2012. július 16., hétfő

A hatalom és hála hitrendszerei - St.Germain

"Jelen világotok legnagyobb feszültségei abból származhatnak, hogy többségetek félhet megtenni azokat a lépéseket, melyekre „szíve mélyén” vágyhat, a másiktól várhatja a megoldást frusztrációira, ám ahelyett, hogy megtenné az első lépést, az időt húzhatja azzal az indokkal, hogy majd megoldódik a helyzet. Ez a tendencia nagyszerűen követhető világotok jelenlegi, gazdaságinak nevezett eseményeiben is.
A helyzet akkor tud megoldódni, ha megoldjátok azt, a megoldás pedig Bennetek van."



st._germain.gif


St. Germain üzenete a Hatalomról


Ezen a fórumon többször került szóba a Hatalom, ám eddig magával a Hatalom jelentésével nem foglalkoztunk behatóan. Nos, ha definiálni szeretnétek a fogalmat, Hatalom alatt érthető talán azzal az erővel való „bánásmód” ismerete, mellyel egy ember képes alakítani a sorsát és mások sorsát is. Szándékosan használtam a „bánásmód” szót, hiszen az „erő birtoklása” kifejezés, félreérthető lehet. Semmit sem birtokolhattok, hiszen semmi sem a tiétek. Ezzel az erővel lehet élni és visszaélni. Amikor valaki összhangban létezik az Univerzális, természeti törvényekkel és velük összhangban teremt, akkor él teremtőerejével, azaz él a Teremtő erővel, a Teremtő szándékával összhangban cselekszik, tehát él a Teremtőtől kapott Hatalmával.

Amikor valaki ismeri a természeti törvényeket és eme ismereteket felhasználva tudatosan, nem tiszta szándékkal, eme törvényeket megsértve teremt, akkor visszaél a Teremtő erővel és ezzel, a Teremtőtől kapott hatalmával is. Bolygótokon eme visszaélések legnagyobb része, a mások szabad akaratába való beavatkozással és a nem ártás ősi törvényének megsértésével lehetnek összefüggésben.

 Ugyancsak hatalommal való visszaélésnek nevezhető a természeti törvényekkel nem összhangban történő teremtés, tudatlanság okán, az ismeret hiánya ugyanis nem menthet fel a felelősségvállalás alól. A hatalommal való visszaélést, a karma törvényéből adódóan, mindig követi a maga következménye, melynek nagysága egyenes arányban nőhet a visszaélést elkövető tudatossági fokával és melynek „időpontja” és a helyzet melyben megtörténhet a kiegyenlítődés, a cselekvő számára legtöbbször előre ismeretlen. Ez nem büntetés, ez maga a Törvény, melyről érdemes tudnotok és azzal összhangban cselekednetek. Mivel bolygótokon egyelőre kevés Megvalósult Mester él, s többségetek még a 3.-ik dimenziós hitrendszereinek elengedési folyamataival lehet elfoglalva tudatosan, vagy tudat alatt, élete helyzeteiben, ezért egy-egy téves hitrendszer letisztogatása, óriási segítséget jelenthet számotokra a jelen időszak gyorsuló ütemében.

A hatalomhoz társuló hitrendszereitek nagyon régiek, rendkívül mélyek és bizony rengeteg szenvedést okozhattak nektek az elmúlt több ezer évben. Pontosítanék, eme hitrendszereitek feltisztításának elmulasztásával, rengeteg szenvedést okozhattatok és okozhattok magatoknak. Az egyik legősibb tévhitetek az lehet, hogy a hatalom megéléséhez, gyakorlásához szükségetek lehet más emberekre, akiken ez a hatalom gyakorolható, illetve akik segítségével, közreműködésével megélhető. A királynak alattvalókra, a tanárnak tanítványokra, a munkaadónak alkalmazottakra, a sztárnak közönségre, a férfinak nőre lehet szüksége stb. 

Tulajdonképpen attól a pillanattól kezdve, hogy lecsatlakoztatok a Forrásról, a számotokra szükséges energiát, mely addig Égi csatornátokon keresztül áramolt hozzátok, másoktól kezdhettétek el elfogadni, majd elvonni, elvenni. Minél többen veszítettétek el ezt a kapcsolatot, annál több helyről igényelhettétek ezt a „pótlást”, egyre nagyobb mennyiségben és változatosabb formában, módokon. Előbbieket is pontosítanám, azért kezdhettetek el minél többen lecsatlakozni a Forrásról, mert a másoktól elfogadott, illetve elvett energia rendkívül jó érzéssel tölthetett el benneteket és ennek a „kéjérzetnek” a megtapasztalásáért egyre több mindent képesek lehettetek megtenni. Ez a kéjérzet jelen lehet szexuálisnak nevezett életetekben (aminek az esetek nagy részében sok köze nincs a szexualitás szentségéhez) csakúgy, mint valamennyi kapcsolatotokban.

Mivel a hatalomhoz társuló hitrendszereitek feltételezhetik a külső forrást, ezt a forrást a hála hitrendszerei biztosíthatják. A tévhitek ebben az esetben a következők lehetnek: „Szükségem van olyan emberekre, akik megteremtik helyettem azt, amire szükségem lehet, mert én erre egyedül nem vagyok képes, azaz szükségem van az államra, mely eltart, a munkaadóra, aki munkát és pénzt ad, a tanárra, aki megtanít az életre, a sztárra, aki példaképem lehet, és akit utánozhatok stb. Ezért cserébe az illető hálát adhat, azaz hálás lehet, vagy hálával tartozhat, tehát megerősítheti, vagy köteles megerősíteni a „hatalom motivált” emberben nagyszerűsége érzését, és ezzel növelheti benne a kéjérzetet, miközben önmaga számára a nyugalmat és a kéjérzetet, szükségleteinek kielégítésével biztosíthatja.„

Mint láthatjátok, eme hitrendszerek szorosan összefügghetnek, azaz az egyik nem létezhet a másik nélkül. Míg az első eset hátterében az illető mindenhatóságában vetett hite állhat, addig a másodikban a saját erőben való hit hiánya. Ami mindkét esetben hasonló lehet, az a Teremtőben való Hit hiánya, azaz az embernél nagyobb Hatalomban vetet Hit és Bizalom meg nem léte. Hitre az emberek nagy részének szüksége lehet, hiszen e nélkül „értelmetlennek” tűnhet az életük, így ha magában és a Teremtőben nem is, a magát Istennek képzelő emberben legalább hihet a hithiányos, s a saját „kizárólagos” erejében az önhitt. 

A hatalom és a hála hitrendszerei kapcsolataitok többségében jelen lehetnek, azaz ahol az egyik hitrendszer megvan, ott a másik is valószínűleg létezik. Ennek speciális esete az olyan Mester-tanítvány kapcsolat, ahol a Mester eme hitrendszereket tudatosan, tanítási céllal használja, a Teremtő szándékával összhangban úgy, hogy ő maga nem e hitrendszerek szerint Létezik. 

Következő tévhitetek szerint, kapcsolataitokban az „erősebb győz" (azaz, aki az erővel erőteljesebben képes visszaélni), s amennyiben mindkét „fél” azt tudja nyújtani a másiknak, amire annak szüksége lehet kéjérzete megéléséhez, ezzel önmagában nincs is semmi baj.

Amúgy sem, hiszen minden Értetek van.

Problémáitok abból adódhatnak, hogy legtöbbször nem lehettek tisztában valódi motivációitokkal, önismeret hiányában pedig működésetekkel sem, így bizonyos helyzeteket nem tanulhattatok meg tudatosan kezelni, azaz nem uralhattok. Ezért aztán könnyen előfordulhat, hogy egy közösségben a legcsendesebbnek és legártalmatlanabbnak tűnő ember, „könyörtelen zsarnok”-nak minősülhet, a kifelé zsarnokoskodó pedig inkább segítségre „szorulhat”.

A hatalom és a hála hitrendszerei szinte mindegyikőtökben jelen lehetnek egyéni szinten is, vegyesen, azaz életterületenként, helyzetenként váltakozva, ezért a jobb megértés céljából, némileg leegyszerűsíteném a történetet. Először is, ami bent, az kint, így életetek összes helyzete, tükörként segítheti saját blokkjaitok feloldását, a külvilág történései pedig valószínűleg saját belsőtöket vetíthetik ki.

Játszmáitokat, amik belső és külső játszmák is egyben, a „hatalom motivált ember” és a „hála motivált ember” összefüggésében szeretném bemutatni. „Hatalom motivált embernek” nevezem a többségében hatalom kérdésköréhez tartozó tévhitekkel rendelkező embert, „hála motivált embernek” pedig a többségében hála hitrendszeréhez tartozó tévhitekkel rendelkezőt. Egy „hatalom motivált” ember, kéjérzete biztosítása érdekében, valószínűleg el fogja várni a hálát a másik oldalról, a „hála motivált” pedig a számára szükséges dolgok biztosítását várhatja el.  Az elvárás tehát kölcsönös lehet. „Jobbik” esetben ez mindkét „fél” számára gyümölcsöző „csereügylet”, csakhogy az életben az egyedüli állandóság, a változás, így az „ügyletben” résztvevők nézőpontjai is idővel változhatnak.

 Hatalmi drámáitok jelentős része abból adódhat, hogy a „felek” csak ritka esetben képesek hosszú távon, együtt, valódi Egészet alkotni, a kielégülésből származó kéjérzetre azonban mindegyikőjüknek folyamatosan szükségük lehet, így ennek a kéjérzetnek az egyik, másik, vagy mindkét oldalról történő megvonása, komoly frusztrációkat okozhat a „felekben”.

A bolygótokon évezredek óta dúló háborúk hátterében tehát a hatalomhoz társuló kéjérzet megszerzésére irányuló törekvés állhat, mely meglátásom szerint, többségetek számára eddig nagyobb „vonzerővel” bírhatott, mint a belső béke megteremtésére irányuló igény. Mivel a kéjérzet tünékenynek bizonyult, gondoskodnotok „kellett” annak újrateremtéséről, azaz folyamatosan keresni kezdtétek az újabb lehetőségeket, ez a keresés és a birtoklásért folytatott harc pedig idővel szinte minden figyelmeteket elvonhatta Önvalótokról.

 Egészen addig, ameddig tudatosan és szabad akaratotokból úgy nem döntötök, hogy harc helyett a békét választjátok és vissza akartok csatlakozni a Forráshoz, az ezt segítő folyamatok nem tudnak elindulni bennetek, azaz a folyamatok zajlanak világszinten, ezt tapasztalhatjátok is, ám meglátásom szerint nem mindegy, hogy „átokként”, vagy „áldásként” élitek meg azokat, amik Valójában.

Egy „hatalom motivált” ember tehát legtöbbször elvárhatja a hála energiáját azoktól, akiken látszólag uralkodik, akikről gondoskodik, kéjérzete biztosításához. Ha ezt nem kapja meg, úgy gondolhatja, hogy akár erőszakkal is elveheti, hiszen a kéjérzet biztosítása „bármi áron” lehet a cél. Ez a hozzáállás állhat sok megromlott szülő-gyermek, munkaadó-munkavállaló, férfi-nő kapcsolat mögött, ahogy a jelenlegi, általatok „gazdasági válságnak” nevezett történet hátterében is.

 A hatalommal való visszaélés klasszikus példáival többségetek napi szinten találkozhat a politikai, üzleti életben, a családi viszályok során, rendkívül szélsőséges formáiban pedig a bűnüldözés területén, pl. sorozatgyilkosságok, vagy az elmúlt időszakban többször előfordult család és tömegmészárlások háttér okaként.  Ezekben az esetekben a nem tudatosított, meg nem élt és erősen elfojtott, hatalmi törekvések törhetnek felszínre hírtelen és uralhatatlan módon, ami tudatos szinten a hatalom megélésének egyetlen, magas kéjérzetet biztosító, sorozatos módjává is válhat. 

Mivel bolygótok rezgésszintje folyamatosan emelkedik, az 5.-ik dimenzióba való átmenettel nemcsak a Fény nőhet világotokban, hanem a sötétség is. Az elmúlt időszak általatok kegyetlennek minősített bűntettei mögött, sok esetben ez állhat. Erről még pár gondolat. Világotokban szinte a kezdetektől fogva előfordultak élet ellenes cselekmények, tehát a sorozatgyilkosságok nem „mai találmányok”. A megítélésük és a külvilág felé való kommunikációjuk módja azonban sokat változhatott, így létrehoztatok egy ilyen kategóriát is. Történelmetek során nem egy időszak létezett, melyben hitrendszereitek szerint, az emberélet „nem számított szinte semmit”, így „szavak sem lettek pazarolva rá”, s jó néhány politikai személyiségetek bár több emberélet kioltásában részt vehetett, lehet, hogy csak politikai okokból lett félreállítva, nem élet ellenes bűncselekmények miatt.

Meglátásom szerint, az, hogy manapság „szigorúan” büntetitek az ilyen cselekményeket, egyrészt a „fejlődésetek”, hiszen az emberélet védelmének fontossága kiemelt helyre került törvényhozásotokban, másrészt azonban a „visszafejlődésetek”, (ami nem igaz, mert világotok folyamatosan fejlődik és minden csak nézőpont kérdése) hiszen „földi”” törvényekkel ugyan „beszabályoztátok” a védelmet, magával a gyökér okkal nem foglalkoztatok eleget, azaz a kéjérzet biztosításáért való küzdelmet nem hagytátok abba, nem néztetek szembe vele egyéni szinten és így nem oldhattátok fel. A szigorítások, büntetések tehát valódi eredményeket nem érhetnek el önmagukban az élet egyetlen területén sem. Többen ezt már megtettétek, s valószínűleg ez életetek minőségében is megmutatkozik. 

Külvilágotokban a saját elfojtásaitok törhetnek utat maguknak, egyre uralhatatlanabb formában, vagy egyre több mindent képesek lehettek uralni, javítva a saját és a körülöttetek lévők életének minőségét. Jelen időszak nagyszerű lehetőség számotokra a függőségektől mentes, szabad élet megteremtésére, hiszen élethelyzeteitek és belső késztetéseitek egyre erőteljesebben terelhetnek benneteket a javasolt lépések megtétele felé.

Valójában két választásotok lehet, vagy beletörődtök az élet általatok nevezett igazságtalanságába, vagy elfogadjátok, hogy tanulni jöttetek a földre, megtanultok, szabad akaratotokból tanulni, egyre nagyobb örömmel, idővel pedig megtapasztalhatjátok az örömmel teli Létezés Csodáját. 

 Az élet olyan, amilyenné teszitek, ez alól pedig egyikőtök sem jelent kivételt, hiszen mindannyian az Egész részei vagytok. Elfogadásban akartok létezni, vagy összetörve, beletörődésben?

A hatalom-hála hitrendszereinek elengedésével, lehetőségetek nyílhat a fejlődésre, ahogy a Forrásra való visszacsatlakozásra is. 

Egy „hatalom motivált” ember tehát függhet a hála energiájától, és ha azt nem kapja meg „önként”, úgy gondolhatja, erőszakkal is elveheti. Ezt legtöbbször a félelem energiája segítségével érheti el, mely egy igen alacsony energiaminőség, és melybe „beleragadva” a félelemmel „megtelt” ember energiaszintje jelentősen csökkenhet, függősége pedig erőteljesen nőhet, megadva „megfélemlítőjének” mindazt, amit az akarhat tőle. 

A félelemkeltésnek fizikai, lelki és szellemi módjai lehetnek, illetve ezek kereszteződései, melyek tudatos használatával, a hatalommal való visszaélés „legnagyobb” és ezzel a visszaélő számára legmegrendítőbb következményeket vonzó karmája teremtődhet meg. Eme tettel ugyanis a „megfélemlített” abbéli hite, hogy hatalmában állhat megváltoztatni az életét és úgy élni, ahogy szeretne, még inkább csökkenhet, ami teljes mértékben ellenkezik a természeti törvényekkel.

Minden egyes embernek joga van a Bőséggel, Szeretettel teli, Szabad életre.
Hatalmatokkal többségetek tudatosan, vagy tudatlanságotok következtében visszaél, ám ez is a tanulási folyamatotok része, így mindig lehetőségetek van a hibáitok felismerésére és jóvátételére.  

A félelem energiájának bolygótokon való tudatos terjesztése jól nyomon követhető életetekben. A média, politikai elitetek kommunikációja, erőteljes munkát végezhet, melynek hatásait mindegyikőtök érezheti. Ezt nézhetitek úgy is, hogy életetek egyre nehezebbé, élhetetlenebbé válik, vagy akár úgy is, hogy egyre több helyzetet kaptok, melyek rádöbbenthetnek benneteket arra, kik is Vagytok Valójában és mi mindent tehettek Önmagatokért és az Egészért.
A döntés a ti kezetekben van.

Bármikor dönthettek a belső béke megteremtése mellett és a Forrásra való visszacsatlakozásról, az pedig mikor történik meg ez, a Teremtő dolga. Mivel bolygótok rezgésszintje folyamatosan emelkedik, a fátyol, mely eddig Látásotokat takarhatta is egyre vékonyabbá válhat. Egyre több játszmátokra, valódi motivációtokra nyílhat rálátásotok, a magatokéra és másokéra is. Ez nem mindig kellemes „szembesülés”, ám fejlődésetek velejárója, amit megtehettek önként és örömmel is akár, szenvedések, panaszkodások helyett. 

Mint többen észrevehettétek, az eddig megszokottnál több gazdasági, politikai, magánéleti visszaélésre nyílhatott rálátásotok az elmúlt időszakban, melyek gyökér okai jóval mélyebben rejlenek, mint amiket bizonyos fórumok kommunikálni szeretnének és ezek egyre többetek számára nyilvánvalókká válhatnak. Hitrendszereitek erőteljesebben feszülhettek egymásnak, hiszen az egyik oldalról az erőszak nőhetett, a másikról az ellenállás. Ismétlem, ami bent, az kint, azaz saját belső feszültségeitek vetülhetnek ki a külvilágra, tehát első körben ezeket érdemes feloldanotok.

Ez konkrét hitrendszerek formájában úgy nézhet ki például, hogy a „hatalmi motivációjú” ember meg lehet győződve arról, úgyis az lesz, amit elképzelt és ebből a hitéből nem engedhet, csakhogy a dolgok egyre kevésbé történhetnek úgy, ahogyan azt elgondolta. A másik oldalon a „hála motivációjú” ember meg lehet győződve arról, valaki úgyis biztosítani fogja számára a szükségleteit, csakhogy ez is egyre kevésbé alakulhat így, hiszen csökkenhet a bére, elbocsáthatják, több munkáért kevesebb pénzt kaphat, házasságában megjelenhet egy szerető stb. A félelem és az ehhez társuló tévhitek, miszerint „az is több a semminél, amilyen helyzetbe kerültem, hiszen gazdasági válság van, hol kapok ilyenkor jobb munkát”, visszatarthatják az illetőt a változáshoz szükséges lépések megtételétől, ami a „hatalmi motivációjú” embernek kedvezhet, aki ezzel megkaphatja amit akar, a mindenhatóságában vetett hite megerősítését, azaz azt a tévhitet, hogy „bármit megtehetek, akár ki is „szipolyozhatom” a körülöttem lévőket, akkor is elérem a célomat, hiszen Isten vagyok, maga a Mindenható.”

A „hála motivációjú” ember pedig elfogadás helyett, inkább beletörődhet a helyzetbe, ami ugyan „nagy áldozatokkal” járhat a számára, ám legalább a kéjérzet illúzióját biztosítja, ami hitrendszere szerint, „feltétele létezésének”.
Azt, hogy nincs szüksége semmire és senkire ahhoz, hogy Bőségben éljen, alacsony energiaszinten az illető valószínűleg nem fogja tudni felfogni, ahogy a Forrás valódi lényegét sem érzékelheti, mivel a félelem energiája, ellenállhat a Szeretet energiájának. Túlságosan „szűk látókörű” lehet ahhoz, hogy befogadja a Bőséget. 

Előfordulhat, hogy az illető már attól is jelentősen jobban érezhetné magát, ha nemet mondana a soron következő elvárásra, mégsem teszi meg, mert úgy érezheti, összeomolhat az élete. A „hála motivációjú” emberekről ugyanakkor hamar kiderülhet, mennyire „hálátlanok” tudnak lenni, hiszen, amint megszűnhet „kielégülésük” forrása, vagy időközben találhatnak egy számukra megfelelőbbet, azonnal tovább állhatnak, elkövetve mindazokat az „igazságtalanságokat”, melyeket addig másoknak felróhattak.   

Ez a játszma nagyon régóta jelen van világotokban és mindössze egy jelentős tényezőt nélkülözhet, a Teremtőben vetett Hitet és a Teremtő szándéka szerinti életet. Valójában pontosan a Teremtő szándéka szerint cselekedtek, csak nem úgy, ahogy gondolhatjátok.  Ami azonban „új” lehet számotokra ebben az időszakban és ezzel segíthet egyre többeteknek kilépni eme játszmákból, az a tudat, hogy bolygótok energiaszintje folyamatosan emelkedik. Azaz dönthettek úgy, hogy a félelem energiája helyett, az Elfogadás és a Feltételnélküli Szeretet energiájára csatlakoztok rá, döntéseteket világotok mostani folyamatai jóval erőteljesebben segíthetik, mint az elmúlt 2000 évben.

Mivel egyre több szinten a „hatalmi motivációval” rendelkező emberek nem képesek biztosítani „alárendeltjeik” szükségleteit, így bennük is elmélyülhet a félelem, hogy elveszíthetik a kielégülésből származó kéjérzetet biztosító forrást. Nagy gazdasági válságoknak nevezett eseményeitek öngyilkosságainak jelentős hányada mögött ez a félelem és tévhit állhat, azaz, hogy „elveszítem a hatalmamat, ha elveszítem azokat, akiken gyakorolhatom a hatalmamat”.
Az ilyen félelem legtöbb esetben agresszióval és düh-vel lehet palástolva, ami mögött az állhat, hogy ugyan az illető alacsonyabb energiaszintre kerülhetett a félelem energiájára csatlakozva, ám úgy gondolhatja, még mindig „mások felett való” lehet, ha a többieket a sajátjánál mélyebb energiaszintre, azaz félelembe kényszerítheti.

A megoldás itt is a játszma befejezése lehet a részéről és a saját, illetve a körülötte lévők energiaszintjének emelése, magasabb energiaszinten pedig a megoldások Közös megtalálása, ám ez a hatalomhoz társuló tévhitek beazonosításával és elengedésével lehetséges csak, ami egy ilyen ember tévhite szerint lehet, hogy „felesleges, időigényes és kellemetlen mutatvány, amire se ideje, se energiája nincsen, mivel ennél fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia”.A „hatalom motivációjú” emberekről hamar kiderülhet, mennyire „nem hatalmasok”, hiszen amint megszűnhet a hatalmukat tápláló forrás, hajlamosak lehetnek akár fizikai testük elpusztítására is, közvetlenül, vagy közvetve (pl.alkohol,drog)

Mivel minden, mindennel összefügg, világotok jelenlegi folyamataiban lehetnek olyan „öngerjesztő” folyamatok, melyekkel kölcsönösen gerjeszthetitek a félelem energiáját egymásban, és ezzel az Egészre is hatással lehettek.

 Ezért javaslom, hogy a játszmák helyett, igyekezzetek inkább többet meditálni, sétálni a természetben, illetve számotokra valódi örömöt okozó tevékenységekkel foglalkozni. Egy „külső” folyamatokat érzékelő ember, csatorna számára, alkalomadtán pontosan elegendő lehet „feltornáznia magát” az alacsony rezgésszintből a magasabba, ezt nehezítenie „külső játszmákkal” nem érdemes.

Jelen világotok legnagyobb feszültségei abból származhatnak, hogy többségetek félhet megtenni azokat a lépéseket, melyekre „szíve mélyén” vágyhat, a másiktól várhatja a megoldást frusztrációira, ám ahelyett, hogy megtenné az első lépést, az időt húzhatja azzal az indokkal, hogy majd megoldódik a helyzet. Ez a tendencia nagyszerűen követhető világotok jelenlegi, gazdaságinak nevezett eseményeiben is.
A helyzet akkor tud megoldódni, ha megoldjátok azt, a megoldás pedig Bennetek van.

Mivel ezek a saját, belső frusztrációitok, talán érdemes lenne azokat első körben magatokban feloldanotok. Elegendő jelet kaptatok már arra, hogy az egyre fokozódó külső harcok, az egymás hibáztatása, még inkább „elmélyíthetik” saját belső válságotokat, ahogy a dolgok iránti közömbösségetek is csupán csak „szemellenző” lehet, mely elódázhatja az Igazsággal való szembenézést, ám nem akadályozhatja meg azt. Vajon ér-e annyit harc, hogy „belepusztuljatok” és az önként vállalt „vakság”, hogy színtelen, monoton életet éljetek?

Harchoz szokott elmétek ugyan vágyhatja a békét, ám sok esetben azt is csak harc árán láthatja megvalósulni, ami Valójában nem lehetséges. Ez az az általatok „feloldhatatlannak” minősített hitrendszer, melynek megoldásához érkeznek az Égi segítségek egyre nagyobb számban.

Ebben rejlik jelen időszakotok lehetőségeinek rendkívüli könnyűsége, ugyanakkor hatalmas nehézsége is. Elmétek olyannyira megerősödött az évezredek harcaiban, hogy jelenleg sok esetben csak azt képes elfogadni, amit lát, amit bizonyíthat, tudományosan, statisztikailag alátámaszthat. Azt, hogy attól még, hogy nem lát dolgokat, azok még vannak, nem képes felfogni, így elfogadni sem.

Tényeitekről, melyekre többen hivatkoztok, idézett forrásaitokról egyre inkább kiderülhet, hogy valaha, valaki, a saját törvényei, meglátásai, nézőpontja szerint és az akkori politikai érdekeknek megfelelően dönthetett, tett valamit, amit „kőbe véshetett”, s azóta is „kőbe vésett bizonyítékként” kezelhetitek az információt, nem ismerve az illető valódi motivációját, a pontos történetet melyben a döntés megszülethetett. Az elme mércéje szerinti tények, források lehetnek ezek, nem az Univerzális törvényekkel összhangban lévők. Azok lehet, hogy hatalmi érdekeket sértettek volna. Ma is többen lehettek, akik szentnek tartott irataitokra hivatkoztok, mint egyedüli igazságra, s nem lehettek képesek elfogadni egyetlen más megközelítési módot sem az Igazságról, csak ha azok bizonyítva vannak. Nos, valaki, valamikor összegyűjtötte az ezekben az iratokban szereplő anyagokat, másokat kihagyhatott, s lehet, hogy ez az ember, emberek, nem voltak Megvalósult Mesterek. Azóta sem lett tudományosan bizonyítva, hogy azok lettek volna, mert "tudományosan" ez bizonyíthatatlan.

Az elmúlt évezredekben, tevékenységem során, igyekeztem segíteni az egyes nemzetek, országok közötti együttműködések létrehozását, illetve a rend megteremtését egyes országokon belül, több-kevesebb sikerrel. Mindennek oka, helye és ideje volt, ugyanúgy, ahogy ma is, így ami tőlem telt, azt megtettem akkor is és teszem ma is.

Uralkodóitok, vezetőitek jelentős részénél tapasztaltam, hogy sokszor nem voltak képesek kilépni a hatalom-hála hitrendszereinek „kettőségéből” és végül ebbe bukhattak bele. Bár több nagyszerű képességű uralkodótok felismerte és lépéseket is tett az országában jelenlevő egyenlőtlenségek kiigazítására, a legtöbb kezdeményezés abbamaradt, ahogy a fejlődés csak a hatalom gyakorlásának „rovására”, annak csökkentésével, megosztásával lehetett folytatható. Utolsó uralkodóitok, akik még Valóban szolgálták népüket a szó nemes értelmében, talán a korai Egyiptomban uralkodhattak, ami nem azonos azzal az Egyiptommal, amit jelenleg korainak neveztek. Mélyen elrejtettétek múltatokat, hogy ne derülhessen fény a jelen Valóságára, ám tetteitek következményeivel előbb-utóbb érdemes szembenéznetek. Jelen korotokban ezt megtehetitek és megtanulhattok újra élni Hatalmatokkal.

Másrészt, forradalmaitok sem teremthették meg a békét egyetlen esetben sem, hiszen azok motivációja is a harc és a „kéjérzet” biztosítása volt. A hosszú ideje elfojtott, tudattalan és hírtelen utat tört hatalmi törekvések „testesültek” meg forradalmaitokban, azaz ismételten a hatalommal történő visszaélés történt meg.

Az a tévhitetek, hogy a hatalom veszélybe kerülhet, ha az „alárendeltek” visszakapják saját, eredendő hatalmukat az életük felett, bizony nagy pusztításokat végzett az évezredek során, ahogy az a tévhitetek is, hogy csak az „elnyomók elpusztításával nyerhető vissza a szabadság”.
Ezek mind-mind a hatalom-hála téves hitrendszereibe tartozó tévhitek csupán, melyeket érdemes elengednetek.

Az oktatás, szociális háló, népművelés jelentőségét mai kormányaitok pénzügyi források megvonásával igyekezhetnek csökkenteni, míg a fegyverkezést, azaz a félelemnövelő intézkedéseket, az ellenőrzött, centralizált, hatékonyságot racionalizált teljesítménnyel növelő intézményeket támogathatják. Nos, az „egyszer élünk” tévhit nagy „badarságok” elkövetésére ösztönözhet embereket, s erre meglátásom szerint, nem lehet mentség a logika. Illetve lehet, csak vajon logikus tett-e az ember részéről saját életterének elpusztítása?

Másrészt a „földi” törvények be nem tartása „lázadó motivációval”, lehet, hogy ugyancsak a „józan paraszti ész” hiányára utalhatnak.
A „hatalmi motiváció” szerencsére egyre több mindenki számára nyilvánvalóvá válhat, ahogy a „hála motiváció” mögött megbújó Hit hiány és tehetetlenség érzéséből fakadó düh is.

Kérdés az lehet, tudtok-e mit kezdeni az Igazsággal? El tudjátok-e fogadni?
Az igazság pedig az, hogy egyikőtök sem képes látni a teljes Igazságot. Egy-egy szeletét talán igen, de az Egészet nem. Látóitok, mestereitek sem láthatnak Mindent. Mindenki csak a saját nézőpontjából láthatja a dolgokat. Van, aki többet, van, aki kevesebbet. Ha ezeket a nézőpontokat, mint a puzzle darabkáit beillesztenétek az Egészbe ahelyett, hogy egyedüli igazságként erőltetnétek a világra, sokkal hamarabb összeállhatna a kép és a megoldás.

A másik dolog az, hogy egészen a megvalósulásig és a hatalom-hála hitrendszereiből való kilépésig, valójában szükségetek is lehet egymásra, mert segíthetitek egymás fejlődését. Ezt tudatosan felismerve és cselekedve, hatalmas lépéseket tudnátok megtenni fejlődésetek útján.

Bolygótok szintjén, egészen addig, ameddig az emberiség el
nem éri azt a kritikus tömeget, amikor jobban akarhatja a békét, mint a pillanatnyi kielégülést, „földi mértékkel” jelentősebb fordulat nem várható. 

Ezért ennyire jelentős az egyéni munka, ezért olyan fontos, hogy minden egyes ember felvállalja felelősségét az életéért és ezért fontos saját szabad akaratotokból döntenetek a belső béke megteremtése mellett. Ameddig ez a belső igény nem lép fel bennetek, döntést nem hoztok és nem tesztek ennek megteremtéséért határozott lépéseket, addig legfeljebb csak szavak maradhatnak a Mesterek javaslatai.

Mint mondtam, a hatalom és a hála hitrendszerei mindegyikőtök életében működhetnek, így amiket lediktáltam, azokkal a dolgokkal egyéni szinten mindegyikőtöknek dolga lehet.

Lehetőségetek van „visszaszerezni” a Hatalmat a saját életetek felett, amit valójában nem tudtok visszaszerezni, hiszen sosem birtokoltátok, ám valaha uraltátok, Békességben, Elfogadásban, Szeretetben.  

Ideje lehet felelevenítenetek ezt a Tudást.

Ez a jelen időszak egyik legnagyobb lehetősége számotokra.

2012.07.15

St. Germain üzenete alapján leírta: Serrano-Correcher Maria-Luisa
Bach-virágterápia tanácsadó, tenyérelemző
+36/20/9362411

Forrás: http://www.ezohirnok.hupont.hu/131/stgermain-uzenete-a-hatalomrol-20120715



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése