2012. július 17., kedd

Kiborultál valami miatt?

 

A NYUGTALANSÁG DINAMIKÁJA


Amikor azt hallod valakitől, hogy kiborult valami miatt, vajon azt egója vagy a Valódi Énje kifejeződését hallod?

Mivel a fájdalom vagy zavarodottság kifejezése kizárólag az Elmében és az Érzelmekben létezik, nem kétséges, hogy a "Ki vagyok borulva, mert..." az ego tapasztalása. És mivel az ego mindig azt akarja, hogy IGAZA legyen, olyan dinamikát kell teremtenie, hogy az olyan helyzetekben is IGAZA lehessen, amikor pedig tudja, hogy gyatrán viselkedett, például romboló módon fejezte ki a dühét. 

Ezért a "Ki vagyok borulva, mert...." tökéletes megoldás, amely által az ego negatív viselkedésmintákat gyakorolhat, és mégis igaza legyen. Milyen ravasz?

Amikor kimondod, hogy "Ki vagyok borulva, mert....", és valamin változtatni akarsz, hogy megszüntessed a feldúltságodat, mely ponton próbálnál közbelépni? Nem kétséges, hogy a változást úgy próbálnád elérni, hogy "okolás" szintjére irányítod az energiádat. Logikusan arra gondolnál, hogy ha megváltoztatnád a bosszantó személyt vagy helyzetet, akkor többé nem borítana ki. És már neki is vágsz, hogy megpróbálj VÁLTOZTATNI VALAKIN vagy VALAKIT RAJTAD KÍVÜL !

Észrevetted már, hogy ezek a külső változást célzó próbálkozások - azon ritka alkalmakkor, amikor egyáltalán sikerrel jársz - ideiglenesen enyhítik ugyan a zaklatottságodat, hosszú távon azonban igen ritkán hozzák el azt a lelki nyugalmat, amire vágysz?

Lehetsz-e hosszú távon valaha is boldogabb, ha megéled a szétszakadást?
Észrevetted már, hogy amikor kiborulsz, és kiegyensúlyozatlanná válik az önkifejezésed, az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják és semmibe veszik az igényeidet? Még ha sikerül is rávenned másokat, hogy helyénvalónak fogadják el a bosszankodásodat, a kapcsolataid gyakran szenvednek emiatt járulékos sérüléseket.

A "Ki vagyok borulva, mert....." dinamikája annyira beleivódott a legtöbb ember tudatába, hogy amikor ezt előadjuk, gyakran visszakérdeznek:
-- Miért , lenne más választásuk is?
Hát éppenséggel lenne, bizony!
Vajon az általánosan elterjedt vélekedéssel ellentétben előfordulhat, hogy a belső háborgást nem külső élmények okozzák? Lehet, hogy pont fordítva van? Lehet, hogy a BELSŐ, KRÓNIKUS NYUGTALANSÁG játszódik le kint is, külső zavarok formájában?

Továbbá:
LEHET, HOGY EZT A BELSŐ HÁBORGÁST, A LELKÜNK "HANGSZERELI" , HOGY MEGTANULHASSUK A BELSŐ HÁBORGÁS SOKKAL KÖZVETLENEBB ÉS EGÉSZSÉGESEBB MEGKÖZELÍTÉSÉT ÉS KEZELÉSÉT?

Ha nem érted, hogyan működik a HÁBORGÁS a tudatban, akkor nem lesz nehéz mást okolni, hiszen nem tudod, hogy vállalhatsz felelősséget a saját tapasztalásaid kialakításáért, és egyébként sokkal egyszerűbb MÁST OKOLNI, amikor kiborulsz. H nem tudod, hogy oldhatod fel a tudatodban megjelenő HÁBORGÁSOKAT, könnyen felveheted a fent említett ÁLDOZATKÖZPONTÚ pozíciót, és átélheted az összes vele járó szenvedést.

Ezt nevezzük ÖNMAGUNK ÁLDOZATTÁ TÉTELÉNEK.

A "kiborulva" az ego, a kis én vagy a személyiség állapotának leírása. Az érzelmi reakcióink egyszerű pszichológiai válaszok az észlelésen és a meggyőződéseinken alapuló gondolatainkra. Az emberek hajlamosan azt hinni, hogy szükségük van egy OK-ra, amit vagy akit hibáztathatnak, ami igazolhatja tetteit és viselkedését.
A saját észlelési szűrőiden keresztül látsz, amelyeket az határoz meg, mit hiszel igaznak - vagyis a saját valóság-meghatározásaid. Ha az esemény a te meghatározásaid szerint jó, akkor boldog vagy, ha pedig rossz, akkor kiborulsz. A háborgás mindig az elmében és az érzelmekben keresendő.

Észrevetted már, hogy néha zavar egy bizonyos dolog, míg máskor ugyanaz egyáltalán nem érdekel?

És észrevetted, hogy miután eleget füstölögtél és morogtál és hibáztattál és átkozódtál amiatt, hogy valaki "kiborított" , csak nem múlik a békétlenség? Ez nyilvánvalóan arról tanúskodik, hogy, a belső háborgás krónikus, belső állapot, nem pedig egyszeri, KÜLSŐ OKOK MIATT kialakuló jelenség.

A nyugtalanság ráadásul felhalmozódhat - addig épül befelé a tudatba, amíg végül többé már nem maradhat ott. Ezen a ponton aztán a legenyhébb ingerlés hatására is robbansz. Arról azonban nem tudsz, hogy közvetlenül a robbanás előtt öntudatlanul kerested az okot, amin kiborulhatsz. Ilyenkor bizony csak jó okot keresel a kiborulásra.

Látod, hogy a "Ki vagyok borulva, mert....." hozzáállás (filozófia) hogyan ruházhat fel erővel - tévesen - egy másik embert? Gondolkodj el rajta? Ha a bosszúság oka külső ok, hol az erő?
Ha ki vagyok borulva, mert elém vágtál az autóddal, vagy ki vagy borulva, mert nem csavartad vissza a fogkrémes tubus tetejét, akkor azzal lefegyvereztem saját magamat. Készségesen átadtam neked az erőmet, és most már bármikor megzavarhatod a békémet egyszerűen azáltal, hogy úgy viselkedsz, amit én nemkívánatosként meghatároztam.

Ha visszagondolsz mindarra, ami mostanában kudarcot jelentett, észreveheted, hogy a tudtodon kívül mennyire KIADTAD az ERŐDET és ezzel áldozati helyzetbe hoztad magadat.

Mit tehetsz ez ellen? Kezdheted azzal, hogy elfogadod a lehetőségét annak, hogy akár tudsz róla, akár nem, spirituális értelemben FEJLŐDSZ. 
 
Továbbá , ha megtanulod, hogyan állíthatod élettapasztalataidat spirituális céljaid szolgálatába - amelyek közül a legfontosabb talán a problémás kérdések megoldása - , akkor minden, ami megzavarja a békédet, csodálatos lehetőséggel ajándékoz meg: a FIZIKAI VILÁG VALÓSÁGA a SPIRITUÁLIS FEJLŐDÉS CÉLJÁBÓL LÉTEZIK.

A kiborulásod jelzi azt, hogy itt az ideje a belső munkának. Itt a lehetőség, hogy meggyógyítsad azt a belső helyet, ahol ez a nyugtalanság lakozik.
Ne kívül keresgélj! 

Ami történt az csak segített felszínre hozni ezt a háborgást.
Vedd csak vissza a kiborulás "tulajdonjogát" és használd arra, hogy meggyógyítsa benned azt a fájdalmas, elkülönült helyet.

EZZEL VISSZAKÖVETELTED A SAJÁT BELSŐ ERŐDET!
 
 

Forrás:
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=166967586771407&set=a.161037377364428.35763.161032404031592&type=1&theater


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése