2014. március 15-én Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere  Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adott át a képviselő/színművésznek.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Újabb rekordon a magyar államadósság

2014. április 15., kedd, 10:27 • Utolsó frissítés: 3 órája
Szerző: 


Április 11-én 24 487,4 milliárd forintot, vagyis a GDP 82,9 %-át tette ki a központi költségvetés bruttó adóssága – áll az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi jelentésében.



Április 11-én a központi költségvetés bruttó adóssága az előzetes adatok alapján 24 487,4 milliárd forintot tett ki, ami 2488,8 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz, és így az előzetes számítások alapján a GDP 82,9 %-át tette ki – közölte az ÁKK.
Idén február 21-én a központi költségvetés adóssága még csak 22 934,8 milliárd forintot tett ki, miközben a januárban beállított 22 844,2 milliárd forintos érték is már történelmi rekord volt.
A mostani növekmény egyrészt tartalmazza az önkormányzatoktól idén átvállalt adósságot is, amely ugyan növeli a központi költségvetés adósságát, ugyanakkor nem érinti az államháztartás teljes adósságát – írja az államadósság-kezelő, másrészt az adósságot ideiglenesen növeli a március végén kibocsátott 3 milliárd USD összegű devizakötvény, amely a júliusi és a novemberi devizalejáratokat finanszírozza, így éves szinten nem emeli az adósságot.
Az előzetes adósságrátát az előző év végi GDP és a tárgyév végi várható GDP felhasználásával, lineárisan interpolált GDP becsléssel számítja az ÁKK.

http://hvg.hu/gazdasag/20140415_Csucson_az_allamadossag



Isten, áldd meg a magyart, jókedvvel, bőséggel!




1 megjegyzés:

  1. Nincs itt semmi baj - a FIDESZ- pártiak majd mind tejben-vajban fognak fürödni, a többi munkaképes meg külföldre megy, a szülőknek küldik haza a devizát, és Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, Mert itt van már a Kánaán!

    VálaszTörlés