2012. július 16., hétfő

Obama elnöki rendelete július 6.

 
 Egy videó teljes magyar fordítása
Obama elnök 2012. július 6-án nyilvánosságra hozta legújabb elnöki rendeletét. A nagyjából 2200 szavas dokumentum tartalma nemzetbiztonsági feladatokat érint, és készenléti állapot esetén a követendő kommunikációs protokollt ismerteti.

Jóllehet széles körű publicitást nem kaptak, e felügyeleti jogkörök felhatalmazzák az elnököt az USA valamennyi kommunikációs rendszerének irányítására. Hatáskörét tekintve kétség kívül az egyik legjelentősebb elnöki rendelet, ami az USA-ban valaha elfogadásra került.


Az emberben jogosan merül fel a kérdés: e totalitáriánus rendszer bevezetésére miért éppen most van szükség?


Az elnök érvelése szerint elengedhetetlen, hogy kritikus helyzetben az ország bármely lakosát el lehessen érni. Állítása szerint a kommunikációs eszközök ilyen célú használatára minden körülmény között meg kell teremteni a lehetőséget, a nemzetbiztonság és a hatékony veszélyelhárítás biztosítása, valamint az ország ellenálló képességének javítása érdekében.


Vajon milyen veszélyre és fenyegetettségre számít az amerikai elnök, mely elegendő indok arra, hogy
az Egyesült Államok valamennyi telekommunikációs rendszere és kommunikációs eszköze kormányirányítás alá kerüljön? Az elnök talán az Internet teljes leállásával számol? Milyen események adhatnak neki felhatalmazást arra, hogy teljes egészében lekapcsolja a kommunikációs hálózatot? Vajon azért történik mindez, mert Obama egy a szeptember 11-éhez hasonló tragédiától tart? Vagy netán a 2010. május 6-i tőzsdepánik megismétlődésétől fél? Mit tud az amerikai elnök, amiről nekünk fogalmunk sincs? És a kormánynak miért érdeke megakadályozni azt, hogy az emberek kommunikálni tudjanak egymással egy az egész nemzetet érintő veszélyhelyzet esetén?

Az amerikai kormány hivatalos website-ján, az ország kommunikációs rendszereivel kapcsolatosan üzemeltetett oldalakon az áll, hogy a kormányirányítás alatt álló infrastruktúra jelenleg a vezetékes és vezeték nélküli, műholdas, kábeles és a műsorközvetítők által használt összeköttetéseket, továbbá az Internetet támogató hálózatot és egyéb kulcsfontosságú információs rendszereket tartalmaz.

Mindez azt sugallja, hogy országa Internet hálózatát az amerikai elnöknek sikerült teljes uralma alá vonnia.

Obama továbbá javaslatot tett arra is, hogy a Belbiztonsági Minisztérium, a Pentagon, valamint az FCC, azaz a Szövetségi Kommunikációs Bizottság és más kormányhivatalok embereinek összevonásával egy külön bizottságot hozzanak létre, mely gondoskodik arról, hogy az új elnöki rendelet kivitelezése sikerrel megvalósulhasson.

Vajon milyen támadásra számít Barack Obama az Egyesült Államok ellen? Miért lehet pont most szükség ezekre a gondos alapossággal bevezetett intézkedésekre a felügyelet biztosításának megteremtése érdekében? A legújabb elnöki rendeletnek lehet köze a 2012-es Nemzeti Védelmi Felhatalmazási Törvényhez, az Irak elleni gazdasági szankciókhoz, a Szíriában folyó harcokhoz, vagy esetleg a 2012-es Nyári Olimpiai Játékokhoz? Miért éppen most? És a közszolgálati médiákban vajon miért kerül ez a téma mindenütt mellőzésre?
 
 
 (hálás köszönet a fordító önzetlen munkájának)
 Forrás: https://www.facebook.com/kulturalis.kreativok/posts/247100125409860
  *
Megjegyzésem: Nem kellene pánikba esni emiatt. Ez abban az esetben nagyszerű dolog lehet, ha Obama csak látszólag állt a sötétekhez, és valójában mellettünk van, mint ahogy ezt már olvashattuk néhány helyen. Például: http://szepjovot.blogspot.hu/2012/05/az-igazi-obama.html                     
Egyébként is minden esemény a mi malmunkra hajtja a vizet, bár még nem látszik eléggé, de jelei már vannak. A Föld és az emberiség felemelkedése pedig megállíthatatlan. Csak rajtunk múlik, hogy ez mennyi áldozattal jár. A mi kibocsájtott energiáinktól. Legyünk erősek és pozitívak, vagyis nem szabad félni, mindenképpen bízni kell a szép jövőben.
DK

 
 
 

 
 
 

3 megjegyzés:

  1. Egyértelmű,az egész.A 3. v.h.előzménye,aki levonja a következtetéseket,és racionálisan gondolkodik,+ mentálisan is érzi ,valami történni fog,nem is beszélve arról,egyre többen kapják meg az igazságot a világmindenségtől.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés