2014. május 27., kedd

Erósz, filia, agapé - Meleron


Agapé: A szó átvitt értelmű jelentése a háromfajta szeretet (erósz, filia, agapé) közül a legmagasabb rendű. Az érosz a vágyakozó, a filia a baráti szeretet, az agapé a felebaráti, önzetlen, önfeláldozó szeretet megnyilvánulása. (görög kifejezések)

 " EROS   KERGETÉSE ! - Rengeteg ember megijed attól párkapcsolatai során, hogy Eros helyét Philia váltja fel...és azonnal keresi tovább máshol Eros-t....s ha újra azzal találja magát szembe, hogy ott is egy idő után Philia lép színre....újra menekül, ahelyett, hogy megállna és örömmel fogadná Philiát..aki Erosból született.....hiszen Erosból a Szerelemből-szenvedélyből a kapcsolatok során..Philia lesz....baráti, szerelmes , szeretetteljes, testi-lelki kapcsolat-kapcsolódás.....és ennek folyamodványaként ha még mindíg kitart a pár....Agapé járja át őket....De a legtöbb ember csak hajszolja ostobán Erost....és ha nem találja..mert már Philiává vált....rohan, keres, kutat és boldogtalannak kiáltja ki magát...holott a Boldogsága....ott várná....Agapé karjába...de erre a legtöbb embernek "nincs ideje"...mert hajszolja a boldogságot..amit MEGTANÍTOTTAK NEKI....! (Meleron) "

 EROSZ KERGETÉSE !

" - Rengeteg ember megijed attól párkapcsolatai során, hogy Eros helyét Philia váltja fel...és azonnal keresi tovább máshol Eros-t....s ha újra azzal találja magát szembe, hogy ott is egy idő után Philia lép színre....újra menekül, ahelyett, hogy megállna és örömmel fogadná Philiát.....aki Erosból született.....

hiszen Erosból a Szerelemből-szenvedélyből a kapcsolatok során......Philia lesz....baráti, szerelmes , szeretetteljes, testi-lelki kapcsolat-kapcsolódás.....és ennek folyamodványaként, ha még mindíg kitart a pár....Agapé járja át őket....

De a legtöbb ember csak hajszolja ostobán Erost....és ha nem találja..mert már Philiává vált....rohan, keres, kutat és boldogtalannak kiáltja ki magát...holott a Boldogsága....ott várná....Agapé karjában...de erre a legtöbb embernek "nincs ideje"...mert hajszolja a boldogságot.....amit MEGTANÍTOTTAK NEKI....! (Meleron)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése