2012. március 18., vasárnap

Szép idézetek, csodás képekkel

Igen, ez neked szól! 
(és nekem is...)




Szeretettel készítettem ezt a csokrot mindenkinek. Összegyűjtöttem közösségi megosztásokból a leggyönyörűbbeket, és legfrissebbeket, mert úgy érzem, ezek megőrzésre és továbbadásra valók. Köszönöm barátaimnak és ismerőseimnek!



Mindegy mit csinálsz, mivel foglalkozol napközben..
csak ne engedd magad lekötni az alacsonyabb rendű érzésekkel..
ha utánamész, ha nem,
az új energia úgy lép be az életedbe, ha elengeded a régit..
és az új energia tökéletes bőséggel lát el, bármit csinálsz..

Az igazságérzetével az embert meg tudják kötni..
ezért korrupt a fél világ..

Nem a pénz a fontos el ne hidd,
abból annyit nyomnak amennyit akarnak,
hanem a harag, a gyűlölet és a szenvedés,
 mert ezek tápláló energiák bizonyos létformáknak..

Ezek a régi energiához kötnek..
az igazságérzeteden keresztül...

De hidd el létezik egy magasabb rendű Igazság is!!!
ez pedig a Szabadság!

Amíg viszont kötöd magad valamihez ami romlott,
addig megrekedsz
egy fájdalmas állapotban,

és ez táplálja a hamis-egót,
 aki nem hisz a magasabb rendű igazságban. 

Egyedül van elszigetelve, 
és tehetetlenségében dühös lesz..

és ezt dühöt mint egy forró parazsat cipeli és szorítja, 
hogy valakire rádobhassa..

de közben neki fáj..
és ez a fájdalom tovább élteti..
neki egy KÜZDELEM az Élet..

nem hisz a jóságban,
nem hisz az igazságban,
csak magában hisz,
és maga marad..

Nem könnyű az elengedés..
de azt a haragot
ami benned van
felhasználhatod az AKARATOD kinyilvánítására, 
hogy MEGOLDÓDJON az ügy.

Ne fojtsd el a haragod.. hanem alakítsd át! 
fogd igába,
mint megvalósító energia..

  A teremtéshez két dolog kell..
Tudás - tiszta szellemi energia,
 és Érzelem - a testet adó hajtóerő..

Hangosan ki kell mondanod: 
MEG AKAROK SZABADULNI A HARAGTÓL! 
MEG AKAROK BOCSÁJTANI!!! 
ELENGEDEM! ELENGEDEM! ELENGEDEM!

Akarnod kell,
hogy A Legfelsőbb Igazság Szerint REND-eződjön a dolog!

Csak annyit kell tenned, hogy 
ezt naponta kéred...

mindegy kitől..


Univerzum, angyalok, vagy Isten, vagy mesterek, 
de kérned kell,
 és válasz KELL hogy érkezzen..
ez a Törvény.. 
és akik tudnak neked segíteni, ők ismerik, és betartják a törvényeket..

Itt a segítség karnyújtásnyira.. egy imányira ha úgy tetszik..
Tessék élni vele..

A másik törvény az, 
hogy senki nem veheti el a Szabad Akaratod! 
Így nem is segíthet neked senki, 
amíg arra nem adsz engedélyt..

Szóval tényleg csak kérned kell..
és tudnod, hogy BIZTOSAN válasz érkezik..
és fog is..

sőt azt tapasztaltam, hogy már akkor készen áll a megoldás, 
és ott van kéznél, 
amikor még nem is sejtetted, 
hogy segítséget fogsz kérni..

Bizony.. minden mindig kéznél van.. 
az élet leckéje, hogy meglássuk.. 
hogy lássunk is ne csak nézzünk..

Legyünk figyelmesek.. mert a megoldás nem az égből pottyan le sosem.. általában olyan embertársunk mögé bújik,
akire sokszor nem is gondolnánk.. 
ezért ez a játék.. 
figyelni figyelni figyelni... 
na nem ám csak a szemünkkel..

van ami sokkal jobban "lát"... 
feltéve ha nyitva..

hát.... itt a tavasz... szóval...
Nyitnikék!!!  Nyitnikék.. 

A régi fajta tudatosság, ami a látszatvilágba vetett hiten alapult, véget ért.
A nagy közös utazás az emberiség közös hajóján befejeződött – mindenki a saját csoda-csónakjában evez most már, a saját hite és igazsága szerint. Aki bánkódik az elsüllyedt régi hajón, és abba kapaszkodik, az elsüllyed vele együtt, nem fogja tudni kiemelni a fejét.


Az élet tengerén, a viharok ellen a régi megoldások nem fognak működni. Látszólag a kis törékeny csónak egyedül hogyan is vészelhetné át a hatalmas hullámzást és az óriási viharokat? Hiszen eddig volt egy nagy közös hajónk, ami látszólag jól bírta ezeket, s most vastag falak, a stabil alapok helyett tulajdonképpen nincs semmi közted és az élet között.
Mert egy vagy az élettel.

Aki ezt megérti, arra pontosan az a fajta beteljesült élet vár, amit annyit keresett. Egységben mindazzal, ami körben van a világban, teljesen érezve a láthatatlan világ kezét a vállakon, a sugallatot minden szélben. Aki ezt éli, az látja, hogy a vihar csak arra való, hogy őt erősítse, hogy megtanuljon valamit magáról.
Kiss Balázs Kunó





A szeretetről: tudjuk még, hogy mit jelent?
Mikor mondtad utoljára valakinek azt, hogy „szeretlek”? Amikor ezt a szót kimondtad, milyen gondolatok jártak közben a fejedben? Mondhatjuk ezt a kedvesünknek, anyánknak, gyermekünknek, barátunknak, stb. Biztos vagyok abban, hogy közben valami hasonlóra gondoltál, hogy szeretlek, mert: hoztál nekem virágot, nem felejtetted el a születésnapomat, megjavítottad az autómat, vettél nekem egy új ruhát, stb. Hogyan is van ez? A szeretetet anyagi dolgokhoz kötjük?

Mi van akkor, ha nem kapunk virágot, új ruhát, és elfelejtik a születésnapunkat? Lehet, hogy tudatosan nem is érezzük, de akkor nem szívleljük annyira a másikat.

A szeretetről nagyon homályos elképzeléseink vannak. A szeretet egységélmény! Nincs oka, követelése, feltétele. Az egységélményünk viszont elveszett. Nem vagyunk egységben önmagunkkal, a természettel, a világgal. Nem szeretjük saját magunkat, mert ideákhoz akarunk hasonlítani, amelyek nem mi vagyunk. Hogy is hasonlíthatnánk bárkihez, mikor mindegyikünk egyedi és megismételhetetlen?


Légy az, aki vagy: önmagad!

A szeretlek valami nagyon különlegeset jelent. Azt jelenti, hogy körbeveszlek azzal az érzéssel, amely lehetővé teszi számodra, hogy abban a pillanatban minden legyél, ami emberi mivoltodban valójában vagy. Lehetsz jó vagy rossz, gyöngéd vagy dühös, vagy mindkettő, de te te vagy, és ez a legtöbb, amit valaha elvárhatok, vagy kérhetek tőled. Nem az vagy, amit elvárok vagy akarok, hogy legyél, és nem az, amit érzel, hogy lenned kellene, vagy amilyenné alakítottak, hanem önmagad vagy.

 A szeretet érzését gyakran tévesztjük össze más érzésekkel. Még szerelmesek is lehetünk anélkül, hogy igazán szeretnénk. Azt mondjuk, hogy szeretlek, és közben azt akarjuk mondani: sajnállak, aggódom érted, törődöm veled, tisztellek. Csakhogy ez sajnos még mindig nem a szeretet!
Egy kisgyermek számára létszükséglet a szeretet. Ő csak azt akarja, hogy szeressék, és gondoskodjanak róla. Csak a gondoskodás nem elég. Ha a gyermeket szülei nem szeretik, ha nem él harmóniában, olyan megrázkódtatás éri ezáltal, amit élete végéig nem vagy csak nagyon nehezen tud feldolgozni.
Hányan vannak, akik úgy érzik, őket nem lehet szeretni. Tehetsz bármit, ezt a véleményüket önmagukról nem tudod megváltoztatni. Mindez gyerekkorukból származik, pontosan a szülői szeretet hiányából.

Vajon mi a szeretet ellentéte? Sokan azt hiszik, a gyűlölet. Pedig nem az. A szeretet ellentéte a közönyösség. Ha gyűlölsz valakit, érzelmek fűznek hozzá, nem vagy közömbös iránta. A gyűlölet nagyon közel áll a szeretethez. Kit tudunk a legjobban gyűlölni? Akit valaha a legjobban szerettünk. Ha közömbös vagy, az más. Nem érzel semmit. Tehet a másik bármit, nem érint meg Téged. A másiknak legjobban a közönyösséged fáj. Figyeld meg a párkapcsolatokban. Ha a párod bármilyen érzelmet mutat irányodba, elviseled. De ha közönyösen néz rád, az nagyon fáj. Akkor érzed, hogy nincs tovább. Valami most véget ért.
Gondoskodom, törődöm – vagy szeretek is?
Az állatoknak, virágoknak szintén vannak érzelmeik. Érzik a szeretetedet, de érzik a haragot és a gyűlöletet is. Figyeld meg a kutyádat. Ha ideges vagy, ő is az lesz. Nyugtalanul viselkedik, nem fogad szót. Ha megnyugszol, ő is nyugodt lesz. A növények jobban, szebben fejlődnek olyan helyen, ahol szeretetteljes légkörben vannak.
Gyakran keverjük össze a másokkal való törődést a másokról való gondoskodással. Nem ugyanarról beszélünk. A gondoskodom Rólad, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy szeretlek. Ha törődöm Veled, az már más. Vajon a családunkkal mit teszünk? Törődünk velük? Úgy érzem, nem igazán. Több törődésre lenne szüksége a világnak.

A szeretet – nem függőség, hanem összetartozás
A szeretetben a szívünkkel látjuk egymást. Itt a lelkek közötti kapcsolatról van szó. Az összetartozás élménye. Egységtudat. Egy igazi párkapcsolatban a Férfi felnéz a Nőre. A nő királynővé válik a szemében. A nő, ha szeret, szintén felnéz a férfira, de ez nem jelenti azt, hogy bármelyikük a másik felett állna.
Az igazi szeretet a másikat felemeli. Nincsenek függőségi viszonyok, és nincsenek elvárások. Csak a feltétel nélküli szeretet van! A kapcsolat megélése iránt tanúsított alázat lehetővé teszi, hogy szeressek és szeressenek engem. Az alázat szeretetet szül. Szeretet nélkül üresek vagyunk. Ha szeretsz, akkor létezel. Hol látunk ma olyan párkapcsolatot, ahol a fentiek érvényesülnek?

Hagyni, hogy társunk önmaga legyen – nem is olyan egyszerű...

Akkor szeretjük igazán társunkat, gyermekünket, barátainkat, ha lehetővé tesszük számukra a „másság” kifejeződését. Ehelyett inkább csak elviseljük őket, megbocsátunk nekik, vagy bármi más módon reagálunk. Egy valódi kapcsolatban tudjuk, hogy mindketten a valós világ részei vagyunk, csak másféleképpen látjuk a világot. Legyünk önmagunk a kapcsolatban, és hagyjuk, hogy a másik is az legyen aki: egyszerre egyedi és egyszerre hétköznapi.

Hol kezdjük?

Önmagunknál! Az alap, ahonnét elindulhatunk, önmagunk szeretete. Az önszeretet a mások iránt érzett szeretet előfeltétele. A szeretet a leglényegibb részünk, csak vissza kell rá emlékeznünk.
A szeretet titka: szeretetet kell adni. Gondolkodjunk el kicsit a szeretetről. Lehet, hogy mostantól más megvilágításban fogjuk látni kapcsola
tainkat és önmagunkat.


Az 'itt és most' pillanatát nagyon nem szereti az egónk. Lázadni kezd, mert sem itt, sem ott nem jó neki: élete legnagyobb szerelmét öleli éppen, két szeme csukva, de lelki szeme már az óráját nézi: mit kell majd csinálnia öt perc múlva. Megnyeri a főnyereményt, de amikor rádöbben, hogy az adót levonták belőle, bosszús lesz, és nem boldog. Az egó örök változásban él, s még az életösztönnél is mélyebb meggyőződése, hogy jobb lesz máshol és ezután. Valójában az egónak mindig rossz. Valami mindig kell neki, s egyetlen vágya sem tud úgy beteljesülni, hogy abból ne hiányozna még valami: rendszerint a lényeg.  
Müller Péter




Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.
 Steve Jobs
Ha te akarod irányítani az életedet, ahhoz teljesen rá kell hangolódj magadra, figyeld meg milyen érzelmi és gondolati mintákat működtetsz, nap mint nap.
Ezekért eddig másokat hibáztattál, hiszen az ő érzelmeikre reagáltál. Ha irányítást akarsz, akkor elsősorban el kell szakadnod a mások hatására, benned született megélések özönétől, mert amíg ezt nem teszed, a külvilágnál tartod a távkapcsolót.

Vedd hát magadhoz az irányítást és tanuld meg saját magad, átalakítani, úgy, hogy lebontod magadról azokat a önromboló gondolati és érzelmi mintákat melyek egyáltalán nem szolgáltak téged. Tudatos légy a megfigyeléssel, megkeresve a régi rossz beidegződéseket! Jelentsd ki ezek a régi minták, most tudatosan újakat választok, elengedem a sértettségemet, és a megértést választom! Képes vagyok a sértettségem nélkül élni, hiszem hogy nincs többé szükségem rá!

Addig játszd ezt minden romboló gondolattal és megéléssel, amíg szép lassan ki nem törlöd őket és fel nem oldódnak benned! Érzelmi és gondolati nagytakarításod téged is és a kapcsolataidat is szolgálják, hiszen már nem az leszel aki voltál, jó irányba változol!
 Külső impulzusok hatása már nem reagálsz áldozat szereppel, mert már te irányítasz! Egyre inkább alakul belső világod, áthangolás mesterévé válsz, aki sosem lesz már kiszolgáltatva külső körülményeinek és mások hangulatváltozásainak!

Ne feledd, egyszer csak eljutsz lényegi réteged legmélyére, lelked szentélyébe ahol már csak a szeretet lakik, az a szeretet mely nem sebezhető az a szeretet mely feltétel nélkül árad a világra! Akkor a tiszta szeretet fénye felragyog benned, és te világítasz! 












A szoba tele van sötétséggel, és te ki akarod taszigálni a sötétséget a szobából. Teljes erődből lökheted, ütheted, vághatod, de nem fog sikerülni. Sőt, érdekes módon alul maradsz egy olyasvalamivel szemben, ami nem is létezik. Kimerülten, leverten... az elméd azt fogja mondani, hogy ez a sötétség olyan erős és hatalmas, hogy képtelen vagy megbirkózni vele, képtelen vagy eloszlatni, elkergetni. Ez egy helytelen következtetés; nagyon logikus, de helytelen. Csak egy kis gyertyát kell behoznod.
Nem kell elkergetned a sötétséget. Nem kell harcolnod ellene - az a legnagyobb ostobaság. 

Csak hozz be egy kis gyertyát, és a sötétség magától eltűnik. Nem kimenekül - nem tud elmenekülni, mert alapjában véve nem is létezik; nem is volt bent, így nem is tud kimenni sem. A fény az, ami bejött és kimegy; a fénynek pozitív léte van. Ha meggyújtod a gyertyát, akkor nincs ott a sötétség - ha elfújod a gyertyát, akkor megint ott van.

Ha a sötétséggel akarsz kezdeni valamit, akkor a fénnyel kell tenned valamit; ez furcsa, illogikus, de mit lehet tenni? Ez a dolgok természete. Nem tudod feladni az egót, mert nem is létezik.

Csak annyit tehetsz, hogy behozol egy kis tudatosságot, egy kis tudatot, egy kis fényt. Osho




Amit hagysz, hogy hasson rád, az alakítani is fog. Vigyázz ezzel! Légy éber erre! Minden a tudatodat befolyásolja. És hogy mi létezik és mi nem? Válaszom: -Aminek erőt adsz, aminek figyelmedet szenteled. Szóval minden, ami a tudatodban van, az ilyen vagy olyan formában és közegben létező.

Tehát minden, mi a tudatodban van, az létezik itt és most.

És a kulcs megint csak az itt és most. A jelen. Csak ez létezik. Mindig az adott pillanat. Csak az. Ezért kell, hogy önzetlenné válj. Hogy megszűnj te lenni. Ha a tudatod tiszta, ebben a tiszta állapotban egyesülhetsz végre külső világoddal, ami mellesleg a mi közös világunk. Végre valós teret nyersz benne és bármilyen, a számodra legkedvezőbb formában érvényesülhetsz benne. Élni fogsz! Szabadon és korlátok nélkül! Arról nem is beszélve, hogy ezen a szinten egyesülni fogsz Istennel, a teremtéssel, végső valóságoddal és minden esszenciális bölcsességgel. Sőt tovább megyek mindennel, amivel csak akarsz.

Ha ezt az állapotot folyamatosan a napi meditációban újra és újra eléred, egy idő után egyre többet és többet időzöl majd ebben a tiszta tudatú létezésben. Így a dolgok természetes, valójukban ragyognak majd fel szemeid előtt. Úgy nyilvánul majd meg minden, ahogyan van. Sőt, rájössz majd a technikájára annak, hogy hogyan nézd meg egy adott dolog keletkezését, múltját a jelenig, esetleges jövőjét, majd végső elmúlását. 


Egyet azonban sose feledj: -minden, mit tapasztalsz, csupán illúzió az idő végtelen sodrában. Ezért célszerű mindig a jelenben, a mostban lenni. Ha meg akarod érteni az életet és a világot, esetleg más világokat is cselekedj mindig így! Jó utat, meditálj sokat, és szeress mindenkit, mint legjobb barátodat!
Mohácsi Péter



Más szerepet töltenek be az életben a lélektársak, akikre akkor is szükség van, ha nem éppen harmonikus, sőt viharosnak mondható a kapcsolatot.
A lélektársak arra szerződnek, hogy akár több életen át segítsék egymást.

Amíg az ikerlelkünkkel való találkozás egy különleges, nem mindennapi esemény, addig a több inkarnációt végigkísérő lélektársa mindenkinek van. A lélektársak a köztes létben (az újraszületések közötti időben) egymás támogatására és segítésére szerződnek, de akár ellenpólust is mutathatnak a másiknak. Természetesen a lényeg önmagunk és a másik fejlesztése, ám sokszor nehéz felismerni a segítő kezet. 

A lélektársak gyakran szülő-gyermek vagy házastársi kapcsolatban, esetleg szeretőként, ismeretlen segítőként vagy akár áldozatként, árulóként "találkoznak". A találkozás a legtöbb esetben sorsszerűnek tűnik. A pár tagjai különös vonzalmat éreznek egymás iránt. Nem feltétlenül testi vonzalomról van szó, inkább lelki, esetleg szellemi kölcsönhatásról. Persze előfordulhat az is, hogy csak az egyik fél ismeri fel az "életre szóló" kapcsolatot.


A lélektársak általában korábbi életekben vagy a köztes létben kötnek akár több életre szóló szövetséget. Kapcsolatuk hosszú távon a spirituális fejlődést szolgálja, rövidebb távon a lélektárs akadályozó tényezőnek is tűnhet, mert gátolhatja a másikat abban, hogy személyes sorsá
t beteljesítse.


Gondoltál-e már arra, hogy ha benned él Isten, s te őbenne, akkor mennyi boldogságon és mennyi fájdalmon osztozunk mindannyian.
Hisz a te valóságod az Ő valósága és fordítva, így mindannyian megtapasztaljuk egymás teremtéseinek a következményét.

Ezért nagyon fontos, hogy a szeretet nyilvánuljon meg rajtad keresztül és így a többi létező is több szeretetet tapasztalhat meg a segítségeddel.
Minél többen teremtjük meg a szeretetet saját valóságunknak itt az illúzió világában, egy idő után képessé válunk rá, hogy a fátyol leomoljon a szemünk elől és megtapasztalhatjuk magunkat, mint tiszta SZERETETET
Rubi Gyula



Alkalmanként állj meg egy kis időre - bárhol, bármikor. Csak nézz és figyelj, légy egyszerűen csak tanúja mindannak, ami körülötted folyik a világban, és annak, amit te magad csinálsz! Ne gondolkozz! Csak kívülről figyeld, hogy mi történik! Aztán terjeszd ki ezt a szemtanúságot az egész életedre: hassa át minden fizikai és mentális tevékenységedet, és aztán engedd, hogy ez a szemtanúság veled maradjon. Ha szemtanú vagy, az egód egyszerűen megszűnik létezni, te pedig megtapasztalod, hogy mi is vagy valójában. Az én meghal: helyette pedig meglátod az igazi önmagad.
 Osho


A csend a lélek legnagyobb ajándéka. Mert amikor elcsendesülsz, akkor lehetsz igazán magad. Levetheted gőgödet, előítéleteidet, megszabadulsz félelmeidtől, haragodtól. Elhagyod mindazt, ami szinte láthatatlanul rád tapadt. Visszatalálsz ahhoz a lélekhez, aki igazából te magad vagy. A csend megtanít arra, hogyan érezd igazán otthon magad - önmagadban.




A védelem és a fejlődés kulcsa:

Napkitörések, műhold becsapódás, gazdasági válság, földrengés, cunami, árvíz….
Az emberek nagy része azt kapja vissza, amit tett.
Csakhogy nem mindenki!
Mert van egy energia, aminek a legmagasabb a rezgése.
Ez az energia pedig a SZERETET ENERGIA!

Ez adja az egyedüli védelmet, és ez a fejlődés kulcsa is!

Aki ezt befogadja, az összhangban él az Isteni tervvel, abban a testben-lélekben megindul a tisztulás folyamata.
Ebben a folyamatban félelmeink, hiedelmeink képzeteink helyére beépül a szeretet és rezgésszintünk folyamatosan emelke
dik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése