2014. március 2., vasárnap

Ukrajna mi lesz veled? 03-02.


Bízzunk benne, hogy végül minden a legjobban alakul!! Minden jó, ha a vége jó!
(szerk)

Románia is bejelentette területi követeléseit

2014.03.02 12:15
 
Bukarest eddig feltűnően csendben volt a Kijevben alakuló forradalom láttán. Miközben Lengyelország területi követelésekkel lépett fel Ukrajnával szemben, a magyar(országi) külügy pedig aktívan részt vett a felforgatásban, Romániától alig lehetett hallani agresszív, követelőző megszólalásokat.
Traian Basescu román elnök a Kijevben lezajló hatalomátvétel alatt feltűnően csendben volt, olyan, a korábbiakhoz képest enyhe nyilatkozatokat lehetett hallani részéről, hogy "az ukránoknak joguk van dönteni országuk jövője felől", valamint az akkorra már több rendőr haláláért felelős felforgatókat "békés tüntetőknek" nevezte.
A román külügy nem mert határozott állásfoglalást kiadni mindaddig, amíg az első orosz reakciók nem mutatkoztak. Úgy féltek mint a tűztől, Bukarest azt követően mert csak határozottabb kijelentéseket tenni, miután megmutatkozott az orosz válasz természete, és az oroszok ahelyett, hogy azonnal tankokkal vonultak volna Kijevbe, az államközi egyezményeknek megfelelően, jogilag megalapozottan jártak el.



Basescu ennek tudatában ki merte nyitni a száját és elhangzottak az első agresszív nyilatkozatok is. A román államfő a nyelvtörvény eltörlését követően felszólította Kijevet, hogy tartsa be a román kisebbség jogait, mert ha nem teszik, akkor addig tartott Ukrajna területi egysége. „Jelen pillanatban a román kisebbség nem avatkozott be a konfliktusba és ez helyes. A probléma a román kisebbség jogainak visszaállításában van, mert Ukrajna az egységét csak úgy tarthatja meg, ha a vezetés tiszteletben tartja a nemzeti kisebbségeket." Basescu emellett felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajnában mintegy 400 ezer román él, területileg többnyire egységesen.
Korábban a román külügy Janukovicsra próbált nyomást gyakorolni, hogy "ne alkalmazzon erőt" a lefizetett szélsőjobboldallal szemben. Most pedig a kormányra juttatott cionfasiszták felé fogalmaz meg követeléseket. Láthatóan nem tudják, hogyan reagálják le a helyzetet, mert a román vezetés már most sakkhelyzetben érzi magát.
Basescu tudja nagyon jól, hogy ha megkezdődik Ukrajna feldarabolása, Románia megkaparinthatja a románok lakta területeket. Emiatt meg is fogalmazta a területi követeléseit. De a román elnök ugyanakkor azt is tudja, hogy ha megkezdődik Ukrajna feldarabolása, az a határok újrarendezéséhez vezethet Kelet-Európában. Ha a románok megkapják amit akarnak, a lengyelek megkapják amit akarnak, Székelyföldön is felerősödnek majd a függetlenedési törekvések. Mivel Románia NATO csatlósállam és perifériaállam, Moszkvának érdekében áll Románia sakkban tartása, emiatt Székelyföld függetlensége alapja lehet egy a NATO visszaszorítását célzó műveletnek.
Emiatt a román külügy az oroszoktól úgy fél mint a tűztől. Nem is alaptalanul. Ha Basescu tovább folytatja a követelőzést, nagyon hamar megégetheti magát.
Molnár István



 Páncélosokkal közelednek az oroszok, ukrán katonák álltak át
2014. március 02., vasárnap, 11:05 •
Szerző:


Egyre tapinthatóbb a feszültség Krímben. Az ott állomásozó ukrán egységekből katonák állnak át a helyi önvédelmi erők oldalára, az oroszok közben harci járművekkel tartanak Szimferopol felé.
Több száz orosz katona tartott vasárnap reggel a dél-ukrajnai Krím fővárosába, Szimferopolba Szevasztopolból - jelentették az AP amerikai hírügynökség tudósítói a helyszínről.


Szimferopol szombat este
Fotó:
Az újságírók 12 Tyigr típusú, gépfegyverrel felszerelt, katonákat szállító páncélozott terepjárót és két mentőautót láttak a Szevasztopol kikötővárosból Szimferopolba vezető úton. 
Orosz hírügynökség: Ukrán katonák álltak át
A Krímben állomásozó ukrán egységekből katonák állnak át a helyi önvédelmi erők oldalára - jelentette ugyancsak a helyszínről az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség vasárnap.
A beszámoló szerint sok, a jelenlegi kijevi vezetéssel elégedetlen katona elhagyja egységét.
Vannak egész egységek is, amelyek bejelentették, hogy készek teljesíteni a krími önvédelmi erők vezetésének parancsait - állította egy szemtanú.

 http://hvg.hu/vilag/20140302_Pancelosokkal_kozelednek_az_oroszok_ukran


*





Ukrajnában a nyugat helytartói "kormánya" elkövette az eddigi legnagyobb hibát, amit mostmár nem tudnak visszájára fordítani. Az illegitim zsidó államfő, Turcsinov teljes mozgósítást rendelt el az ukrán hadsereg számára. "Odafent" a hivatalokban úgy gondolták, hogy a két fehér nép mészárolja le egymást, ők pedig majd felveszik az IMF-hitelt és jól meggazdagodnak belőle.

A Krím-félszigeten állomásozó ukrán alakulatok ennek hatására azonnal letették a fegyvert. Minden felszerelést, fegyvereket és lőszert leadtak az oroszbarát népi milíciáknak. Az ország más részeiről, ahová még nem vonultak be orosz csapatok és népi milíciák sincsenek, tömegesen érkeznek a lemondó levelek.

Krím miniszterelnök-helyettese bejelentette, hogy az ukrán csapatok maradnak a térségben, de immár civilként, minden harceszközt, páncélosokat és fegyvereket átadtak a népi milíciáknak. Ukrajnában először megtörténhet, ami mindeddig soha: a zsidó gyarmatosítók nem tudják két fehér ország hadseregeit egymás ellen fordítani.


*


Az ukrán különleges közbiztonsági rendőrség, a Berkut tagjai szerda este letérdeltek Lembergben a tömeg előtt, hogy megkövessék az embereket.
 
Cikk szerzője: hvg.hu/MTI
Publikálva: 2014. február 27., csütörtök, 09:38
Frissítve: 2014. február 27., csütörtök, 10:51



 
A Berkut ukrán különleges rendőri egység felszámolásáról írt alá parancsot Arszenyij Avakov megbízott ukrán belügyminiszter szerdán.
"A Berkut nem létezik többé" – fogalmazott a közösségi oldalon Avakov, aki még kedden írta alá a parancsot a kijevi tüntetők elleni erőszakos bevetésekben oroszlánrészt vállaló belügyi szervezet felszámolásáról.
A Berkut (szirti sas) gyors reagálású rendőri erőt 1992-ben hozták létre az ukrán különleges rendőri egységek tagjaiból.

 http://hvg.hu/nagyitas/20140227_Foto_berkut_feloszlatas


 *

Gyorshír: A Föderációs Tanács jóváhagyta az orosz csapatok bevetését Ukrajnában

2014.03.01 17:12
 
Az orosz Föderációs Tanács (a parlament felsőháza) ma jóváhagyta Vlagyimir Putyin elnök kérését orosz csapatok bevetésére Ukrajnában (tehát nem csak a Krím-félszigeten). A felsőház határozata értelmében első lépésként békefenntartókat küldenek a Krími Autonóm Köztársaságba, hogy a térség stabilitását biztosítsák.



Várhatóan más orosz többségű területek is kérik majd az orosz békefenntartók küldését. A mai napon Harkovban is felhúzták az orosz zászlót a kormányépületeken.


 *




Éjfélkor elkezdődik...

Képen: Ezeket a katonailag kiképzetlen gyerekeket küldik neki az orosz speciális erőknek.

A mai nap folyamán Ukrán idő szerint éjfélkor elkezdődik a Krím félsziget visszafoglalásának kísérlete ukrán részről, ami hivatalosan is a háború kezdetét veszi. Komolyodik a helyzet, aki nem Ukrán hű, vagy még csak nem is Ukrán, annak javasoljuk a határ átkelését minél hamarább, amíg le nem zárják. akár percek múltán is bekövetkezhet! 2014.03.02

Ma reggel kiadták a parancsot a Katonai egységek mobilizációjára, ami annyit tesz, hogy a 18 és 50 év közötti férfiakat mozgósítanak, ha volt katona, ha nem, ha jogilag megúszta a besorolást, ha nem, akár beteg akár nem kivétel a rokkantak illetve komoly betegséggel rendelkezők. Továbbá ne feledjétek,h napok óta hadi állapot van, ami anyit jelent,h új jogi szabályok lépnek fel és ezek megszegése bíróságot sem von maga után, amig a helyzet tart (remélem értitek ez mit jelent).

Forrás: 24es Ukrán hírcsatorna, szerint Андрій Володимирович Парубій, az Ukrán hadsereg megszervezéséért kijelölt felelős, aki a zavargások csillapodása után lett kinevezve (ideiglenesen a választásokig), reggel jelentette be.

SVPSZ



 *



 Péterfalva Község

 
 Figyelem!
Az elmúlt órákban számtalan információ látott napvilágot az ukrajnai válságos helyzet kapcsán. A Péterfalvai Polgármesteri Hivatal kéri a lakosságot nyugalma megőrzésére, mivel a jelenlegi állapot szerint nincs hivatalos parancs behívásra katonai szolgálatra! A Tiszabecs-Tiszaújlaki határforgalom is zavartalanul működik, vagyis nem zárták le a határt! A Péterfalvai Polgármesteri Hivatal éjjel-nappal a polgárok rendelkezésére áll; információt személyesen vagy az alábbi telefonszámon kaphatnak:
32-396, 32-322, 32-338

*


*

"Csak most emelkedett az energiaszint olyan szintre a bolygón és univerzum szerte,
 hogy az elérte az átbillenési pontot. A sötétség kora véget ért. 
A Föld bolygó soha többet nem fog egy másik háborút látni, egy másik népirtást,
 vagy egy újabb tömeges méretű szabadság elnyomást."
St.Germain 



Isten tudja mi lesz ebből, de valami szép és jó dolog indult el, minden gonosz erő ellenében...
 (szerk)


Oh Happy Day - Sister Act 2 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése