2017. március 15., szerda

A szegedi Vértónál kialakított nemzeti emlékhely ügye 2017.03.07.


A szegedi  lakótelep kellős közepén álló kurgán úgy tűnik szúrja a szemét valakiknek. Vajon őseink szobrai, vagy a 8 csodás székelykapu, vagy tán az időnként énekléssel és dobszóval kísért szerek miatt? Tény, hogy el akarják bontani az egészet, és alföldi nyári sípályát kialakítani a helyén! Ha találnának egy szebb, kellemesebb területet a nemzeti emlékhelynek, akkor is ez most ilyen módon   támadásnak minősül ősi szakralitásunk ellen. A tiltakozás megindult itt is, mint Pilisszántón.  
Milly




Nyílt levél
(részletek)

Készült: 2017. március 07. kedd, 21:24

Tiltakozás a Vértónál kialakított nemzeti emlékhely ügyében


Botka László úr részére
Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje


Tisztelt Polgármester Úr!

A Magyarok Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége nevében, a Szegeden, a Vértónál kialakított nemzeti emlékhely ügyében fordulok Önhöz azért, hogy tiltakozásunknak adjunk hangot az ellen a szentségtörő szándék ellen, amely elbontaná az évtizede e helyen kialakított és megszentelt magyar nemzeti emlékhelyet, és azt egyelőre meg nem nevezett helyre költöztetné azért, hogy helyébe elrugaszkodott és profán evilági hívságot, alföldi nyári sípályát telepítsen!





.....A fentiekből következik, hogy Szegeden, a Vértó-negyed hetvenezer lakosának otthont adó panelház-erdő kellős közepén kialakított emlékhely nem csupán egy zöldövezet, hanem a magyar és a székely nemzeti hagyomány és kulturális örökség megszentelt emlékhelyeamelynek alakítói és adakozói ebben a szellemben cselekedtek és ebben a tudatban adakoztak! Az ő beleegyezésük nélkül, az ő akaratuk ellenére felszámolni vagy elbontani és elköltöztetni ezt a magyar nemzeti emlékhelyet bűn és törvénybe ütköző cselekmény.

Fontos tudni, hogy ez a székelykapu-sor páratlan világviszonylatban, hiszen ez a székelykapu-sor teljes keresztmetszetét adja a ma élő székely népművészetnek. Az egyes kapuk, mind méretükben, mind ácsolásukban, mind díszítésükben a nyolc székely szék élő hagyománya szerint készültek, és ezáltal többet jelentenek még a Székelyudvarhelyen, Szejkefürdőn, Orbán Balázs sírjához vezető székelykapu-sornál is - amely a szegedi kapusorhoz az ötletet adta – mert azok a kapuk egyetlen székely székből, Udvarhely székből valók.....



Szeged, Vértó - székelykapuk, amelyeket 2010-ben az I. Székely – Magyar Világtalálkozó alkalmából állítottak székely vállalkozók.


Megjegyzés: Míg a pilisszántói tiltakozásnál (http://szepjovot.blogspot.hu/2017/03/a-pilissszantoi-trafo-hattere-pilis.html) a végsőkig kitartásra buzdítanám az embereket, itt a Vértónál nem. Voltam a helyszínen egy szeren. Kölcsönösen zavartuk egymást a lakókkal.
Milly










1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Milly! Ez a tízezer négyzetméteres trafóállomás sántít mint a dakota indián pusztulás előtt álló lópacija!! Ennek nagyon HAARP rendszer szaga vagyon!!!!Pont a hegyek közé lehet elrejteni,a legjobban.Ajánlom figyelmedbe a világhelyzete c.blog haarpról szóló irásait,ahol térkép is található a világban telepített rendszerekről.Magyarországon még nem volt építve.Tán most készülne????

    VálaszTörlés