2014. március 23., vasárnap

Önfenntartó ház, a jövő otthona - Earthship ház

Az Earthship-ek egyfajta előrelátóan kigondolt és megalkotott élő házak. Ha valaki emellett dönt, úgy kell terveznie, hogy “lekapcsolódik a hálózatról”. 


Önfenntartó ház, a jövő otthona 
Írta: Administrator   
2014. február 20. csütörtök
okohaz
A ház szinte egy élő organizmus. Magának készíti az energiát, megoldja környezetvédő módon a víz- és szennyvízkezelést és így tovább. Teljesen újrahasznosított anyagból készülnek, és rendkívül Föld-Barátok! Az Earthshippek elterjedése sok érdekbe ütközne, szinte megsemmisíthetnék velük a “mátrixot”.

1. Nézzük meg milyen fantasztikus ezekben élni!
Csak azért, mert önfenntartó módon szeretnél élni, nem azt jelenti ám, hogy primitív, 19.századi körülményekbe kell visszakényszerülnöd! Akár hiszed, akár nem, ezek a lakások minden elvárásnak megfelelnek, melyet a 21. században elvárhatsz egy tipikus ottontól. Szerintem a képeket látva, tátva marad a szád!
okohaz0 
2. Ingyenes élelmiszer
Nem számít, hogy milyen éghajlaton építed, az Earthshipben egész évben termelheted a saját élelmiszeredet, a 2 üvegháznak köszönhetően, mellyel minden ház fel van szerelve! Opcionálisan választhatunk úgy, hogy építsenek egy halastavat vagy tyúkólat is, mely folyamatos forrása a tojásnak, húsnak.
okohaz1 
3. Kíváló víz újrahasznosítás
Az Earthship ragyogó eső betakaró rendszerrel bír, mely biztosítja a víz újrahasznosítását. Először is a víz összegyűlik az Earthship tetejében, ez tölcséren megy le a ciszternába, ami egy víztisztítóba engedi tovább jutni, majd ez iható formában jelenik meg a lakás vízcsapjaiban, zuhanyzóiban, és ez öblíti a wc-t is. Az úgynevezett “szürke víz”, melyet már használtunk az otthonunkban, a szivattyúkkal tovább jut az üvegházban lévő, és minden további növényzet részére.
okohaz2 
4. Energia
A szélturbináknak, és a teljes tetőt befedő napelemeknek köszönhetően, soha nem lesz villamosenergia hiányod, ha csak nem használod túl szélsőséges mértékben.
okohaz3 
5. Nincs számla!
Azon felül, hogy nem jönnek számlák többé, azaz minden ingyenes mit takar még?
Ha nincs számla, akkor nem kell dolgoznod.  Ergo: azt csinálsz az időddel, amit csak szeretnél!
Ne feledd, hogy az Earthship 100 %-ban önfenntartó, soha többé nem kell aggódnod az élelmiszer vagy az aktuális politikai hatalom döntései miatt, mert nem igazán érintenek az áremelések. Az idődet innentől fogva ténylegesen azzal töltheted, hogy tökéletesítsd magad a hobbijaidban. Ültess, fess, tanulj gitározni, vagy amit csak akarsz! Képzeld csak el, milyen lenne, ha azok a dolgok, melyekre csak összpontosítottál egész életedben, hirtelen teret és időt kapnának benne?
okohaz4 
6. Könnyen építhető
Egy nemrégiben lezajlott Earthship konferencián részt vett egy páros, akik megépítették a saját 3 részes Earthship házukat, és úgy, hogy egyáltalán nem segített nekik ebben senki, 3 hónap alatt készültek el vele.
Ők ezelőtt soha, semmit nem építettek, mégis képesek voltak rá. Még drága berendezésekre sem volt szükségük a munkák elvégzéséhez.
okohaz5 
7. Olcsó
Akár hiszed, akár nem, ez a ház felháborítóan olcsóbb, mint egy tipikus otthon. A legalapvetőbb Earthship teljesen ésszerű áron készíthető el, 7.000 $-ból a tied! Nyilván attól függően, hogy mennyire díszesre tervezed, mennyire akarsz feltűnő lenni, ez mehet feljebb.
okohaz6 
 Forrás: zacc.cafeblog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése