2012. augusztus 31., péntek

Az újraprogramozás ideje


 

AZ ÚJRAPROGRAMOZÁS IDEJE
 


 
Ne kérj szeretetet, amíg meg nem gyógyulsz annyira, hogy szeretetet tudj adni és elfogadni!
 
Ne kérj örömöt, amíg nem állsz készen arra, hogy átérezd és elengedd a fájdalmadat, és így érezhesd át az örömöt!Ne kérj sikert, amíg nem állsz készen arra, hogy legyőzd magadban azt, amivel meggátolhatod a sikert.
 
Hát nem lenne pompás, ha el tudnánk képzelni, hogy rögtön megkapjuk,
amit akarunk, vagy rögtön azzá válunk, akivé lenni szeretnénk? Igenis azok lehetünk, akik lenni akarunk, és a miénk lehet mindaz, amit szeretnénk. Csak kérnünk kell.

De először el kell végeznünk az alapozást, a felkészülést.

Egy kertész csak akkor ültet magokat a földbe, ha már előkészítette a talajt, hogy az táplálhassa a magokat. Különben merő tékozlás az ültetés. Tékozlás lenne az is, ha megkapnánk, amit szeretnénk, mielőtt felkészülnénk rá.

Először tudatosítanunk kell magunkban a vágyunkat vagy szükségletünket. 
 
Ami talán nem is olyan könnyű! Hiszen sokan megszoktuk, hogy elhallgattassuk a belső hangot, amely vágyainkról, szükségleteinkről, kívánságainkról beszél. Néha igencsak meg kell szorongatnia az életnek ahhoz, hogy odafigyeljünk rá. Ezután el kell engednünk a régi „programot” – ama hiedelmeket és viselkedésmódokat, amelyek megzavarhatják a jó dolgok befogadását. 
 
Sokunknak erős szabotáló programja van, amelyet még gyerekkorában sajátított el; most ezeket el kell engednünk. Egy ideig „úgy tehetünk, mintha…” mindaddig, amíg elhisszük, hogy jobbat érdemlünk. Ez a folyamat sok elengedéssel jár együtt, s közben a változás lényünk mélyéig hatol.

A folyamat természetes módon zajlik, de olykor intenzív is lehet. Időre van szükség hozzá.

A jót akkor kapjuk meg, ha kérjük, ha hajlandók vagyunk az alapozás munkájából kivenni a részünket.
Dolgozz és várj!! :)

http://www.kineziologiaioldas.hu/
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése