2014. május 13., kedd

Ingyenélők? - Alapjövedelem 05.13.


 Valaki az ingyenélőket emlegette a neten egy hozzászólásban az alapjövedelemhez. "..felfogták-e az ingyenélők is..."  Erre a saját válaszom:


 Ingyenélők?

Sok "ingyenélő" felfogta, hogy nincs értelme gürizni, ha úgyse tud jobban megélni a munkából, mint a segélyből. El se tudják sokan képzelni, hogy milyen kevés pénzért dolgoznak manapság emberek.... 

Vagy milyen az, amikor már nem is akar dolgozni, mert inkább az utcán él, nyomorban, alamizsnából, de szabadon! Nem rabszolgaként és megalázva!! 

Más ingyenélőknek pedig nem jut munka, mert egyszerűen nincs.. Hiába tűzte ki Viktor a célul, hogy mindenkinek legyen munkája! Ez már kivitelezhetetlen a jelenlegi gazdasági rendszerben. A "fejlődés", az egyre nagyobb haszon elérése, épp ez ellen dolgozik. Amikor pedig  külföldi befektetőket hív be, azok kiviszik a hasznot az országból, és a magyar dolgozók jóval kevesebb bérért dolgoznak, mint más országokban. Jó ez nekünk?

A változás beiindító kulcsa tehát elfogadni, hogy mindenkinek jusson kenyér és fedél.... vagyis feltétel nélküli alapjövedelem... garantált alapjárandóság.

Végre jussunk el odáig, hogy ne irritáljon bennünket az, ha a másik ember alapmegélhetése biztosítva van, akkor is, ha nem dolgozik! Itt tudunk fordítani egy nagyot az egész társadalom ügyén!

Ne akarjuk rákényszeríteni senkire, hogy rabszolga legyen.... mert bizony ma minden dolgozó ember az... Ha tudja, ha nem. Ki vagyunk használva, be vagyunk csapva, ki vagyunk fosztva ebben a rendszerben. Ha érezzük, ha nem.Ennek ideje már véget vetni!

A gyakorlatban kivitelezhető, finanszírozható az Egyetemes Alapjövedelem. Érdemes utánanézni a neten.

Találtam egy idézetet, ami továbbgondolásra indítja az embert:

Götz W.Werner : 


"AZÉRT VAN A FELTÉTEL NÉLKÜLI JÖVEDELEM, 
HOGY DOLGOZNI TUDJUNK, 
NEM PEDIG AZÉRT DOLGOZUNK, 
HOGY JÖVEDELMÜNK LEGYEN."

 https://www.facebook.com/goetzwerner

Töprengjünk csak el nyugodtan ezeken a mondatokon. Miért is dolgozunk ?...

Dombi Katalin 



Fénykép: "Az alapjövedelemre azért van szükség, mert egy nem önellátó társadalomban a magas munkanélküliségi arány már nem az emberek hibájából következik, hanem ezt a kapitalista termelői-fogyasztói rendszer logikája okozza. Az alapjövedelem megvédi az embereket a társadalmi kirekesztéstől, az egzisztenciális félelmeitől. Ez még azt is jelenti, hogy megszűnik a munkanélküliek megbélyegzése, ami a jelenlegi rendszerben elkerülhetetlen. Egy olyan társadalom, melyik ezt a megbélyegzést elfogadja, megsérti az emberi méltóságot és a munkához való jogot." 

Akinek tőkejövedelme van, annak sokszorozott alap-jövedelme van.
Akinek van munkája, annak addig van alap-jövedelme, amíg van munkája. 
Akinek meg nincs munkája és nincs tőkéje sem, annak a puszta léte kerül veszélybe. 

- Ám láthatólag még sokan nincsenek tisztában azzal a közténnyel, hogy az alapvető javakhoz mindenkinek mindenképpen hozzá kell férniük. Merthogy az alapvető javak a megélhetési szükségletek biztosítására szolgálnak. 

Tehát a feladat az, hogy minél többek minél többeket tájékoztassanak arról, hogy az Európai alapjövedelem bevezetése elmaradhatatlan társadalmi szükségszerűség.  

Rajtad áll, hogy továbbítod az információt.


 Európai mozgalom a garantált alapjárandóság bevezetéséért!



 "Az alapjövedelemre azért van szükség, mert egy nem önellátó társadalomban a magas munkanélküliségi arány már nem az emberek hibájából következik, hanem ezt a kapitalista termelői-fogyasztói rendszer logikája okozza. 
Az alapjövedelem megvédi az embereket a társadalmi kirekesztéstől, az egzisztenciális félelmeitől. 
Ez még azt is jelenti, hogy megszűnik a munkanélküliek megbélyegzése, ami a jelenlegi rendszerben elkerülhetetlen. 
Egy olyan társadalom, melyik ezt a megbélyegzést elfogadja, megsérti az emberi méltóságot és a munkához való jogot." 


Akinek tőkejövedelme van, annak sokszorozott alap-jövedelme van.
Akinek van munkája, annak addig van alap-jövedelme, amíg van munkája.
Akinek meg nincs munkája és nincs tőkéje sem, annak a puszta léte kerül veszélybe.


- Ám láthatólag még sokan nincsenek tisztában azzal a közténnyel, hogy az alapvető javakhoz mindenkinek mindenképpen hozzá kell férniük. Merthogy az alapvető javak a megélhetési szükségletek biztosítására szolgálnak.

Tehát a feladat az, hogy minél többek minél többeket tájékoztassanak arról, hogy az Európai alapjövedelem bevezetése elmaradhatatlan társadalmi szükségszerűség.

Rajtad áll, hogy továbbítod az információt.

Forrás:
Egyetemes alapjövedelem - havi fix.

Közösségi szervezet
Európai mozgalom a garantált alapjárandóság bevezetéséért! 
Egyetemes alapjövedelem mozgalom. Magyar szekció. Civil társaság. 



 Feltétel Nélküli Alapjövedelem - konferencia az európai jóléti egyenjogúság megteremtése érdekében
2014. Európa Parlament - az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság szervezésében. Lásd:




3 megjegyzés:

  1. Áldott Katalin! És Áldottak, kik e sorokat olvassátok!
    Számomra azon sorok jutottak eszembe, melyeket a Galaktikus Föderáció lépéseiről, illetve annak késedelméről írtak néhányan. Eszembe jutott, milyen türelmetlenek voltak egyes hozzá szólók. (talán okkal) És most itt egy példa. Egy áldott kezdeményezés, amit ugyan "európainak" kiáltanak ki, de természetesen bizonyos erők tevékenységéről van szó, akik szeretnék ha nem az eredeti kezdeményezők fürödnének a dicsfényben!. Mindegy, 500 év után még egy dicsőséget elvesznek a MAGyaroktól, ugyan kit hat meg?
    Na de...!
    Érdekes módon senki nem említi meg Dubai-t, Kuwait példáját, ahol ez a rendszer kiválóan működik, pedig jóval szegényebb államok (IGEN, JÓVAL SZEGÉNYÉBBEK MINT MAGYARORSZÁG)! Ezen keleti térségek kincsei a felszín alatt fekvő természeti forrásokra épít, és azokat számszerűsítve mintegy fedezetként, átváltják havi járandóságra. Magyarország alatt nem olaj található, hanem annál jóval több: víz, gáz (gáz nagyhatalom lehetnénk, ha engednék) gőz, réz (Recsk) és gondoljunk csak bele, hogy az arany hol tud a felszín felé törni? Bizony a hőforrásoknál. Csak nem rendelkezünk ilyenekkel is? (több mint 100 ledugózott hőforrásunk van!) Ott vannak az értékes termőföldjeink, szóval fedezet van ám bőven. Bizony Hazánk gazdagsága többszöröse a közel keleti országokénál.
    Visszatérve eredeti okfejtésmhez, most újra fel tenném én is a kérdést: valóban kész vagyunk átlépni egy másik világba, mikor nem akarjuk elviselni mások boldogulását?
    Van itt azonban még valami Kedves Katalin! Meglátásai olyan csodálatosak, mindig alázattal, hálával olvasom írásait, kérem, engedje meg, hogy egy kis kiegészítést tegyek még.
    Nem biztos, nem tartom teljesen egyértelműnek, hogy az alapjövedelem általános elutasítást élvez!
    Jól tudjuk, milyen kampány folyik ellenünk - MAGyarok ellen. Vannak erők - akik ma igen sok médiumot irányítanak - itt most a sajtóra gondolok - nagyon, de nagyon nem akarják hogy mi, MAGyarok mással is foglalkozzunk, mint a megélhetésünkkel. A létbiztonságban élők nem csak a gazdaságot, de a szellemet is felvirágoztatják! Aki nem a túlélésért küzd - az talán könyvet, vagy más módszert választ élete kiteljesedéséhez - esetleg felébred... Fiaink, lányaink nem hagyják el az országot, szaporodhatunk - sokasodhatunk minden tekintetben, egyszóval a virágzás alapjait - MAGvait hintenék el ezzel az alapjövedelemmel. (talán úgy gondoljuk hogy csak a profitszerzés volt a "devizahitelek" egyetlen célja? Dehogy! Megnyomorítani és így megbénítani a MAGyart!)
    Összefoglalva mondandóm, bátran kijelenthetem, sok irányított honfitársunk, légyen bármely kasztból - még fújja a sajtó hisztériáját. Valamit azonban elfelejtettünk...(vagy elvették tőlünk?) Sokan nem esznek, ám ugyanezen személyek kezében mindig ott egy szál cigaretta. Látható, hol a gond!
    Már kinevetnek, mikor a leggazdagabb országként Magyarország neve merül fel, kinevetnek, mikor az alapjövedelemnél a munka becsületét, és annak tekintélyét emlegetem. Mert nem értik az emberek. De hogyan érthetnék, mikor egy erős ellenpropaganda van a háttérben???
    Ma már nem vitázom erről senkivel. Elég, ha rávilágítok, milyen káoszt és lehetetlen állapotokat idézett elő az alapjövedelem Kuwaitban, Dubaiban. Nem tehetek mást, mint iróniával megpróbálom a szemeket, füleket nyitni.
    Úgy gondolom, a meggyőzés nem működik. Jómagam maradok az élő példáknál, mert sokan még mindig csak a szemüknek hisznek!
    További Áldott, sikeres munkát kérek és kívánok Mindannyiunknak! Béke legyen szívünkben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hozzászólást! De valami nem világos benne. Mit ért Kuwait és Dubai példáján?

      1) Szegény országok?

      2) "Elég, ha rávilágítok, milyen káoszt és lehetetlen állapotokat idézett elő az alapjövedelem Kuwaitban, Dubaiban." Ez is itt irónia lenne?

      Béke, áldás, szeretet!
      Dombi Katalin

      Törlés
  2. Nem bizonyos helyzet hozza létre a gazdagságot, hanem a gazdagság hoz létre bizonyos helyzeteket!

    VálaszTörlés