2013. január 3., csütörtök

Devizahitelek - Az évezred legnagyobb csalása - Perre megyünk!!

Sose tudhatjuk, hogy ki mondja ki váratlanul az igazságot. Lehet, hogy egy kisgyerek, lehet, hogy egy 80 éves falusi nénike, lehet, hogy egy jobbikos képviselő. Számomra ez a devizahitel dolog az elejétől fogva nagyon zavaros volt, és nagy-nagy sumákságot sejtettem mögötte. Tényleg,  nekünk mindent be lehet mesélni? A fekete az nem fekete, és így tovább?


Mit tehetünk most már így utólag? Önként hajtsuk a fejünket a bárd alá? Vagy?

Van egy nagyszerű lehetőségünk. Valakiben volt elég bátorság, és helyettünk, értünk,  kiállt a küzdőporondra! Kasler Árpád.

Mivel tudja, hogy jogi szempontból óriási lehetőségünk van megnyerni a csatát a bankokkal szemben, feljelentést írt. Nekünk csak az a dolgunk, hogy mögé álljunk. 

Támogassuk őt, aki értünk küzd a bíróságon! Nélkülünk mit sem ér a feljelentése, csak az emberek ezreinek az aláírásával válik a dolog hitelessé!!
  
Bizony sokan estek  a bankok devizacsapdájába. Magunkért és a többi becsapott emberért is álljunk ki most! 

Talán nem is tudunk róla, de már sokan lettek öngyilkosok, mert nem tudták fizetni a tartozásukat. Százakat, (ezreket ?) költöztettek ki otthonaikból. Sokaknak egy élet munkája volt a házukban. Rengeteg ember került kilátástalan helyzetbe, még akkor is, ha rendesen fizet, mivel éjt nappallá téve dolgozik, hogy jusson is, maradjon is. Rámegy az egészsége, a házassága, a családja...  Ismerős?

 

Lásd a honlapját Kasler Árpádnak, aki már eddig is kemény, hősies munkát végzett érettünk.

 Honlap:
http://kaslerarpad.hu/?p=2094#more-2094

Facebook: 
https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1sler-%C3%81rp%C3%A1d-ki%C3%A1llunk-melletted/377584542279593

Részlet:

Itt az alkalom, mindenki bizonyíthat. Ha ezrek nem csatlakoznak a feljelentéshez akkor nem nagyon van miről beszélni. 

Akkor ne csodálkozzon senki, hogy ki lesz lakoltatva és földönfutóvá téve. 

A BAÉSZ csak komoly társadalmi támogatottsággal tudja uralni a helyzetet. Mi visszük a zászlót, élen járunk, de most már hátvédekre, jobbszárnyra és balszárnyra is szükség van. 

CSATLAKOZZANAK!

 “Itt már annyira előrehaladott állapotba jutottak az események, hogy már önmagában csak egy pénzügyi csalássorozatról nem beszélhetünk, hanem ennek járulékos következményeiből adódóan nagyszámú emberéletet és egyéb tragédiát követelő, szándékos  bűncselekményről.”


„Ezúton kérjük a tisztelt Legfőbb Ügyészséget a fentebb leírt és megindokolt feljelentés kiemelten fontos és súlyos társadalmi hatásaira való tekintettel, minden részletre való kivizsgálására, a szükséges eljárások lefolytatására, indokolt esetben a vétkes bankárok, valamint vétkes állami felügyeleti szervek vezetői ellen azonnali elfogató parancs kiadására és a felelősök büntetőeljárás alá vonására.”




CSATLAKOZÁS A FELJELENTÉSHEZ…



LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG
1055 Budapest, Markó u. 16.



Tisztelt Legfőbb Ügyészség!

Alulírott Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete (rövidített nevén BAÉSZ, székhelye 5711.Gyula, Fehér-Körös utca 69. nyilvántartási száma: 2817, képviseli Kásler Árpád mint a BAÉSZ elnöke ) mint érdekvédő társadalmi egyesület ezennel
közvádas
f e l j e l e n t é s t
teszünk az
  1. OTP Bank Nyrt. 1051 Budapest, Nádor u. 16., 
  2. Kereskedelmi és Hitelbank Nyrt. 1051 Budapest, V.ker. Vigadó tér 1.,
  3. Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest, Akadémia u. 6.,
  4. Erste Bank  Nyrt. 1138 Budapest , Népfürdő u. 24-26., 
  5. AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe 1138 Budapest, Váci u. 135-139.,
  6. FHB Bank Kereskedelmi Bank Zrt. 1132 Budapest,Váci u. 20.,
  7. CIB Bank Zrt. 1027 Budapest, Medve u. 4-14.,
  8. Budapest Bank Nyrt. 1138 Budapest, Váci u. 188.,
  9. MKB Bank Nyrt. 1056 Budapest,Váci utca 38.,
  10. Merkantil Bank  Zrt. 1051 Budapest, József A. u. 8.,
  11. Lombard Lízing Zrt. 6720 Szeged, Somogyi u. 19.
  12. Unicredit Bank Hungary Zrt. 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.
ellen elsősorban a Büntető Törvénykönyv 318. § (1)-ban foglaltak szerinti csalás büntette és a Btk.296/A. § foglaltak szerinti fogyasztók megtévesztésének magalapozott gyanúja miatt.
Ezért mint a csalás törvényi tényállása:
Btk.318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás különösen nagy kárt okoz,
b) a jelentős kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon
c)980
követik el.
(7)981 A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás különösen jelentős kárt okoz,
b) a különösen nagy kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon,
c)982
követik el.
Mely törvényi tényállás elemeit a megnevezett pénzintézetek azzal valósítják meg,hogy

- az adósokat színlelt jogügylettel (kölcsönszerződés) tévedésbe ejtették
- az adósoknak kárt okoztak ( vagyoni és nem vagyoni károk)

Folyt:  http://kaslerarpad.hu/?p=2094#more-2094 

 
Továbbiak a honlapjáról:

Valami elindult!

Kérem, nézzék meg a videót, ott a kövezeten heverő irat akár a mi feljelentésünk is lehetne, és így csoportosulunk köréje. Így lettünk mi is egy emberből – nagyon sokan! A gonoszságra gonoszsággal nem lehet válaszolni, mert azzal csak a gonosz erőt tápláljuk. Mi a jó oldalt képviseljük és egyre többen vagyunk és sokkal többen leszünk, pontosan annyian, amennyire a győzelemhez szükség van.
Önök már erősek, mert nincsenek egyedül! Segítsenek másoknak is, hogy Ők se legyenek egyedül. Mindenkinek segítenünk kell, aki elfogadja szeretetünket és támogatásunkat, de ez a szeretet és támogatás az elesetteknek és jóknak szól, a gonoszok ellen ez a legfélelmetesebb fegyver.
Emberek! Valami elindult amit nem szabad hagyni kialudni, a szikrát a tűzgyújtáshoz nehéz újra csiholni, segítsenek táplálni az összefogás lángját.
Ez az én kívánságom és kérésem az új esztendőre.
Barátsággal, Kásler Árpád


                                  Hm...tényleg ott van egy papír (irat) középen.



Gyorshír

Rövid beszámoló az év eleji (mai napi) eseményekről:

• Tetemes postát vettem át. Decemberben több rendőrkapitánysághoz fordultam azzal a kéréssel, hogy tudassák velem, mennyi öngyilkos lett a hozzájuk tartozó körzetben, amelyek közvetlen kapcsolódnak a banki eladósodottsághoz. Kivétel nélkül mindenki válaszolt a megszólítottak közül. Volt aki azt írta, hogy nem áll módjában válaszolni a kérdésre, mások leírták az öngyilkosok számát, de arra szolgáló információval nem rendelkeztek, hogy mi állt a cselekmény mögött, de csak úgy röpködnek a számok százasával…… Ma jött az első konkrét válasz, ahol megjelölték az öngyilkosságok okait: ELADÓSODOTTSÁG!


• Végre úgy néz ki, hogy lesz tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken a (z egyik) saját ügyemben, azt hittem megfeledkeztek rólam, már alig várom, hogy szólhassak a tisztelt bírákhoz, számolom a napokat. Csak remélni tudom, hogy a Merkantil Bank is ennyire várja, szeretném, ha együtt örülnénk.

• Végzés érkezett a Gyulai Törvényszékről. A tisztelt Bíróság hatályon kívül helyezett egy közjegyző által kiállított végzést. Az ingatlan végrehajtás alatt állt. Ez még nem teljes győzelem, de megnyugvás az Adósnak és siker a BAÉSZ-nak, aki képviseli az ügyet.

• A  Törvényszék hiánypótlásra szólított fel az OTP BANK elleni 100 milliós kártérítési peremben. Többek között kéri a tisztelt Törvényszék, hogy jelöljem meg a pertárgy értékét.
(Találós kérdés: egy száz milliós kártérítési perben mennyi a pertárgy érték? Száz millió! Okos, ülj előre.)

• Lehet , hogy mégis működni fog a peren kívüli egyezség?! Egy BAÉSZ tagunk, akinek az ügyét szervezetünk képviseli, ma arról tájékoztatott, hogy Karácsony előtt egy nappal, a Bankja – akinek elküldtük a peren kívüli egyezséget szorgalmazó beadványunkat – felhívta és nagyon kedvező ajánlatot tett. Előzményként annyit, hogy az adós 14.700.000 Ft-ot vett fel CHF-ben nyilvántartva. Visszafizetett 4.500.000-et. Jelenlegi követelés 24.000.000.
A bank ajánlata arról szól, hogy 8.400.000 Ft. megfizetése mellett eltekint a további követeléstől. Ezt akárhogy számoljuk, kevesebb mint a felvett összeg. Igyekeztünk utánajárni a dolognak, de valósnak tűnik, ha „írás” lesz róla közzétesszük.

• Nagyon sokan jelezték felénk, hogy még sok bank lemaradt a feljelentés listáról. Nos ennek több oka is van. Nem akartunk mindent vinni, (mint a bankok) ezért hagytunk másoknak is munkát, mi most „nagyvadra” voltunk töltve. Sorakozzanak fel a sörétesek is. Na meg azt hinnék még, hogy kapzsiak vagyunk, tehát hagytunk másoknak is a jóból.

• És végezetül a legfontosabb. Az e-mailek megválaszolásával türelmet kérünk, és azt, hogy csak az írjon akinek fontos közölni valója van. A feljelentés közzétételének első napjaiban 30 másodpercenként érkeztek üzenetek. Szerencsére ez mára alábbhagyott, DE NE HAGYJON ALÁBB A REGISZTRÁLÁSI KEDV.

Minimum tíz ezren kell hogy regisztráljanak. Hajrá!

A BAÉSZ tagoktól is türelmet kérünk. Az ügyvédek folyamatosan készítik a Bírósági Kereseteket. De egyelőre ennyi a kapacitásunk. Akinek az anyagai itt vannak, el is készítjük, ehhez kétség nem fér, mint ahogy ahhoz sem, hogy komoly tömeg támogatottság nélkül győzni nem tudunk.

Kásler Árpád
Kelt: Gyulán, 2013.01.02-án



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése