2014. március 23., vasárnap

Példaértékű összefogás! Magyarország ma


Tisztelet mindenkinek aki megkönnyíti az életét! Megható mese, ma, Hazánkból

Példaértékű összefogás! Magyarország ma...
 egy más dimenzióból


12 éve várja vissza halott gazdáját a hűséges kutyus Mátyásföldön!

Beni gazdája, egy cukrászmester 12 évvel ezelőtt halt meg. Nem maradt utána senki, csak a kutya. Aki attól a pillanattól kezdve hajléktalanná vált, mert a házat kétlábú hajléktalanok szállták meg, Benit elüldözték, hogy miután a házat kifosztották, fel is gyújtsák. Beni kóbor kutya lett. De esténként mindig visszatért. Pontosabban a volt házával szemben, a Villő utca 10-ben ütötte fel a tanyáját, onnan ugyanis tökéletesen rálátott elpusztult hajlékára.

A négy lábon járó hűség nemcsak könnyeket csalt az itt élők szemébe, de meg is mozdította a kis közösséget. Etetni kezdték a kutyát, a szemben lévő gyermekétkeztetési vállalatnál is mindig akadt számára néhány falat, nem beszélve a cukrászdáról, hiszen Beni ráadásul édesszájú is. Mások szerették volna befogadni őt, még kutyaházat is kerítettek, de ha valahol megpróbálták Benire rácsukni az ajtót vagy a kaput, az utolsó pillanatban mindig eliszkolt. Hogy is ne! Mert mi lesz, ha éppen akkor toppan be az elvesztett gazdi, amikor nincs az őrhelyén…

Beninek azóta már chipje is van, amely menlevélként igazolja, hogy ő "önkormányzati kutya". Kovács Péter polgármester szabályos menlevelet állított ki Beni számára. Ha évtizednyire itt él közöttünk – írta –, és soha nem volt probléma vele, öregkorára már ne üldözzék! És nyakörv is került Beni nyakába, amely szerint Beni tulajdonosa immár a kerületi önkormányzat.
Nehezen tűri, ha bezárják. Még mindig gazdiját várja, és attól fél, ha végre felbukkanna a cukrász, nem tud majd hozzá rohanni.

– Két évvel ezelőtt megtört a jég – Kinézte magának a Villő utca 10-ben élő Zsókát, és szabályosan örökbe fogadta. Mármint Beni a Zsókát. Előbb csak bemerészkedett a lakásába, aztán kicsit ott is maradt, s amikor jött a tél, ott aludt. Akkor már együtt volt a „kemény mag”, vagyis a Beni-brigád, amely most éppen öttagú. Zsókánál lakik, ha nincs hideg, akkor a kapualjba tett matracon, amely mellett kis papíron figyelmeztetés: „Vigyázat! A Beninek a rossz fogai miatt veszélyes csontot adni, illetve csak felügyelet mellett szabad.” A szemben lévő lakásban, Csonka Ferencéknél fő a vacsora: Beni minden délután pontban fél hatkor érkezik, néhány vakkantással jelzi, hogy megjött, addigra Klárika már el is készült az aznapi menüvel, belerejtve a szükséges gyógyszereket is. 


Beni öreg legény, van vagy 14 éves, kicsit itt is, kicsit ott is hasogat, de hát emberléptékkel már bőven száz fölött jár… Karácsonykor saját fenyőfát kapott: a parkolóban lévő meggyfához erősítették. Az óvodások vágták ki papírból és rajzolták, festették tele, s persze szép számmal érkeztek becsomagolt, szalaggal átkötött ajándékok, amelyeknek Beni épp úgy örült, mint egy kisgyerek..

Tisztelet mindenkinek aki megkönnyíti az életét! Megható mese ma Kishazánkból 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése