2014. november 26., szerda

A Vénusz projekt - Földi Paradicsom

A Szép Jövő megvalósítható! 
Egy tudományos kutatás eredménye bizonyítja.
Mi kell kell hozzá? 
Gondolkodásunk megváltoztatása. 
Mindenkinek juthat ennivaló, lakás, jólét, juthat bőven mindenből...


Létre tudunk hozni Földi Paradicsomot


Erről a témáról egy nagyon elgondolkodtató filmet ajánlok olvasóimnak. 

Előszóban a Wikipédiából két részlet:

Jacque Fresco (1916. március 13), autodidakta építészmérnök, tudományfilozófus, illusztrátor, tanító, és jövőkutató. Érdeklődési köre sok tudományágat ölel fel, mint a tudomány, filozófia, és mérnöki tudományok. Fresco gyakorta ír és ad elő több nézetéről, melyek a fenntartható városok holisztikus terve, energiahatékonyság, természetierőforrás-menedzsment, kibernetizált technológia, haladó automatizálás, és a tudomány társadalomban betöltött szerepe, rámutatva az ezekkel elérhető hasznokra. Munkatársával, Roxanne Meadowszal, egy szervezet alapítója és igazgatója, amit "The Venus Project"-ként ismernek, aminek székhelye a floridai Venus.
A kortárs kultúrában három dokumentumfilm népszerűsíti: Future By Design, Zeitgeist: Addendum, és Zeitgeist: Moving Forward. A Venus Project inspirálóan hat világszerte, legfőképpen aktivisták körében.


Jacque Fresco, 2006

 A Vénusz projekt (angolul: The Venus Project) egy szervezet, amely támogatja és hirdeti az amerikai jövőkutató Jacque Fresco elképzelését a jövőről, amely egy globálisan fenntartható társadalmi rendszert vázol fel. Az "erőforrás-alapú gazdaságnak" nevezett rendszer magába foglalja a fenntartható városokat és értékeket, a hatékony energiafelhasználást, a kollektív gazdálkodást, a természeti erőforrásokkal való gazdálkodást és a fejlett gépesítést (automáció). Az elképzelések szerint a rendszer az egész emberiség számára hajt hasznot.
A szervezet a floridai Venus kommunától kölcsönözte nevét. Kutató központja ezen a 8,5 hektáros területen található az Okeechobee-tó közelében. A központban tíz olyan Fresco által tervezett épület áll, amelyek tükrözik a projekt építészeti világát. 2006-ban bemutatásra került egy film Jacque Fresco életéről és munkásságáról Future by Design címmel.
A projekt mellett párhuzamosan fut a Zeitgeist-mozgalom, amely a Vénusz projekt aktivista vonulatát képviseli, lehetővé téve a tagok számára a mozgalmon belüli eszmecserét és a közös munkát.


Paradicsom vagy pusztulás - magyar hanggal 

 

 Régebbi videó:



 

A film 28 felirattal rendelkezik. 
A cc-re kattintva lehet kiválasztani a megfelelőt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése