2014. március 23., vasárnap

Hungarikum lett az akác 03.21.


Ez a lépés talán megvédi értékeinket az EU-tól, mivel legutóbbi hírek szerint az Európai Unió az akác korlátozására, kiirtására, illetve támogatásból történő kizárására törekszik. /Sandal


Hungarikum lett az akác
 
Hungarikum lett gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka, a Zsolnay-porcelán és kerámia, a 100 tagú cigányzenekar, a Gundel-örökség, valamint a Pick téliszalámi – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke Budaörsön, a bizottság keddi ülését követően.
 
A testület döntött arról is, hogy a Magyar Értéktárba kerül a magyar akác, a magyar akácméz, az Ajka-kristály, a höveji csipke, a tárogató, valamint a Nagycenk és Kiscenk közötti Széchényi-hársfasor.
 
Fazekas Sándor kiemelte, hogy az új hungarikumok olyan rendkívül értékes teljesítményei a magyarságnak, amelyek határokon kívül is ismertek és elismertek. A magyar kiválóságok száma ezzel 34-re emelkedett.

(Ez a lépés talán megvédi értékeinket az EU-tól, mivel legutóbbi hírek szerint az Európai Unió az akác korlátozására, kiirtására, illetve támogatásból történő kizárására törekszik.
 
és fényörvény..hu
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése