2012. szeptember 6., csütörtök

Jó kezdeményezések, mozgalmak - 09.21.


TUDATOS VÁSÁRLÓ

Információk és tanácsok az etikus és környezetbarát életmódhoz http://tudatosvasarlo.hu
 
Őszi háztartászöldítés ÖkoKörben

Egerben, Esztergomban, Kecskeméten, Szegeden és Tatabányán szeptembertől újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat ÖkoKörben! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!



Könnyed és sikeres életmódzöldítés közösségben: jó hangulat, tapasztalatcsere, finom ételek, közös programok, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Az érdeklődők öt-tizenkét fős csoportokba járnak össze két-három hónapig, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, és próbáljanak ki. Mindenki tanulhat valami újat másoktól és megoszthatja a többiekkel saját háztartászöldítő tapasztalatait.
Az ÖkoKörökbe olyan érdeklődőket várunk, akik nyitottak és elkötelezettek az életmódjukat érintő környezettudatos változásokra, és van beleszólásuk a háztartás vezetésébe.


Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  MNVH

Különböző programok országszerte

Fénykép

2012.09.26-29

Felhívás ingyenes képzési programra

„Sikeres kommunikáció – Sikeres projektek – Sikeres közösségek” címmel indít az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által támogatott ingyenes képzési programot a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület.

Felhívás ingyenes képzési programra
A szeptember 28-án induló, öt alkalomból álló programot a szervezők minden civil szervezet, vállalkozó, önkormányzat és önkormányzati intézmény, valamint érdeklődő figyelmébe ajánlják, akik tevékenységüket, településüket sikeresebbé kívánják tenni.
A férőhelyek korlátozott számára való tekintettel javasolt a jelentkezési lapot - amely a felhívással együtt a cikk alatt mellékelve található - minél előbb visszaküldeni.
Bővebben: http://www.mnvh.eu/hirek/190/20120913/felhivas-ingyenes-kepzesi-programra



 Szatyor

 A Szatyor Bevásárló Közösség egy informális egyesülés, amelyet néhány lelkes, környezettudatos vásárló indított útjára azzal a céllal, hogy magas minőségű - lehetőleg organikus termesztésből származó - helyi termékeket vásárolhasson, korrekt áron. A legfontosabb dolgok, amelyek összekötik őket: személyes igény az egészséges táplálkozásra, felelősségvállalás az ökoszféra megóvása érdekében és elkötelezettség a fenntartható társadalom iránt.

http://humusz.hu/nullahulladek/civilek/szatyor-bevasarlo-kozosseg/9610







Humusz
 
Küldetésünk  A Humusz célja, hogy Magyarországon a fenntartható termelés és fogyasztás napi gyakorlattá váljon. Azért dolgozunk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat, illetve kialakuljon a szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer.  Ebben a munkában kiemelt partnernek tekintjük a civil közösségeket, a pedagógusokat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat. Eszközeink a tájékoztatás, oktatás és tanácsadás, jó gyakorlatok felkutatása, hulladék megelőzési minták kidolgozása és megvalósítása, valamint közösségi együttműködések ösztönzése.

A Humusz korábban kizárólag szervezetek által alkotott szövetségként működött. A külső és belső igényekre reagálva 2010-ben „hagyományos” egyesületté alakultunk, így most - az aktuálisan 13 tagszervezetünk mellett - már magánszemélyek számára is lehetővé vált a csatlakozás. Várunk pártoló tagokat, akik egyetértenek az elveinkkel, és olyan rendes tagokat is, akik emellett igen aktívan közreműködnének a hulladékmegelőzés, a fenntartható fogyasztás és termelés népszerűsítésében. Folyamatosan csatlakozhatnak hozzánk - elsősorban magánszemélyek által alapított – szervezetek is. humusz.hu


               ----------------------------

Jobb veled a világ! Hallgass a szívedre!

Mozgalom az emberek boldogabbá válásáért tudatos jócselekedetekkel, 2012.

 http://jobbveledavilag.hu/

 banner




 Adománybolt

Az országban 17 ilyen üzlet van, a fővárosban ez a második.

http://pozitivnap.hu/belfold/ujabb-adomanybolt-mar-a-masodik-nyilik-budapesten 


A működtetők minden olyan tárgyat szívesen fogadnak, amely egy átlagos háztartásban előfordul, használható állapotban van, nem nagyméretű és a beadójának már felesleges.

  Magfalva

A MAG önszerveződő, önvezérelt önellátó közösségek hierarchikus rendszere. Egyetlen cél tart össze bennünket. Ma az emberek többsége a másikból él, mások rovására sikeres, mások munkájából gazdagszik meg. Mi igyekszünk másokért élni. 
Kb. 50 MAG közösség van határon innen és túl, de Istennek hála, Gomba módra  szaporodnak. A MAG-nak saját könyv, CD, DVD stb. beszerzési és elosztási rendszere van, amelyben a valódi múltunkat, éltető hagyományainkat bemutató művek szerepelnek. Igyek-szünk mindenhol a helyi óvodákat, iskolákat, könyvesboltokat is ellátni.
A MAG pártoktól és egyházaktól független szerveződés. Az alapelveken kívül minden körülményt (szervezeti forma, tagfelvétel, pénzügyek, vezető-választás, saját programok kialakítása stb.) szabad akarattal a helyi közösség dönt el, törekedve a minél teljesebb önállóságra és önellátásra, hogy a Gondviselés Rendje helyett ne mesterségesen kialakított politikai, gazdasági, és társadalmi kényszerek befolyásolják létüket és működésüket. Mi mindenkiben a jövőt látjuk, ezért – előéletétől függetlenül - mindenkit várunk sorainkba. A kegyelem kora arról szól, hogy Saulusból a keresztényüldöző zsidó rabbiból bármikor Pál apostollá nemesedhet az ember. Aki például otthonában, háza előtt fát ültet, (tartozzon bármilyen ideológiai vagy politikai irányzathoz) lehet, hogy többet tesz a jövőért, mint aki – akár Bocskai ruhában - fröcsögve szidja a másikat.
 
Honnan jött az elhatározás, hogy egy falut építsenek fel?
Ez a XXI. század nagy kísérlete: képesek vagyunk-e újra emberi közösségeket alkotni, melyet a félelem (pénz, politika, hatalom…) helyett a szeretet épít fel és tart egyben? Évezredekig ilyen közösségek alkották az emberi társadalmakat, ezt próbáljuk meg újra felépíteni. Tavasszal egy kis csoport elkezdte felépíteni Magfalvát Monor és Gomba között, egy közel 50 hektáros területen.
  




 Kolompos Együttes

http://www.kolompos.hu/


Az együttes művelődési házakban, rendezvényeken, de óvodákban és iskolákban is rendszeresen fellép. Hangulatos műsoraikkal megkedveltetik a magyar zenét, táncot és népdalokat a gyerekekkel. Több CD-jük is megjelent.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése