2014. március 7., péntek

Mitől nő a nő? - Pozsgai Nikoletta 03.07.


Nőnap ürügyén  a nő és férfi olvasóimnak is ajánlom. A videót meg különösen. (Ezt én tettem a bejegyzés elé, mert nagyon kedves nekem.)
Dombi Katalin 

Éljen minden bájos szép nő 

 



Mai ÉNErő Ébresztő üzenet:  
Minden nőben a lét teljessége ünnepel.
 Ünnepli az állandó változás csodáját, 
az anyagba teremtés lehetőségét, a növekedést és a bőségbe áramlást. 
Az Örök Nő örökké nő és mindig van még ki nem nyitott szirma. 
Örökké nyíló sziromzatú virága a teljességnek. 



Mitől nő a NŐ?

A női mintákat látva, megfogalmazódott bennem egy kulcsmondat a Nőiség legfőbb titka kapcsán: a nő attól Nő, hogy folyton nő, növekszik és a környezetét növeli, táplálja és gazdagítja. 
A nők egyéni életbeli, generációs és kollektív törései visszavezethetők arra, hogy a nő megállt növekedésében, nem növelte-táplálta gyermekét, társát, környezetét és nem gazdagította ÖnMAGának megosztásával, kiteljesítésével a világát. Nem tudta átadni ajándékát.

A múltat önmagadban oldd fel, s lépj tovább
Lehetne firtatni, hogy ki/mi állította meg, szorította vissza vagy nyomta el a nő fejlődését, egyéni kibontakozását az elmúlt évezredekben. De nem firtatni, s főleg nem felhánytorgatni kell - hanem feloldani magunkban a múltat, legyen az egyéni, generációs vagy kollektív női mintázat. Nem a férfit kell bántanunk, s nem is egymást. Ha így teszünk, elválasztjuk magunkat tőlük, s a "frontvonalak" kiépülnek és állóháborúvá válhat az életünk.

Békekötés
A továbblépéshez békét kell kötnünk a múltunkkal. Elfogadni azt ami volt, úgy ahogy volt. S magunkban meggyógyítva a sérült én-részeinket, női mintáinkat és negatív férfi emlékeinket, valóban lehetséges a továbblépés.

A Béke a Nőben születik és belőle árad ki a Földön
Békét kötve egymással, végre férfi és nő megtalálhatja egymást és jó kapcsolatot alakíthatnak ki. Egymást támogató felekké válnak, melynek a NŐ a kiindulóalapja, hiszen ő az, aki önmaga is nő, növekszik, növel, táplál és gazdagít. Ezért a nő az alapja az új évezred megújulásának. A rémálmaiból felébredt nő, a negatív emlékeit meggyógyított nő, aki újra lehet NŐ. Szakrális és spirituális értelemben ugyanúgy mint fizikai és lelki értelemben. Teljes létéből és lényéből fakadóan. A nő a békét választja, minden lélegzetével az életet szolgálja. ÉletAsszony. Benne születik és belőle árad ki a béke a Föld egészén, mely béke először ő benne születik meg, majd kiterjeszti a kapcsolataiban, ebbe neveli a gyermekeit. Újra és újra megteremti a békét immár kívül is.

A születő béke a Férfi és Nő Új Szövetségének kiindulópontja
Az új szövetség férfi és nő között csak akkor jöhet létre, ha a nő (és a férfi) önmagán belül meggyógyítja a múltat, a modern időkben tudja teljes lényét megélni - az új körülményekhez jól alkalmazkodva, azokkal élni tudva, s nem a múltba beleragadva.
Mindehhez fontos, hogy a nők ráébredjenek a bennük rejlő csodákra, a kiapadhatatlan belső erejükre, az ezerarcú földi Istennő mivoltukra, a szerelmük és szeretetük férfit és a Földet felemelő erejére. S fontos, hogy az önbecsülésük megerősödjön, s meggyógyítsák a férfiakról alkotott belső képeiket - régi emlékeken alapuló meggyőződéseiket. 

 Teljes, örömteli életet kívánok  Neked!
 Szeretettel:
 Pozsgai Nikoletta
 kineziológus, életmód-tanácsadó és  terapeuta
  női önmegvalósítás specialis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése