2012. július 21., szombat

Hopi indiánok bölcsessége 1. rész

 




Elöljáróban:

Hopi bölcsesség

A hopik az amerikai kontinens egyik, ha nem a legősibb, máig fennmaradt indián törzse. Nem csak nyelvük és kulturális hagyományaik, hanem spirituális bölcsességük és próféciáik is rabul ejtik az embert. A hopiknak kiforrott elképzeléseik vannak a 2012 körüli korszakváltásról. Jövendöléseik könnyen érthetőek és nyomon követhetők. Eddig pontról pontra bejött minden jóslatuk, s úgy tűnik, hogy a vég ideje már közel!

 A hopi életfilozófia alapja a harmónia és a béke. 

A hopik egynek érzik magukat az egész természettel és a teljes világegyetemmel.
 Tehát a legpontosabb megfogalmazás az volna, ha azt írnám, hogy harmóniában a mindenséggel.
 


A hopi lélekben minden élő, beleértve a vizeket, a természeti jelenségeket és természetszerűleg a Földet is. A Föld női princípium, tehát anyai minőség, mint minden kultúrában! (V. ö. Gaiai-elmélet) Minden és mindenki egy. Bármiféle elkülönülés, vagy elválasztási kísérlet, felborítja a rendet és megtöri a békét.



A hopi indiánok valaha, évezredekkel ezelőtt a Nagy Szellemtől kapták a megbízatásukat, miszerint őrizniük kell a Fekete-fennsíkot, amely e földrész spirituális központja. Amennyiben ez nem sikerül, úgy nem csak az ő népük, hanem a bolygó valamennyi népe súlyos sorsot fog átélni.

A hopik a mai napig őrzik ezt a tradíciót és eszük ágában sincs az időközben szárazabbra váltott klíma miatt elköltözni lakóhelyükről. Ők vígan élnek, növényt termesztenek (kukoricát, babot) és állatot tenyésztenek (kecskét, bárányt).

Ők úgy érzik, hogy a Földanya egyik spirituális és éppen ezért szakrális energiaközpontjának a felvigyázói. A tudósok alaposan megvizsgálták, hogy ennek a hiedelemnek a hátterében valós tények húzódnak-e meg, vagy az egész csak mendemonda és humbug. A kutatók azt találták, hogy a hopik szent helyén valóban léteznek különleges energetikai anomáliák és olyan radioaktív kristályok, amelyekkel más vidékeken nem találkoztak. Ezek állítólag pozitív és negatív ionokat juttatnak a légkörbe, s ezzel minden jel szerint hozzájárulnak a bolygó egységéhez.

 Forrás:



(A hopi indiánok  Arizonában élnek.)







"Floyd "Red Crow" Westerman, más néven Kanghi Duta (1936. augusztus 17. -- 2007. december 13.) sziú zenész, politikai aktivista, és színész. Miután country énekesként megalapozta karrierjét, később főszereplője lett az amerikai indiánokat bemutató amerikai mozifilmeknek, és TV filmeknek. Néha egyszerűen csak Floyd Westerman-ként említik. Politikai aktivistaként vett részt az indiánokat érintő ügyekben."(Wikipedia)

(A sziú indiánok Dakota államban élnek .) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése